Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikoz ile engelli raporu alabilir miyim?

şizoaffektif

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar kısaca kendimden bahsedeyim 21 yaşındayım, 5 senedir psikiyatriden takipliyim çeşitli kliniklerde ve hastanelerde okb Şizoaffektif bozukluk ve psikoz tanısı aldım.4 senedir aynı doktorun takibindeyim.Organik olmayan psikozdan dolayı 23 gün hastane yatışım.Kumar bağımlılığından 7 gün yatışım var. Doktor ömür boyu ilaç kullanmam gerektiğini söyledi. Sizce bana rapor çıkar mı? Tedaviyle şuan gayet iyi durumdayım. Hatta doktorum bile hayret ediyor bu duruma. Teşekkür ederim.

Düzenli kontrol ve düzenli ilaç tedaviniz devam ediyorsa.

Psikoz:
Tedavi ile tam düzelen %0
Tedavi kısmen düzelen %40
Tedavi ile düzelmeyen %80

Şizoaffektif

Tedavi ile tam düzelen %45
Tedavi kısmen düzelen %65
Tedavi ile düzelmeyen %80

Psikoz olarak değerlendirilirseniz

Tedavi ile gayet iyi durumdayım demişsin,bu durumda puan verilir yada verilmez sizi muayene eden hekim karar verecektir.

Özet olarak Şizoaffektif+psikoz ve OKB.. bunların herangi birinden mutlaka puan gelecektir..bence heyete girin.

@şizoaffektif,

Son düzenleme:
Hep özel hastanede mi takip oldun?

O hâlde heyete girseniz de rapor için 6-veya 1 yıl takip önerirler.

Rapor almak istiyorsanız devlet hastaneleri veya yetkilendirilmiş üniversite hastanede tedavinize devam edin.

@şizoaffektif,

tedavi ile düzelmediği nasıl anlaşılıyor , hasta rapor almak için düzelmediğini söylerse

Ben 45 aldım psikoz şuan engelli memurum

6 ay devlet hastanesinde bakilmaniz lazımdı en az

@şizoaffektif,

Anlattığınız tedavi geçmişine göre %45 rahat alırsınız ama tüm tedaviniz özel hastahanelerde olduysa devlet hastahanelerinden 6 ay 1 yıl arası düzenli takip istenir ki hastalığınızın durumunu raporu verecek hastahane tam anlasın özel hastahanede ki tedavi geçmişi dikkate alınır ama sadece ona bakarak oran verilmez.

Son düzenleme:
yetkilendirilmiş hastanelere baktım medipol veriyormuş isterseniz siz de kontrol edin. Hocam durumum şuan sağlıklı insandan farksız ancak ilaç alıyorum ve doktor ömür boyu almak zorundasın dedi bu durumda da %40 alır mıyım. Ayriyetten kumar bağımlılığımda var. sosyal fobi gibi durumlar var.

@şizoaffektif,

Evet yeni bir durum sanırım daha önce yoktu linkte uzun bir liste orada sadece 3 tane özel hastahane var Medipol, Acıbadem ve gaziantep sani konukoğlu hastahanesi onlarda yetkili gözüküyor.

Ama tedaviniz eğer o hastahanelerden birinde değilse onlarda bir süre takip isteyebilir ve bu hastahaneler oldukça pahalı hastahaneler.

Eğer takibiniz o 3 hastahaneden biri değilse Devlet hastahanesinde süreci takip etmek daha sağlıklı

Oran için kimse kesin bir şey söyleyemez eğer tadaviniz devlet hastahanesinde olsaydı ne kadar iyi olursanız olun ilaçla remisyona girdiğiniz için tedaviyle tam düzelen olarak %45 oran alırdınız ama şimdi farklı hastahanenin ilaçla remisyona girdiğinize ve ilaçları bırakırsanız alevlenme olabileceğine ikna olması lazım.

hocam şuanki doktoruma gideceğim doktora verilmek üzere hastalık sürecimle ilgili dosyam gibi yazı gibi bir şey alsam sizce durum ne olur? Çünkü gerçekten kötü şeyler yaşadım ve bunun etkileri zaman zaman hala gündelik hayatımı kötü etkiliyor. bir de devlet hastanelerinin hiçbirinde randevu yok ayriyetten 8 dklık görüşmeler ile nasıl anlayacaklar merak konusu :D,

@şizoaffektif, Faydası olur tabi ki o tür bir yazının.

Randevular gündüz saat 10.00 da açılıyor o saatte bakın genelde 15 gün sonraya randevu verildiği için 15 gün sonrası hafta sonuna veya tatile gelirse ondan randevuda çıkmaz bir kaç gün sonra dediğim saatte tekrar deneyin.

Onların işi hastalığı anlamak merak etme🙂 ayrıca yeni teşhisi bir muayenede koymuyorlar.

Üst Alt