Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik Olmayan Psikoz hafif bir hastalık mıdır?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
350
"Organik Olmayan Psikoz" hafif bir hastalıkmıdır? Sizler bu konuda ne diyeceksiniz

kişiden kişiye değişir kanaatimce ayrıca yaşam kalitenizin durumu çok önemli.

bildiğim kadarıyla kişi hastalığını kabul ediyor ise organik , kabul etmiyorsa inorganik oluyormuş ama sadece birilerinden duydum sanırım ben bunu yani emin değilim.

valla dedim ya buda bir duyum . hani kişi hastalığını kabul etmekte ise (ne mantıksa artık) o zaman organik , değilse organik olmayan oluyormuş.

Olamaz öyle bir şey çoğu zaman kişiye sorulmadan teşhis konuyor zaten alakası yok .

hımm yanlış mı acaba.

ama şöyle olmuyor mu, mesela zoraki hastane yatışları olanlar var ama bunun yanında bir de kendi ayakları üzerinde giden insanlarda var. burdan ayırt edilemez mi mesela veya buna benzer .

yoksa şu alttaki yorumunuz doğru tabiiki.

sokrates

Netten bakar söylerdim de ne olduklarını üşendim .

sokrates

Bildiğim kadarı ile şöyle , bir nedene bağlı olarak ortaya çıkan psikoza organik psikoz deniliyor. Mesela uyuşturucu kullanımına bağlı olarak gelişen psikoz gibi.

sokrates sebebi belli olana yani yaşlılık uyuşturucu vb.den dolayı olana organik. Sebebi belli olmayana organik olmayan deniyo

organik olmayan psikoz şizofrenin çok benzeri bir rahatsızlık hatta aynısı nerdeyse
buradaki organik olmayan ifadesi somut olan herhangi bir şey kullanımından veya sebebinden etkilenmeyen demek.

ayDÜNYAvazo

hafif derken organik olmayan psikoz hafif bir ruhsal rahatsızlıktır mı dedi, doktor o anlamda mı onumu soruyorsunuz ?

kara duman

Hafif dedi ama ne anlamda dedi bilmiyorum.

Hafif atlatıyorsun demekmi istedi orasını bilmiyorum.

ayDÜNYAvazo

organik olmayan psikoz hafif bir rahatsızlık değil şizofren işte şizofren hafif bir rahatsızlık değil organik olmayan psikoz demeleri şizofrenin grupları var paranoid,katatonik gibi bu çeşitlerin hiç birini tam olarak karşılamayan ama psikoz belirtileri gösteren hastalar için organik olmayan psikoz diyorlar.
şu anlamda demiş olabilir rahatsızlığın organik olmayan psikoz ama şiddetli hali değil daha hafif seyrediyor.

Organik olmayan psikoz asla hafif bir hastalık değildir. Daha önce annemin başına geldi. Yıllarca kabullenmedi hasta olduğunu. Doktora götürene kadar yıllar geçti. Yaşadığımız, onun yaşadığı şeyleri yazsam inanmazsınız. İlaç kullandı geçti. Sonra kendi kendine bıraktı. Sonra tekrar nuksetti. Tekrar doktora gitti. Doktor tekrardan ilaç yazdı. Şimdi ara ara kullanıyor. Vücut ara ara kullanması için belirtiler gösteriyor. Ayak yanması yaşayınca anlıyor ki hastalık yolda.. düzenli ilaç kullanımında yanma yok oluyor. Kullanmaz ise hastalık tekrar nuksedebiliyor. Hastalık nüksetmesinde çevre faktörü çok önemli. İyi bir çevrede yaşasa belki de ilaç kullanmasına hiç gerek olmayacak.

Velhasıl kelam asla hafife almayın bu hastalığı.

Tanimlanmamis bipolar ne demek bilen var mı?

Born2die
Bipoların 3 çeşidi var bipolar 1-2 ve siklotomik olarak.
tanımlanmamış bu üç grubada girmeyen ama bipolar belirtileri gösteren demek.

ayDÜNYAvazo
Doktorun işi bu iyi bir psikiyastrist tabi ki bilir ama o an hafif geçirmen sonra ağırlaşmıyacağı anlamına gelmez iyiyim diye gevşememek lazım.
Ama doktor yüzünüze böyle söylediyse durumunuz kontrol altında demektir remisyon yani hastalığın ilerlemesi durmuş stabil demektir.

Bence her şizofreni hastası potansiyel tehlikedir direk maaş bağlanıp psiko terapi uygulayacaksin her ne kadar da tehlikeli bi durum olmasa bile bu benim fikrim sizce nasıl olur bilemem zaten özel sektör de iş yeri doktorları çalışır vaziyette olan şizofreni lere is icin onay vermiyorlar

Organik olmayan psikoz maddeye bağlı psikoz oluyor

Her sizofren potansiyel tehlikedir diye bir şey yok şizofreni hastalarinin %10 u zarar verir onlar da kendine zarar verir daha çok

Arkadaşlar Organik Psikoz bir nedene bağlı, yani kafa travması, beyin tümörü, alkol, uyuşturucu vs. gibi bir nedenle ortaya çıkan psikozdur.

Organik OLMAYAN psikoz ise bilinen herhangi bir neden olmadan ortaya çıkan psikozdur.

Her ikisinin de hafifi de olur, ağırı da olur.

Organik olmayan psikoz tedavi edilebilir ama hastalık ortadan kalkmaz. Genellikle hayat boyu devam eder.
Organik psikozda neden ortadan kalkarsa, yani uyuşturucu bırakılırsa, beyin tümörü tedavi edilirse vs...psikoz da ortadan kalkar.

Burada herkes organiği ve inorganiği yanlış tanımlamış. Organik olmayan psikoz demek, genetikte olmayan psikoz demek. Organik demek, genetikte olan psikoz demek. Ayrıca hastalığın hafif olup olmadığı kişiden kişiye değişir. Ahmet günlük hayatını yaşayabiliyor ise ve semptomlardan çok etkilenmiyorsa hafif diyebiliriz, fakat Mehmet günlük hayatını yaşayamıyor, sürdüremiyor, sosyalleşemiyor, insan arasına kaynayamıyor ve sosyal izolasyona uğrayıp dört duvar arasında kendini yiyip bitiriyor semptomlarla baş edemiyorsa ağırdır. Yani kişiden kişiye değişir.

Üst Alt