Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikoz ile engelli raporu alabilir miyim?

TungaTunga

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
59
Arkadaşlar , 2 sene önce ''F29 -ORGANİK OLMAYAN PSİKOZ, TANIMLANMAMIŞ'' teşhisi konuldu.. Şu aylık iğne vurunuyorum ( Explion) ..

Rapor için bunun önemi var mı bilmiyorum ama , ben bu hastalığı yaşayan diğer arkadaşlar gibi, hayal görmüyorum,sesler filan duymuyorum , hayatımın hiç bir döneminde bu tür problemler yaşamadım..

Bana rapor verirler mi , verirlerse ne gibi faydaları olur . Forumda araştırmalarım neticesinde 2022 maaşı ve kpss iş imkanı konularından haberdar oldum,rapor alırsam bunların dışında başka ne gibi haklara sahip olabilirim.

Bende eskiden vardı belirtiler tedavi olunca geçti 28 gün yattım hastanede yatışın olduysa rapor alman kolay oluyor diye biliyorum . Bilen birisi cevaplarsa iyi olur

Ayni teshis banada kondu calisiyordum evliydim rahatsizlandim 6 ay ayaktan tedavi gordum doktorum rapor yazdi 6 ay ise gitmeyincede isden cikardilar engelli raporu verdiler heyete aldilar sonra ne mi oldu ekpss den memur olursun dediler sinavada girdim 2.5 senedir xeplion vuruluyorum eski mutlu gunlerim yok arkasindan depresyon geldi ice kapandim 2.5 yildir evdeyim gss oduyorum suan iyiyim xeplion cinsellik felan birakmadi bir daha evlenmek istesem duzelmesi lazim eskisi gibi mutlu pozitif olmam lazim moralimi elimden geldigince iyi tutmaya calisiyorum cok sikintilar cektim suan tercih yapcam puanim az ama olsun hayallerim evliligim gitti hersey berbat oldu ev aldim evimden oldum isimden oldum esimden oldum daha neler olabilirki rabbim kimseye biyle bir hastalik vermesin cok zor

Rapor için süreç nasıl işleyecek

Arkadaşlar , psikoz hastasıyım, doktoruma engelli raporu almak istiyorum dedim.O da tamam takibini başlatıyorum ,sende rapor için başvuru yap dedi.
1-Nereye başvuracağım ve süreç nasıl işleyecek.
2-% kaç rapor verirler.
3-Rapor ne işime yarar.Örneğin;Genel sağlık sigortası ücretim düşer mi.
4-20 yıldır psikiyatriye gider gelirim bu durum rapor oranımı etkiler mi.
Daha başka sorularımın içinde yer almayan konulardada bilgi verebilirsiniz.

20 yıl uzun bir tadavi süreci, 20 yıldır psikoz tedavisi görüyorsan,

Muhtemel en az %40 en fazla %80 olarak raporun çıkar, puanlamaya hekiminiz karar verecek,

Nereye başvuru yapacaksınız?

Rapor vermeye yetkili herangi bir hastanenin sağlık kurulu sekreterliğine başvuru yapıyorsunuz.

Rapor ne işine yarar?

Engelli kimlik kartı,ulaşımda indirim veya bedava sayahat hakkı.

Sosyal yardımlar engelli maaşı vs faydalanabilirsin..

Ayrıntıları raporu aldıktan sonra zaten öğrenirsiniz,

Tabi bu saydıklarımızdan faydalanabilmeniz için gelir kriter lerini aşmamanız gerekiyor...

TungaTunga

OğuzHan112

Çok teşekkür ederim , Psikoz teşhisi konulalı 5 sene oldu , daha öncesinde panik atak,anksiyete v.s. gibi tedaviler gördüm .
Çalışmıyorum ,ailemle yaşıyorum , babam emekli maaşı alıyor
Yaşadığımız ev de lüx sayılır.
Bu durumda engelli maaşı alabilir miyim.
Takibim yeni başladı , sağlık kuruku sekreterliğine ne zaman başvurmam gerekiyor.

Takibiniz bitsin 6 ay sürer genelde 1 yıllık ilaç raporunuz varmı .Bende 4 sene oldu aynı hastalıktan 2 defa engelli raporu aldım süreli verdiler..

ikarabay

Geçmiş olsun
Evet sanırım 2-3 senedir kullandığım ilaç ve iğnlerin raporu var.Size % kaç oran verdiler.
Heyete çıkmak dedikleri şu mu oluyor ;Doktorlardan oluşan bir topluluğun önüne mi çıkılıyor..Bazı memur alımlarında sözlü mülakat için heyetin karşısına çıkmak gibi.
Eğer böyleyse heyette ne soruyorlar.

