Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ordu Vazife Malülü emeklisiyim. İkinci emeklilik hakkında bilgi almak istiyorum..?

TahaAY

Aktif Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
2
10/08/2005 tarihinde 4/A Sigorta girişim var. Toplamda 2.207 gün sigorta primim bulunmakta.
01/02/2009 tarihinde Ordu Vazife Malülü olarak 5434 sayılı yasadan 6. derecede Emekli oldum.
08/04/2015 'de Memur olarak tekrar göreve başladım ve Halen çalışmaktayım.
08/07/2010 tarihinde Kahramanmaraş Devlet hastanesinden %60 Sürekli rapor aldım.
Memur olarak göreve başlamak için 14/10/2014 tarihinde sağlık kurulu raporu aldım. Raporda
Tanı Olarak Hipermetrop astigmat+ Post Travmatik Stres Bozukluğu+Sağ siyatik Sinir Hasarı ve
Karar olarak: Bu Haliyle Durumuna uygun işlerde çalışmak koşulu ile memur olarak başlamasının uygun olduğu bildirir sağlık kurulu raporudur yazıyor.

Tarihini tam olarak hatırlayamıyorum ama 2015 'in 7. Ayında %60 Raporumu Ankara'ya gönderdim. %60 Vergi indiriminden yararlanabilir olarak yazı gönderdiler.

Bu Durumda benim ne yapmam lazım. 4/A 'da 2.207 gün primimi Memurluğa yansıtmalı mıyım. Yansıtmazsam ne olur? Yansıtırsam Derecede Kademeden başka bana ne fayda verebilir.
Ben ilk işe Giriş tarihimden itibaren 15 yıl sonra mı emekli olacağım yoksa 2.207 günü yansıttığım zaman çalışma günümden düşer mi?
Yasalar Prosedürler vs. bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

TahaAY

taha arkadaşım eski primlerin sayılmıyor ikinci emeklilik için vazife malülü olduktan sonraki tarihten itibaren ki günlerin sayılıyor

savaş1234
01/02/2009 da 4C 'den Ordu Vazife Malülü olarak emekli oldum. 4A sigortam 4C ye yansımış olsaydı oradaki prim günü düşerdi. Yansıtmadıkların için hala duruyor. Şimdi tekrar 4C li olarak çalışıyorum. 4A da kalan 2207 günü 4C ye yansıtırken 01/02/2009 dan sonrasını mı yansıtacaklar yoksa tamamını mı? ikinci soru olarak %60 Engelden dolayı Engelliden emekli olabilir miyim? Yoksa yaşlılıktan mı emekli olacağım?

2207 günden 01/02/2009 tarihinden sonraki kısım yansıtılacak tamamı değil ikinci emekliliğinde yaşlılık emekliliği olacak

@savaş1234

Çok güzel bunu daha önce bilsem 4A 'dan emekli olur memurluk hakkımı da başkasına bırakırdım. şimdi tekrar fesih hakkımızda yoktur.

@savaş1234 yasayı internette bulamadım. Hangi yasada yazıyor acaba söyleyebilir misiniz ?

Üst Alt