Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikotik bozukluk nedir?

mehmet_ea

Üye
Konular
96
Reaksiyonlar
0
organik olmayan psikotik bozukluk nedir ? ses duyanlarda bu kataogiriye girermi?

şizofreni benim askeriyeden aldıgım raporda f20 organik olmayan psikotik bozukluk yazıyordu

Organik beyin sendromlarında fiziksel ve yerel bilgi vermeyen önemli belirtiler bilişsel yetilerdeki (bilinç,zeka ,bellek,yönelim algılama gibi) bozkluklarla ilgilidir.Organik olmayan psikotik bozuklukda bilinç,yönelim,bellek ve zeka alanında çok gelirgin bozukluk olmaz.Örneğin şizofrenide görülen varsanılar ya da yanılsamalar hasta tarafından gerçek kabul edilir. Ama organik psikozlarda varsanılar hasta için bir yakınma konusudur.

F20 ile F29 arası;
Şizofreni, şizotipal ve deluzyonel bozukluklar grubuna girer.

dolayısıyla 'F29 organik olmayan psikoz tanımlanmamış' demek
bu bir hastalık tanısıdır ve ilaç reçete edilebilir.

Değerli arkadaşlar;

Çok iyi bilmediğimiz konularda kesin ifadelerle yorum yapmamamız yerinde olur.

"Tanımlanmamış" demek "hasta değildir" anlamına gelmez!

Organik olan ve olmayan ayırımı oldukça basittir. Eğer psikolojik bir duruma yok açan bir somut neden varsa buna organik denir. Örneğin eroin alır veya tiner çekerseniz kafanız güzel olur, ne yaptığınızı bilmezsiniz, sesler duyar, hayaller görürsünüz. Bir ruh hastalığı tablosu vardır. Ama bunların nedeni aldığınız maddedir. Maddenin etkisi geçince ruh sağlığınız normale döner.
Eğer madde kullanımı devam ederse bu belirtiler kalıcı da olabilir.

Madde dışında, beyindeki bazı hasarlar, tümörler vs. de psikolojik bozukluklar yapar. İşte tüm bu nedeni belli olan ruh hastalıklarına ORGANİK denilir.

Organik olmayanlar ise bu tür bir ilaca, maddeye, tümöre, hasara vs. bağlı olmayan, kendiliğinden ortaya çıkan ruh sağlığı bozukluklarıdır.

Örneğin şizofreni veya Majör depresyon gibi durumlar bir ilaç, tümör vs. olmadan ortaya çıkar.

"Tanımlanmamış" ifadesi ise, bilinen hastalık gruplarından herhangi birine tam olarak uymayan, "DİĞERLERİ" grubudur. Yani hastada bulgular vardır ancak, tam olarak hangi gruba girdiği ya tetkik edilmemiştir, ya da tespit edilememiştir.

"Organik olmayan psikotik bozukluk" veya F20-29 grubu genel olarak şizofreni grubudur.

ben de f28 hastasıyım

ses duyma da girer

düz f 20 hastasıyız yani
yeni bir şey daha öğrendik

şizofreni hastasıyım diyorum inanmıyorlar çürük aldım ama çevremdekiler iyisin falan diyor

Arkadaslar organik olmayan psikoz nedir?

Arkadaslar organik olmayan psikoz nedir? Biri bana açiklamasini yapabilirmi?

merhaba organik olmayan psikotik bozukluklar diye süresi dolmuş raporum var ama bende tanımlanmamış yada f28 f29 yazmıyor ne tür rahatsizlik ayrıca zihinsel davranış bozuklukları %45 ve duygusal ruhsal

OğuzHan112

36 yaşlarında hayatı boyunca hiç
SES DUYMAYAN ve hiç GÖRÜNTÜ GÖRMEYEN
kişide yinede OOP(Organik Olmayan Psikoz) mudur.
(2012 Temmuz dan beri düzenli tedavi olunuyor)

İnsanlardan kaçma
İnsanlardan korkma
İnsanların yanında duramama
İnsanların yanında aşırı stres tepkisi
İnsanların bakışları altında çalışamama
İnsanların bakışları altında hareket edememe
İnsanlara karşı tahamülsüzlük
İnsanlarla göz teması kuramama
İnsanlar bana bakıyor hissiyatı

Organik olmayan psikoz tanısı koyulan bireylerde psikotik bozukluk,bipolar bozukluk,
şizofreni,depresif bozukluk, anksiyete bozukluklar gibi bulgulara çeşitli değerlerde rastlanır.

