Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikoz ile malülen emekli olabilir miyim?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Malulen emeklilik için gönderdiğim sağlık kurulu raporunda
organik olmayan psikoz,tanımlanmamış(Bir hecmeden fazla tekrarlayan psikotik bozukluk)

yazmakta.daha önce örneği varmı bu hastalıktan emekli olan.

başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar

tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar

yazıyor emeklilik listesinde.Uyuyormu abi benim rahatsızlığım bu yazıya.

hazanay2121

Maluliyet cetveli'nde "tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen" şartı aranır ama senin raporundaki "Bir hecmeden fazla tekrarlayan" ifadesi de buna karşılık gelebilir. Ben sonucun olumlu olabileceğini düşünüyorum.

bir hecmeden muhabbeti askeri saglık kurulu raporlarında olur sivilde hiç karşılaşmadım sivlde tedaviyle çalışma olanagı vermeyen yazar çünkü tablo da öyle yazar doktorlar ona göre yazar

Abi umarım bu şekilde olur.Ben evrakları gönderim.eğer geçmez ise sağlık kurulundan yeni alacağım sağlık kurulu raporu ile tekrar başvurabilirmiyim.
bir hecmeden faazla tekrarlayan psikotik bozukluk'' kime sorduysam tam cevap alamadım.sgk ya fotokopileri göndermiştim.sgk ya daha sonra asıllarını gönderdim geçen hafta.
sgk yazı yazmış aceba fotokopi evrakları ile ilgilimidir?

aceba tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen anlamı taşırmı bu ifade.sgk yazı yazmış bana aceba neyi yazdı bilemiyorum şu an postada gelmeyi bekliyor evrak.

Abi nasıl bir evrak gelecek bende korkuyla bekliyorum.telinizi verirmisiiniz.Abi çok zor durumdayım.kamudan ayrıldım daha yeni kendime geldim.işe gidemedim dmk 94 e göre çekilmiş sayılmışım.1 ay hastanede yattım hiçbir şey hatırlamıyorum.umarım beni anlıyorsunuzdur.bir emeklilik kaldı beni kurtaran gelecek evrak ne diye korkuyla bekliyorum. işte de çalışamıyorum uygun işte yok.hep çevre kamu çalışanı.telinizi özelden yazarmısınız

Allah rızası için numaranızı yazarmısınız abi.Bir kaç danışacağım bir de konuşsam sizinle rahatlayacağım.

hazanay2121

Kardeşim benim, hiç merak etme. Her şey yoluna girecektir. Dur bakalım gelecek yazıda ne diyecekler.

@OturanBoğa abi inanırmısın geçen Ekim ayını eylül ayını hiç hatırlamıyorum.Nöbet geçirdim muhtemelen.kimseden de yardım göremedim kamu görevinden müstafi sayılmışım.Şu an kendime gelir gibiyim abi hatırladıkça beni perişan ediyor üzüntü tasa hepsi bir arada.

Kimseye bir şey diyemiyorum 3 çocukla kirada abi çevrede iş te yok.

Ne yapacağımı bilmiyorum umarım beni anlıyorsundur.Korku ile bekliyorum gelecek evrakı inşallah kötü bir şey değildir.

Başvurum reddedildi diye bir yazı mı gelecek, fotokopi evraklarını gönderdim ondan mı kaynaklanıyor.Abi halimi anlıyorsun değil mi?

abi daha sağlık kuruluna girmemiş evrak dilekçeme cevap yazmışlar.

hazanay2121

Raporun orijinali olmazsa işlem yapmazlar ama. Raporu ne zaman hangi hastaneden almıştın?

Orjinal raporlarıda 22 ocakta gönderdim aps ile.ilk gönderdiklerim fotokopi idi.2016 tsk(askeri hastane den almıştım.bir de geçen ayın ilaç raporlarını da eklemiştim abi.1 ay hastanede yattım tedavi gördüm o raporu da eklemiştim.
ama askeri hastanenin raporunun fotokopisini gönderdim.
sağlık kuruluna girmemiş evrak cevap olarak ne yazarlar korka korka düşünyorum.

bana cevap olarak durum bildirir raporu alınası yazılmış ama elime herhangi bir belge cevap evrak ulaşmadı.sistemde kısaca not almışlar durum bildirir rapor... vs şeklinde ancak o şekilde öğrenebildiim.

şimdi durum bildirir raporu almak için hastaneye sağlık kuruluna girmem gerekiyor doğrumu abi.

hazanay2121

Malulen emekliliğe başvurdun seni, hastaneye sevk ettiler. Hastane raporu sgk'ya gönderdi. Doğru mu? Bu durumda sana evrak gelmesi lazım. Gelmemişse emeklilik başvurusu yaptığın sigorta müdürlüğüne gidip sormanı öneririm.

