Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organ nakli olan hastaların kullandığı Prograf isimli ilaca artık fark çıkıyor!?

fatihozturk2671

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2013 yılında karaciğer nakli oldum ve düzenli olarak prograf kullanıyorum günde 2x2 olarak. Şimdiye kadar herhangi bir fiyat farkı çıkmıyordu ama şimdi kutu başı 20 tl gibi bir tutar çıkıyor yada adaport isimli ilacı kullanmamız tavsiye ediliyor.

Herşey yolunda giderken ilaç değiştirmek istemiyorum ama ayda 50 tl ilaç için ödemek biraz tuzlu geliyor. Acaba prograf eskisi gibi fiyat farkı çıkmayacak şekilde tekrar düzeltilirmi???

fatihozturk2671

slm arkadaşım bende bugün ilaç yazdırdım eczaneye geldim eczacı arkadaş prograf 1mg için kutu başına 22tl ilaç farkı çıkıyor dedi 4 kutu almam gerekirken bende 2 kutu aldım ve eve gelip BİMER'e şikayet dilekçesi yazdım size tavsiyem sizde şikayet dilekçesi yazın bimer'e nakilli arkadaşlarınızada durumu anlatın ki onlarda şikayette bulunsun ne kadar çok başvuru olursa okadar iyi olur.

Evet ya malesef çok fark alıyor bende 5 kutu aldım 105 verdim e bana 5 kutu zaten 1 aya gidiyor

evet malesef lütfen çevrenizdeki nakil olmuş arkadaşları bilgilendirin ne kadar çok başvuru olursa bu yanlış adımdan geri dönerler inşallah

Peki çok tsk ler inşallah öyle olur ii akşamlar

Arkadaşlar ben de böbrek nakli oldum bu durum kötü olmuş bimere yazalım

Yazdım bende bimere eczaneler düzelir diyor ama bakalım inşallah ilacımıda değiştirmek istemiyorum yakın zamanda düzelir inşallah bende ayda 2.5 paket kullanıyorum

haber kanallarına fox tvye falan söyleyin haber yapınca birazdaha hizlanır cevap süresi

Evet bende 2013 de böbrek nakli oldum prograf içiyorum fark çıkıyor kutu başına 20 küsür lira bir ara yine olmuştu ama sonra tekrar düzeltilmişti umarım şimdi tekrar düzelir BİMER e yazdık ama sonuç cıkacağını sanmam

Merhaba,

Mart 2017 tarihinde nakil oldum ve o tarihden beri hep adaport kullanıyorum.Emin olun hiç bir fark yok aralarında.İlaç isimlerine takılmayın.
İki ilacın da etkin maddesi Takrolimus.İlaç düzeyi denen şeyi bu Takrolimus maddesi düzenlemektedir.

Gönül rahatlığıyla Adoport kullanabilirsiniz.

ben 5 sene prograf kullandım şimdi farkını ödeyerek kullanamaya devam ediyorum ve ilaç değişikliği riskini almak istemiyorum. İlacı değiştirince hiçbirşey olmasa bile herhangi bir vücut ağrısını direk ona bağlarım psikolojik olarak hüsran bir durum malesef

Arkadaşlar eczacım aradı şimdi prograf ilaç farkı kaldırılmış haber verdi pazartesi mutlaka 8-9 kutu yazdır dedi , sisteme belli olmaz hemen alın ilaçlarınızı😇

Sugaremro

Kardeşim bu ilaçlarin etken maddesi (takrolimus) ayni olsada demir bağlama oranlari farkli o yuzden doktor önermediği sürece ilaç değiştirmeyin

@muratsevinc.gs hocam ben nakil olduğum günden beri Adoport kullanıyorum.Evet etkin maddeler aynı.Zaten kontrollerde bakılan ilaç düzeyinde de buna bakıyorlar.

Benim bildiğim kadarıyla hiç bir fark yok.Doktor birileri varsa yorum yaparsa çok iyi olur.

Üst Alt