Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organ naklinden sonra malulen emeklilik iptalleri...

Hakannn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben 2003 yılında bağkurdan kronik böbrek yetmezliğinden dolayı malulen emekli oldum. 2005 yılında böbrek nakli oldum. böbrek naklinden dolayı malulen emekliliğim iptal edildi. bu konuda mağdur oldum.
ulusal basında bu haber olarak yapıldı fakat söz verilmesine rağmen malulen emeklilikler iade edilmedi.
2006 beri beri bağkur genel müdürlüğü ile mahkemeliğiz. burda enteresan olan ssk lı hasdalarda iptaller söz konusu değil, yanlızca bağkurlu olan hasdaları iptal ediyorlar. burda bir çifte standart söz konusu. kazanılmış bir dava olmasına rağmen onun emsal gösdermemize rağmen mahkeme yaklaşık 3 yıladır devam ediyor.
malulen emekliliğin iptal edilmesi böbrek nakli olmak isdeğenen hasdaları nakilden vaz geçiriyor. böyleçe nakillerin önüne geçiliyor bu konuyu sizinle paylaşmak isdedim.
sizinde yeni gelişme olursa burya yazarsanız memnun olurum.

Hakan cengiz

Bu gerçekten berbat bir durum. SSK, "nakil olanları kontrol muayenesine çağırmayın" dediği için ssk'Lılar mağdur olmuyor (hala aynı mı emin değilim), ama dediğiniz gibi Bağkurlular mağdur ediliyor.. Ne denebilir bilmiyorum. Dilerim mahkeme sonuçlanır ve bu haksızlığa dur denir.
Zaman bulur ve mahkeme hakkındaki detayları, süreci ve sonuçlanınca sonucu buraya yazarsanız sevinirim. Herkes bilgilenmiş olur...

Üst Alt