Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikoz ile şizofreni arasında ne gibi farklar var?

@Death, Şizofreni değilsin kardeşim rahat ol bana da organik olmayan psikoz tanısı konuldu.organik olmayan psikoz tedaviye cevap verir.Ama şizofreni farklıdır.

Bana göre ikisi birbirinden farklı demek isterdim.

ORGANİK OLMAYAN PSİKOZ bilimsel bir terim.

Son düzenleme:
@Death, Şizofreninin türleri var atipik pisikoz bu türlerin hiçbirine tam olarak girmeyen ama şizofreni belirtilerini taşıyan hastalara konulan bir teşhis şizofreniye göre bir tık daha hafif sayılabilir ama oda pisikoz.

@kara duman Daha hafif nasıl oluyor? Daha mı az halüsinasyon görüyor. Ya da gerçeklikten kopma sıklığı şizofreniye göre daha mı az? Ya da tedavi sürecinde remisyon süresi daha mı uzun oluyor?

@berke26, 5 tür şizofreni bulunuyor. Paranoid, dezorganize, katatonik, farklılaşmamış ve rezidüel.

Atipik psikoz bu 5 türün belirtilerini tam olarak karşılamayan ama pisikoz belirtileri gösteren tür esasında şizofreniye çok benziyor bu 5 tür şizofreni grubuna tam olarak girmediği için doktorlar öyle isimlendiriyor.

İsime takılmamak lazım ilerleyiş kişiye göre değişiyor teşhiste zamanla değişiyor oğluma sırasıyla.
Şizofren, Atipik pisikoz ve Şizoafektif bozukluk teşhisi kondu sadece ilk başta daha kötüydü ama benim gözlemime göre belirtiler hep aynıydı.

Son düzenleme:
@Death,

Bence iyi bir hekim aynı şeyden bende müzdaripim atipil psikoz dendi şizofreni değilsin dedi hatta bu hastaya şizofren diyen olurda diplomamı yırtarım dedi 😂 işin garib kısmı nasıl olduysa bipolar olduk şimdide

Başlarından savıp yattıkları yerden maaş kazanmaktan başka yaptıkları yok çoğu devletteki psikiyatristin. İçlerinde düşünceli işine bağlı aldığı maaşın hakkını veren çok az psikiyatr ile tanıştım şu zamana kadar. Not: 8-9 senedir tedavi görüyorum.

Şizofreni bir hastalık ve aptalca bir şey yapan bir kişiye şizofren misin deniyor acı ama gerçek kimse psikoz demiyor o yüzden psikoz olarak bu durumdan mutluyum tabiki şizofren arkadaşlarda rahat olsun biz eroin içmemişiz bir haftada yapmamışız ki adımız kötüye çıksın keşke değiliz ikiz allah vergisi hastayız lakap olarak takılması şizofrenin kötü bir durum tabi
Bana göre psikoz da halüsinasyon görür ve duyar ama şizofreni fiziksel belirtilerde vardır isteksizlik gibi donukluk gibi daha iyisini hastalar ve doktorlar bilir psikoz da ise bende mesela gaipten sesler var sadece başka bir negatif belirti yok.........

Üst Alt