10 aydır düzenli organik olmayan psikoz tanısı tedavisi görüyorum. hiç hastaneye yatmadım. raporlu ilaçlarım var. doktor yılbaşından sonra iğne tedavisine başlayacağını söyledi. engelli raporuna başvuru yaptım. engelli heyet raporu başvuru kağıdında psikiyatri '' ergenlik döneminde başlayan şikayetleri artan 6 aydır düzenli tedaviye gelen tedavi ile düzelmeyen organik olmayan psikoz tanısı ile 1 yıl tedavi sonucu tekrar değerlendirilir '' diye yazı yazmış. Bu ne anlama geliyor? Ayrıca 10 aydır tedavi görüyorum 6 ay niye yazmış?

kısaca %40 rapor veriler gibime geliyor 1 yıl süreli olur diyor açıklamalarında
en azından benim çıkardığım bu

ayrıca doktor önce '' tedavi ile kısmen düzelen'' diye yazmış üzerini çizip parantez içinde '' tedavi ile düzelmeyen '' diye düzeltmiş

tahminimce süreli olur
tedavi ile düzelen yazarsa %40
tedavi ile düzelmeyen olursa %80 oran verilir
1 yıl sonra tekrar kontrol heyetine girmen gerekir
bu aşamada da rutin kontrollerini muhakkak ihmal etmemelisin

'' 1 yıl sonra tekrar değerlendirilir'' diye yazınca 1 yıl süreli rapormu verir yoksa özür oranı şu an vermeyip 1 yıl sonramı özür oranımı verir ? Asıl bunu merak etmiştim

o konuda tam bilgim yok
bu konuda nasıl bir prosedür uygulanır bilemiyorum
dediğim gibi eğer rapor verilirse büyük ihtimalle süreli olur

%40 yada %45 veriyorlar doktordan doktora değişiyor..Berinde %45 verdi doktor diğer yeniledigim raporda ise %40 verdi

Adana balcalı hastanesi psikiyatri bölümünde 2013 de takibim var 4 aylık uzun süreli olmasada. ordan epikriz raporu alıp dosyaya ekleyebilirmiyim faydası olurmu?

10 aydır düzenli her ay kontrole gidiyorum. engelli raporuna başvurdum. osikiyatri doktor '' ergenlik döneminde başlayan şikayetleri artan 6 aydır düzenli tedaviye gelen tedavi ile düzelmeyen organik olmayan psikoz tanısı ile 1 yıl tedavi sonucu tekrar değerlendirilir '' diye yazı yazmış.

Bir yıl düzenli takip ve tedaviden sonra,rapor verilip verilmeyeceğinine karar verilecek anlamında,

3.4 ay psikiyatriden tedavi alan engelli rapor başvurusu yapıyor,bunun önüne geçmek için en az 1 yıl düzenli takip ve tedavi alma şartı aranıyor...

ben tedaviye başlayalı 10 ay oldu. heyet başvuru raporunda '' ergenlik döneminde başlayan şikayetleri artan 6 aydır düzenli tedaviye gelen tedavi ile düzelmeyen organik olmayan psikoz tanısı ile 1 yıl tedavi sonucu tekrar değerlendirilir '' diye yazı yazmış doktor. 6 ay niye yazmış anlamadım. herkes farklı birşey söylüyor . net bir bilgi yok

Net bilgiyi yukarıda yazdım,hekim düzelme ihtimali var kanaatine varmış olabilir, 1 yıl takip etmek istemiş bu gayet normal,
6 ay yazması 9 ay yazması önemli değil.
Önemli olan hekimin kanaati.

burdaki 1 yıl ilk 6 aydan sonraki 6 ay sonramı 6+6 12 . yoksa 6 ay dışında 1 yılmı?

Bir (1)
Yıl sonra tekrar başvuru yapın...

oğuz han eğer doktor 1 yıl takip kontrol şartıyla gelir bulurum seni

O zaman git doktoruna Sor.
Size iyilik yaramıyor.

doktor '' ergenlik döneminde başlayan şikayetleri artan 6 aydır düzenli tedaviye gelen tedavi ile düzelmeyen organik olmayan psikoz tanısı ile 1 yıl tedavi sonucu tekrar değerlendirilir '' diye yazı yazmış.

Burda ne yazıyor,bunu doktorun yazmış ben değil...

6 ay sonra tekrar git,yada git doktoruna sor,çok zor değil...

oğuzhan kardeş psikiyatri doktoruna bugün sordum '' başvuru formunda TEDAVİ İLE DÜZELMEYEN 1 yıllık takip şartlı özür oranı verdim sana '' dedi . istersen doktorun bana yazdığını not et . forumda bu tarz fikir almaya çalışan biri olursa yalan yanlış kendi bildiğini yazmazsın

Tamamda sen şöyle yazdın,

doktor '' ergenlik döneminde başlayan şikayetleri artan 6 aydır düzenli tedaviye gelen tedavi ile düzelmeyen organik olmayan psikoz tanısı ile 1 yıl tedavi sonucu tekrar değerlendirilir ''

Şimdi buna nasıl bir yorum istersin?

Engel oranı verdi yada vermedi gibi bir şey söylemedin ki.

Sorduğun soruya göre
Yaptığım yorum doğrudur ve yerindedir..

Sağlıcakla....

Son düzenleme:
Üst Alt