Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan delüzyonel bozukluk için verilecek rapor oranı ne olacak?

• Konbuyu başlatan geçmişim bedeli
  • Başlangıç tarihi
G

geçmişim bedeli

Öncelikle herkese s.a yardım edenlerden Allah razı olsun.
Benim sorum şu.

2012de üniversitede başlayan şüphelerim vardı. 2013te ilaç kullanmaya başladım. ünide olanzapin kullanmaya başladım. okulu bırakmak zorunda kaldım yurttan dışarı bile çıkamadım 2. senem. sonra memlekete döndüm şüphelerim devam ediyodu madde kullanımı da vardı.

2013te başlayan tedavi sürecim aralıklı devam etti sürekli ilaç kullanmadım çünkü yaşadıklarımın gerçek olduğunu bildiğim için sadece çok az işe yarıyodu sinir krizlerim anında. o aralar anksiyete okb major depresyon gibi birsürü tanı konuldu devlet hastanesindeki bütün psikiyatri doktorlarına gidiyordum.

2015te askere gittim ve çok zor şartlarda komutanların ve arkadaşların yardımıyla zar zor askerliğimi bitirdim. ordada ilaçlara devam ettim risperdal ve diazem kullandım. askerden sonra geldim şüphelerim hep vardı 1.5 sene biryerde çalıştım ordada çok sıkıntı çektim ilaçlara ara ara devam ettim ve en sonunda herşeyin cinlerden olduğunu anladım. artık şüphelerim bitmişti biraz rahatladım rahatladım ama bu seferde cinler bana psikolojk işkence yapmaya başladı.

inançsız biriydm namazlarımı arada aksatsamda kılıyorum ama bunun bedelini benden alıyorlar 3 gün iyiysem 4. gün krizim geliyor ve sürekli ağlıyorum 12-15 saat arası uyuyorum. bıraktıklarında biraz rahatlıyorum ve kendime geliyorum.

ailem içtiklerim yüzünden böyle olduğumu düşünüyor ki askerden sonra 1 kere bile ağzıma koymadım artık içemiyorum cinlerle tanıştığımdan beri. çok korkuyorum çünkü içtiğim anda beni mafedicekler biliyorum zaten panik atakta yapıyor uyuşturucu.

son 1 senedir 3 ayrı yerde toplam 3 hafta çalışabildim yalnızken daha huzurluyorum

araştırmalarım sonucunda ekpss den kaloriferci olabilceğimi ve bunu yapabilceğimi öğrendim. heyete girmeye karar verdim doktor 6ay ilaç kullan düzenli öyle gel dedi. kullandım ve tekrar gittim geçenlerde . 2 hafta sonra sonuçları alıcam.

acaba beni iyi gördükleri için yani normal halim hiç hasta gibi durmuyor gayet saglıklı ve dinç duruyorum fakat kriz anında enerjim bitiyor tipim bile değişiyor herkeseters davranıyorum..

şimdi hastanedeki 4 doktorada gitmişim ben ve sistemde hepsi kayıtlıymış. hepsini okudu bana ve hepsi delüzyonel bozukluk yazmış son 1-2sene için. acaba bu raporu almam için yeterlimi yoksa beni yatırırlar mı ?

biraz dert anlatır gibi oldu sorum k. bakmayın okuyanlara ve cevaplayanlara teşekkürler.

not: heyete girdiğimde doktor hastanede konulan tanılara bakarak asistanına %45 organik olmayan delüzyonel dedi asistanına . kağıtta sadece organik olmayan deluzyonel bozukluk yazıyor. bir sorun çıkar mı sizce bu saatten snra.

hayır raporu daha alamadım heyete girdim 2 hafta sonra sonuçları almaya gel dediler

Nasıl oran veriyor girmeden
B- Şizofreni (Paranoid, hebefrenik, katatonik, ayrışmamış, basit tip şizofreni ile post-şizofrenik depresyon ve kalıntılı şizofreniyi içerir)
1-Tedaviyle çalışabilen:% 45
2-Tedaviye rağmen çalışma olanağı olmayan:% 80

C- Şizoaffektif bozukluk (manik, depresif ve karışık tip)
a-Tedaviyle çalışma olanağı veren:% 45
b-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen:% 80

D- Sanrısal bozukluklar (paranoya, paranoid psikoz, parafreni tanılarını içerir)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedaviyle çalışma olanağı veren:% 40
3-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen:% 70

E- Atipik veya başka türlü adlandırılamayan psikozlar
1-Tedaviyle işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedaviyle çalışma olanağı veren:% 45
3-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen:% 80

girdim heyete girdim oran kağıtta yazmıyodu doktor assistanına söyledi bu rakamı 45 diye.. kağıtta organik olmayan deluzyonel bozukluk yazıyodu.. sonra teslim ettim kağıdı 2 hafta sonra gel dediler. acaba sorun çıkarmı toplanıp mı oran vericekler onu merak ediyorum

Doktor oran verir diğerleri onaylar eğer onaylanırsa raporun çıkar

kesin değil yani.. anladım saolasın cvbın için.. inş onaylarlar...

geçmişim bedeli Delüzyonel bozukluk Şizofreni ve şizofreni tiplerinde de görünen Hezeyan ve sanrıların baskın olduğu bir rahatsızlıktır...
Merak etmeyin Raporun şu şekilde çıkar..

(Tedavi ile kısmen düzelen %45)

Bilmiyorum ya sanki bana yatırcaklarmış gibi geliyo...Birde ne kadar süreli veriyolar genelde bilen yazabilir mi.. tşkkürler cvbınız için...

Yatış öneriliyorsa red etmeyin, rapor için hastane yatışları daha etkili olur...

Ayrıca raporun sürekli yada süreli çıkması birazda geçmişine bağlı, nezamdır hastasın, teşhis ne zaman kondu, ne zamandır ilaç kullanıyorsun, yapılan tedavi nedir, bunlar epikiriz olarak sizden istenir ona göre rapor verilir...

Rahatsızlığınız yeni çıkmışsa bir iki sene takip amaçlı süreli verilebilir, ancak geçmiş öykün uzun ise bunları belgelersen Direkt süreklidir şeklinde çıkar...

Bununla beraber heyette farklılıklar olabilir süreli yada sürekli olarak çıkabilir heyetin kanaatine bağlı...

Detaylı bilgi için teşekkürler aynen yatırırsalar yatıcam 1sene vericeğine yatırsın beni daha iyi enaz 2lazım...

Üst Alt