Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Organik olmayan psikotik bozukluk şizofreni midir yoksa başka bir hastalık mıdır?
Kardes bu bir tanı ise devamında tanımlanmamış yazar. Yani organik olmayan psikoz var ama hangisi olduğu tanımlanmamış. Şizofreni bipolar... hepssini kapsar. Benim tahminim bu yönde diğer arkadaşlar en doğru cevabı verir.
Şizofreni grubundadır her şizofren psikozdur ama her psikoz şizofren değildir eğer psikoz daki belirtiler 6 aydan fazla sürerse şizofren teşhisi alırsın.
Demir60 belirtiler 6 aydan fazla sürerse demişsin sürekli olarak 6 ay mı yoksa mesela psikoz 1 ay falan sürse ancak daha sonra normale dönüp 1-2 yıl sonra tekrarlasa yine 1 ay civarı sürse benim öyle oldu çünkü yine olur mu bilmiyorum çok üzülünce bir şeye oluyor bir de ilaçlarımı kullanmazsam.
Ben 2007 yılından beri takıntılarım (özellikle geçmiş takıntısı ) yüzünden ilaç kullanıyorum son 4-5 yıldır psikoz mu artık mani mi ne ise o ataklara maruz kaldım .