Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organ nakli sonrası malulen emekli olmam mümkün mü?

Ayhan Serin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
4 yıl önce böbrek nakli oldum.
Üniversite Hatanesinden % 90 maluluk raporu alarak emekli olabileceğim belirtildi.
Malulen emekli olabilir miyim ?

1984 yılından bu yana en yüksek ssk prim oranından pirimlerim çalıştığım şirket tarafından tam olarak yatırıldı.

Yardımcı olabilir misiniz ?

Ayhan

mağlülen olman mümkün değil fakat vergi indirimi alıp erken emekli olursun ancak

Nakil sonrası -yani bugün- %90 rapor alabiliyor musunuz? Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul olmanız gerek?
"Diyaliz gerektirir böbrek hastalıkları veya böbrek fonksiyonlarının transplantasyona rağmen tekrar bozulması" söz konusu ise, evet, malulen emekli olabilirsiniz.
Zira en az 10 yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 1800 güün prim yatırmış olmak şartını çoktan tamamlamışsınız.

İşim gereği Üniversite Hastanesinde günüm geçiyor.
Nefroloji Uzmanım,bugün %90 oranında rapor verebileceğini belirtti.
Ancak, SGK da sorun çıkabilirmi bilmiyorum.
Selamlar.
Ayhan

mağlüllük bir avantaj sağlıyormuki mağlüllen emekli olsun erken emekli olunca daha garenti olur

birol şen;
SGK Uzmanı biriyle konustugumda,malulen emekli olduğumda 1700 tl civarı,
özürlü olarak emekli olduğumda 1500 tl aylık alabileceğimi belirtti.
( Prim verilerime ve çalışma süreme göre )
O nedenle malulen emekli olmak bana avantajlı geldi.

----------

Renal Transplant (Transplante böbreğin fonksiyonları da değerlendirilecek ve eklenecektir) * 40
NOT: *Nefroloji alt başlığı altında belirlenen maddelerle birlikte renal fonksiyonlar da değerlendirilecek ve eklenecektir)
Özürlülükte aranan kriter bu şekilde. Diyalizde oran % 90 görünüyor.
Oragan nakli olmuş hastalar %40 ile değerlendiriliyor. Hekimler yanlış değerlendirmiş olabililer. Sizle konuşunca fark ettim

Organ nakli & malulen emeklilik

5 Yıllık böbrek nakli olmuş,organ nakli hastasıyım.
Nakilden 5 yıl geçmesine ragmen herhangi bir indirim belgesi almadım.
Eski çalışma şartlarımla çalıştıgım özel şirkette çalışmaya devam ediyorum.
25 yılımı 2012 yılı yılı 12.ayında dolduracağım.
Prim günümse 9000 gün olacak.
Çalışma hayatımın tamamında,en yüksek orandan primim yatırıldı.
2012 yılı sonunda,%40 özürlü belgesi alıp emekli olmayı düşünüyorum.
Sosyal Güvenlik açısından farklı bir öneriniz var mı?
%40 oranla özürlü emekli olursam,maaşım normal emekliliğe oranla düşük olur mu?
Prim günümü 9000 günün üzerine çıkartıp ( 3 ay daha çalışıp ) emekli olmam bana avantaj saglarmı?
Sevgiler,selamlar..
Ayhan

Sakat statüsünde olmadan da emekli olabilecek durumda mısınız yani? Tam anlamadım... Öyleyse raporu beyan etmenize gerek yok ki?

Ayhan Serin; bende 5 yıl önce böbrek nakli oldum ve o zamandan beri bu iş için mücadele ediyorum.. Yaşadıklarımı detaylı bir şekilde burada paylaştım. Linki incelersen az çok bilgi edinebilirsin. dumunuzla ilgili bilgim olursa sizle paylaşabilirim. Lakin şu kesin ki, doktor ne kadar size %90 veririm dese de şu anda ki kanunda sadece diyaliz hastalarına %90 veriliyor, böbrek nakillilere %40 + kreatinin değerleriniz ve başka bir rahatsızlığınız var ise ekleniyor. Malulen emeklilik içinse, %60 özür oranı (sadece organ nakli hastalığından olacak oran) 1800 prim ve 10 yıl hizmet şartı gerekiyor. Benim yaşadıklarım bunlar.. Umarım herşey istediğiniz gibi olur..:)

http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/21823-bobrek-nakillilerin-malulen-emeklilik-durumu.html

ilgine teşekkürler.%70 rapor aldım.RENAL TARANSPLANTASYON.emekli oldum.

Sonsuz sevdam,
maliyeden vergi indirimi belgesi alarak erken emekli oldum.8800 gün ve 25 çalışma yılı sonrası 2450 tl emekli maaşı almaktayım.daha öncede belirttim emekli maaşı hesaplamasında yatırılan prim miktarı büyük önem yaşıyor.ben 20 yıllık sürede en yüksek prim rakamını ödediğim için maaşım daha yüksek oldu.herkese sağlıklı mutlu yaşamlar...

Üst Alt