Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organ nakli oldum ancak malulen emeklilik başvurum reddedildi!?

osman34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Agustos 2013 yılında bobrek nakli oldum. Nakil den 1 ay sonra malulen emeklilik icin sgk ya basvurdum ve saglık raporu cıkarmam icin saglık kuruluna sevk etti. sgk dan 2 ay sonra red cevabı geldi.
Rapor su sekilde : " SB Istanbul EAH saglık kurulunca tanzim olunan ... sayılı raporu, saglık kuruluna intikal ettirilmis olup, yapılan tetkikler neticesinde calısma gucunun en az % 60 ını kaybetmis durumda malul sayıldıgınız tespit edilmistir. Ancak 10 yıllık sigortalılık süreniz bulunmadıgından dosyanız islemden kaldırılmıstır. "
Benim bobrek nakilli olupta % 70 rapor almam gerekmiyormuydu. Sizce ben bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? tesekkurler.

arkadaşım orda sana orandan bahsetmemiş malullük için gereken % 60 tır ondan bahsetmiş sizin almanız gereken evet % 70 tir ama sgk bunu 60 iş gücü kaybı olarak göstermiş olabilir ayrıca malulen emeklilikte 3600 değil 1800 gündür süre bir yanlışlık olmasın

malulen emekli olma sartları sabittir ve bilgim dahilindedir. En az 10 yıl sigortalılık süresi 1800 gün prim yeterlidir. Ancak benim ilk sgk 13 yasında basladı yani emeklilik kriterine bu süre sayılmamakta. Ayrıca gecmiste sgk sız olarak calıstıgım zamanlar oldu. Bugun itibariyle 8.5 yıllık sgk lıyım ve 1960 gun prim odemem bulunuyor. Kısaca 1.5 yıl beklemem gerekiyormus. Yapacak bisey yok bekleyecez. Yorum icin sagolasın.

Malulen emeklilik için 10 Yıl 1.800 Gün Sigortalılık primi şart

Merhabalar,
Bilgilendirici yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. Benim de sormak istediğim bir soeu var. Cevap verebilirseniz veya yönlendirebilirseniz memnun olurum.

Ben 4.1.2016 tarihinde karaciğer nakli oldum. Şu anda da aktif olarak çalışmaktayım. Fiziksel olarak herhangi bir problemim yok fakat karaciğer fonksiyonlarında bugüne kadar bazı problemler oldu ama doktorlar müdahele ederek ilerlemesini önledi. Şu an için durumum iyi sayılır. Karaciğer tam olarak düzelmedi ama iyiye gidiyor dedi doktor.

Buna göre ben malulen emekli olmak istiyorum. Çok araştırdım mevzuata baktım prosedür nasıl diye fakat emekli maaşımın ne kadar olacağı hakkında bir bilgiye ulaşamadım.

Sigortalılık bilgilerim aşağıdaki gibi;
İşe giriş tarihi: 11.5.2010 (2011 de askere gittim kısa dönem)
Toplam uzun vade gün sayısı: 2059
Brüt maaş: 10705,50
Net Maaş: 7260

Ben daha çalışmak isterdim ama kardeşim 3 sene önce paraşüt kazası geçirdi ve halen komada. Onun yanında olmak istiyorum.

Sorularım şunlar;
Bu bilgilere göre 10 yıl çalışma süresini tamamladıktan sonra (11.5.2020) malulen emekli olabilir miyim?
Eğer olabilirsem emekli maaşımın ne kadar olacağını nereden öğrenebilirim?

Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Ali Özkan

maviator

12.5.2020 tarihinde en az 1800 priminiz de varsa, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler. Karaciğer nakli tespit edilir ve malulen emekliliğiniz onaylanır.

Emekli maaşını öğrenemezsiniz. Ama çok çok düşük olacağından emin olabilirsiniz. Düşük olmaması için primlerin en az 4-5 bin lira üzerinden yatırılması lazım.

Üst Alt