Psikoz hastaların da ses duyma görüntü görme referans hezeyanlar yaygındır, ancak kişi bunun farkında olmayabilir,

Ses duyma görüntü görme tek başına psikoz tanısı için yeterli değildir,

Aşağıdaki yazdıklarım başıma gelen bir kazayla başladı.
(15 yaşında idim o zaman. Sağ kulağımın içine odun girmişti)(O zaman kulağımda sağırlık ve kanama olmamıştı vede bu yüzden herhangibir tedavide olmamıştım)
(BENDE BU KAZA ŞOK ETKİSİ YARATMIŞTI)

"İnsanlardan kaçma
İnsanlardan korkma
İnsanların yanında duramama
İnsanların yanında aşırı stres tepkisi
İnsanların bakışları altında çalışamama
İnsanların bakışları altında hareket edememe
İnsanlara karşı tahamülsüzlük
İnsanlarla göz teması kuramama
İnsanlar bana bakıyor hissiyatı"

Şizofreninin çeşidi çok önemli her birinde farkli belirtiler olur halisinasyon ses duyma paranoid tipte olur

Ölüm düşüncesi geliyor bazen aklıma gereksiz yere hemde iki türlüde geliyor o kadar saçma ki mesela bazen ölüm aklıma geliyor iyi ki bir gün öleceğim diyor moral bile buluyorum bu düşünceden ölsem de olur gibisinden bazende mesela bir yere çıkacağım çarşıya mesela araba kazası şu bu olursa gibisinden aklıma ölümle ilgili bu sefer ters yani ölüm korkusu benzeri düşünceler geliyor bir insan ya ölmek ister ya da istemez ben aklıma gelen düşüncelerden dolayı bir istiyorum bir korkuyorum çok saçma olduğunu da biliyorum.

Organik Olmayan Psikoz Şizofreni midir?

Uzun süren tecilden sonra 3 sene üst üste sağlık kuruluna girdim ve en sonunda savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir yazılı bir kağıt verdiler yani askerden muaf oldum elime verdikleri heyet raporunda da bipolar bozukluk ve organik olmayan psikoz yazıyordu.
Anlamadığım bu organik olmayan psikoz nedir? şizofreni mi demek bazıları şizofreni bazıları da değil diyor kafam karıştı.
Eğer şizofreniysem ben hiç halüsinasyon görmedim ve ses duymadım hastaneye yatışım da olmadı 2017'den bu yana tedavi görmekteyim. Eskiye nazaran biraz daha iyiyim. Sıkıntılarım sosyal hayata karışamıyorum ve ilaç almadan uyku uyuyamıyorum bunlar düzelmiyor sadece.

Psikotik Bozukluğun organik olmayanıdır .

salihaslan şizofrenide dahil ama sadece o değil mesela psikotik depresyon da organik olmayan psikotik bozukluktur .

salihaslan organik olmayan psikotik bozukluk şizofreniye çevirebilir de çevirmeyebilir de bunu o kişi bilemez zaten şizofreni teşhisi öyle hemen konulmaz birine uzunca takibi lazımdır en azından hastane yatışı falan olmadan konulamaz diye biliyorum mesela atıyorum organik olmayan psikotik bozukluksundur ama hiçbir zaman şizofreni olmamışsındır .

salihaslan organik olmayan psikotik bozukluk şizofreniye çevirebilir de çevirmeyebilir de bunu o kişi bilemez zaten şizofreni teşhisi öyle hemen konulmaz birine uzunca takibi lazımdır en azından hastane yatışı falan olmadan konulamaz diye biliyorum mesela atıyorum organik olmayan psikotik bozukluksundur ama hiçbir zaman şizofreni olmamışsındır .

ben doktora insanlar hareketlerimden dolayı bana gülüyorlar demiştim sende paranoya var sanrı onlar dedi sanrı falan değildi yolda yürürken minibüste arkadaşlarımla görüştüğümde gerçekten alay ediyorlardı gerçeği söylemek ne zaman hastalık olmuş

Üst Alt