Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organ nakli sırasındayım. Malulen emekli olmam için ne yapmalıyım?

Ziya_42

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

ben organ nakli sırasındayım. her iki akciğerde nakil dediler. sorum ise şu.

Organ naklini pek düşünmüyorum. çok riskli olduğu için. malulen emekli olma hakkım var. ancak ben organ nakli olmak zorunda mıyım? yani organ naklini kabul etmez isem maaşımı keserler mi?

2030 gün sayım var. ve prim ödemelerim ise çalışan ssk lı olarak 2.100 tl olarak yatıyor.

ne kadar maaş bağlanır?

Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün prim ve %60 üzeri raporunuzun olması gerekli şartları taşıyor iseniz hemen sgk ya malulen emekli olma talebinde bulunun, emekli maaşınız ise tamamen tahminde bulunuyorum 1000-1200 arasında olur.

2004 Ssk girişim ve 2030 gün prim günüm var. peki nakil olmayı kabul etmez isem maaşımı keserler mi?

O konuyu bilmiyorum ama tahminim size kimse zorla nakil olacaksınız diyemez.

2004 te ssk numaramı aldım. ama ilk defa 2008 mart da ssk gün sayım başladı. bu durumda 10 yıl hangi tarihe dayanır. 2004 tarihe göre 2014 mi? yoksa 2008 olarak 2018 mi? lütfen bu konuda yardımcı olun

2004'de prim yatmamışsa emeklilk hesabında sigorta başlangıcı olarak sayılmaz.

İlk prim 2008'de ödenmişse, sigorta başlangıcı da o demektir.

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız lazım. Nakil şart olmasa da bu cetvele göre maluliyet derecesinde işgücü kaybınız olmalı.

1800 prim günüm var ancak..

Merhabalar,

1800 prim gün sayım var. ancak Akciğer Nakil Listesindeyim. Nakil sırasında olanların 1800 prim günü olsa dahi 10 yılı doldurmayı beklemelerine gerek var mıdır? Nakil Listesinde olanlara Kayıtsız Şartsız emeklilik hakkı verildi diye biliyorum. bilgisi olan arkadaşlar yazın lütfen.

Nakil sırasında olanlara dair özel bir düzenlemeden haberdar değilim. Ancak başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık söz konusu ise 10 yıl şartı aranmaz.

Üst Alt