merhaba,
ben muaf oldum (şizofreni den ama) burada önemli olan bu görevi yapıp yapamayacağınız. benimki ailemden asker yapmış birinin bana refakat etmesiyle oldu.
yani zaten zorla yatış kararını onlar vermişti hakkımda dolayısyla da onların bana refakat etmesinde bi sakınca görmedim fakat sanıyorum muafiyet almam için de gerekli gibiydi. çünkü doktorlar çok yüksek ihtimal zaten önceki hastane yatışlarımda eğer kendi ayaklarımla gitseydim doktora ve dediğini yapmış olsaydım çok çok yüksek ihtimal beni hastaneye yatırmayacaklardı.
psikiyatri bana göre biraz saçma. biraz değil aslında bayağı saçma ama neyse burada konu bu değil. o yüzden size yardımcı olmaya çalışacağım. yani size önerim ailenizden veya sizi tanıyan ve olumsuz yönlerinizi bilen birinin size refakat etmesi. özellikle de poliklinik muayenesinde (psikiyatri polikliniği heyet değil heyette başka bir psikiyatriste tekrar görüneceksiniz)
sizi hekiminize anlatsın ...bu bi bakıma iyi oluyor çünkü benim hekimim bana geri hizmette askerlik hizmeti yapabileceğimi felan söylüyordu ama ailemden biri bana refakat edip oldukça olumsuz yönlerimi de anlatınca (olumsuz dediklerimde elimde olmayan sebepler: mesela ben aralıklarla gece yalnız yatamam ,bunu refakatçim (abim) söyledi. psikiyatrist bana döndü muayenede ve dedi ki "bu doğru mudur?" "evet doğrudur,malesef öyle bir özelliğim var benim " cevabını verince hekim yüzüme baktı ve hafifçe yüksek sesle "bu bir engel" dedi. ne olduğunu anlamadım ,çünkü ben kendi kararımdada kararsızdım açıkçası.
askerlik yapmayı herşeye rağmen biraz istiyordum (ama tabi ki geri hizmet değil ,bunu hiç istememekle birlikte ben en az asteğmen olarak yapabilecek kapasiteyi kendimde buluyordum hatta öncesinde askeriye zaten öğretim elemanı alacaktı (istatistikçi) ona başvurmuştum fakat ailem istemediği için mülakatına gitmedim.
doktor "bu bir engel" diyince bende şu açıklamayı ekledim "ama bu her zaman olmuyor,bu prolemi her zaman yaşamıyorum fakat ne zaman ortaya çıkacağı da belli olmuyor ve uzun sürelerle de geçmiyor" gibi bi açıklama yaptım.
doktor bir defa beni dışarı çıkardı abimle yalnız görüşmek istedi çıktım dışarı sanıyorum abim bazı tehlikelerden bahsetmiş , "mesela orası askeriye emir komuta işler bu kişi nöbet tutması gerektiğine ne yapacak?" gibi birşeyler söylemiş emin değilim ...
biraz gerçekçi tarafı olmakla birlikte ..hakkımda verilmiş bu karar hakkında çok pişman değilim ...çünkü zaten doktora hiç anlatmamış olduğum ve engel başka bir özelliğim vardı (hiç belli olmasada dışarıdan,ben bir eşcinselim)
neyse ..kısaca askerlikten muaf olmak istiyor ve bunu hakettiğinize inanıyorsanız birinin size refakat etmesinde , sizin askerlik yapamayacağınıza tanıklık etmesinde fayda vardır.
zaten hekim poliklinik muayenesinde hemen karar çıkmıyor , bana poliklinikteki hekim erteleme vermişti fakat bu 2. veya 3. erteleme olduğundan , heyetteki psikiyateist muaf kararı verdi.
ek bilgiler:
hastaneye (heyet raporu ön işlemler esnasında önceki epikrizleriniz (hastane yatışları çok önemli bence), varsa ilaç raporlarınız vs ekletiniz.
bu belgelerin orjinalleri sizde kalsın siz fotokopilerini verin (reddetmeyeceklerdir , ancak isterlerse sadece gösterin )
bir yakınınızn size gerçekçi bir dille tanıklık etmesinde üstte belirtildiği gibi fayda var.
geçmiş olsun ,Allah yardımcınız olsun.