@OturanBoğa abi ben elimdeki sağlık raporları ile emekli olmak istediğimi belirten dilekçeyi gönderdim.Daha sonra dilekçeme bir cevap yazılmış Durum Bildirir Sağlık kurulu rapor vs.diye sisteme kaydetmişler.

Elime bir evrak falan ulaşmadı 2 aydır bekledim.Gönderdikleri evrak ortada yok.Dün tekrar dilekçe gönderdim.Daha önce cevap olarak yazdıgınız yazının aynısını gönderin elime ulaşmadı diye belirttim.
Hastaneeye sevk evrakımı değil mi bilmiyorum.Kısacası evrakla ilgili bir şey bilmediğimi belirttim.

Hastaneye sevk etmiş olabilirlermi ?

hazanay2121

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda kendi aldığın raporla sigorta müdürlüğüne başvuramazsın. Yapman gereken malulen emeklilik için kuruma başvurmak ve onlardan hastaneye sevk almak.

bugün bana yazı geldi kamuemeklileri.gov.tr den
yazıyı aynen yazıyorum abi.
4/c kapsamındaki sigortalıların hastaneye sevk edileceğine dair bir hüküm bulunmadığından, sevk yazısı yazılmasına imkan bulunmamaktadır.

abi öyleyse bunlar bana şubat ayında dilekçeme cevap olarak ne yazdılar bilemiyrum.cevap elime de ulaşmadı ve tekrar yazı yazdım elime ulaşmadı diye.
ben nasıl bir yol izleyecegim şimdi arada kaldım ne yapacağımı da bilemiyorum
OturanBoğa

abi ben daha önce sağlık kurulu raporlarımı gönderdim ocak ayında sgk kamu emeklileri daire başkanlığına.Ardından Durum bildirir raporu istiyorlar ve hastaneye sevk yapılmıyormuş 4c lilerde.bunu daha önce bir yerde daha öğrenmiştim.
yukarıda yazdıgım gibi bana gelen cevap ta belirtmişler.
şimdi durum bildirir rapor alacağım sanırım.

hazanay2121

madem hastaneye sevke dair bir hüküm yok, o zaman neden durum bildirir rapor için hastaneye sevk ediyorlar anlamadım. Eğer başvurunda sunduğun raporu kabul etmişlerse, sonucu söylesinler; eğer rapor yetersizse, hastaneye sevk etsinler.

OturanBoğa
abi bir evrak gönderdilerini sistemlerine kaydetmişler ama ortada evrak falan yok.ailemle gidip sağlık kurulu raporu cıkartıyımmı.sevk gerekiyormu muamma.
bu konudaki düşüncen nedir?sadece sistemlerine Durum Bildirir Sağlık Kurulu diye yazmışlar ne oldugu belli değil.Önerin nedir abi?

hazanay2121

Sigorta müdürlüğüne gidip işlemlerin ne aşamada olduğunu doğrudan öğrenmeye çalış bence. Durumu öğrenmeden bir adım atmanın da anlamı yok

evrak takibi ara netten bişey anlaman ankara kamu emeklileri

Merhabalar ben 10 yıl çalışıp istifa ettim.( MEMUR Olarak)

Malulen emekli olmak için uğraşıyorum.Emekli olunca içerideki toplu parayı veriyorlarmı? OturanBoğa abi bu konu hakkında bilgin var mı?

hazanay2121

Çok da emin değilim ama istifa eden kişi tüm özlük haklarından da feragat etmiş demektir ve kıdem tazminatı vs. alamaz.

@OturanBoğa

abi emeklilik için temmuz23 te sağlık kurulu raporuna girecegim.şimdi ssk lı bir işte 3 gün girişim var.
eğer çalışsam emekliliği etkiler mi yani başvurum reddedilir mi?

@hazanay2121

Malulen emekli olmanın ön şartı çalış(a)mıyor olmaktır. Eğer sigortalı iken malulen emekliliğe başvurulursa, sgk emeklilik işlemine devam eder ve maluliyete karar verir ama emeklilik için işten çıkmak gerektiğini bildirir. İşten çıkarsınız ve emeklilik başlatır. (burada emekli maaşı açısından birkaç ay kayıp olur).

şu an hastaneden sağlık raporu alınacak 23 ünde.daha sonra sgk ya gönderilecek.ben bu süre zarfında calısıyım dedim.kısacası çalışmamam gerektiğini anladım abi.
bu süre zarfında 3 günlük sigorta girişi problem oluştururmu?
şu an çalışmıyorum hastane gününü bekliyorum.

Abi çok şükür malulen emeklli oldum bir sıkıntı yaşamadım.

Şimdi evde bakım maaşını araştırdım.
en son aldığım engelli raporu %70 ama ağır engelli vermediler.
Evde bakım maaşı için ilçedeki sosyal hizmetlerden mi sevk yaptırıyoruz?

hazanay2121
Kardeş sorması ayıp ne kadar emekli maaşı bağladılar? Ben de senin durumunla aynıyım şu anda; cevap verirsen teşekkür ederim...

Üst Alt