Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikoz tanısı alanların deneyimleri

Konular
46
Reaksiyonlar
34
organik olmayan psikoz tanısı alarlar.sanrı ve hezeyanlarınız ne durumda.Hangi ilaçları kullanıyorsunuz.

Psikoterapi

Sanrı ve hezeyanlarımı kontrol altında tutmaya çalışmıyorum ve bu bana daha iyi hissettiriyor daha önce ilaç kullandım ama faydasından çok zararını gördüm diyebilirim
Doktorum ile anlaştık atak geldiğini hissettiğin zaman kullanmalısın dedi tabi herkes için durum farklı bana iyi gelmeyen size iyi gelebilir doktoru dinlemenizde fayda var.

Psikoterapi

İğne olarak xeplion kullanmıştım ek olarak risperdal ozaprin xanax ve birkaç antidepresan (paxera) alıyordum şuan tek hap kullanıyorum antipsikotik bir ilaç aripa 30mg

Bende oryva 15 paxera 40 dideral 40 mg kullanıyorum. Durumum stabil.

Organik Olmayan Psikoz
Asperger Sendromu
Obsesif Kompulsif Bozukluk
Depresif Nöbet

Ozaprin 20mg
Fonksera 20mg
Abizol 30mg
Lustral 100+100mg ilaçlarını kullanmaktayım ben.

Bu ilaçlar sana az geliyor yani yetmiyor diyerek enson bu ilaç reçete edilmişti. 2 ay falandır kullanıyorum ben bu ilaçı.

Psikoterapi ozaprin anksiyete için süper bir ilaç.Ben bipolarım kullanmadığım ilaç kalmadı.bide solian var şüphe ilacı.

Oryva 15mg dideral 40 mg bide paxera 40 mg

ayDÜNYAvazo
Baya ilaç kullanıyorsun allah yardımcı olsun birçok tanın var

Ya bu depresif nöbet nedir.

Bende organik olmayan psikoz raporluyum süresi bitti ama pandemiden dolayı uzadı. Dahada almam. İyice şizofreniydim ama şuan paranoyağım... Sadece etrafımdaki herkes üçharflimi değil mi çözemiyorum...Bir aralar emindim ve bana hükmediyolardı her sese bi anlam yüklemiştim metal sesi olumlu cam sesi olumlu egsoz duvar tahta sesleri olumsuz gibi...

Şuan ise biraz daha iyiyim çalışabilcek durumdayım ama ölü halim daha iyidir onu bekliyom hayırlısıyla...

Depresif nöbete gelirsek baş ağrısı yapmadı bende geçirdiğim dönemler oldu... Şuan hafif depresif nöbet geçiriyorum ağırı çok pis ama hafifinde zaman geçirebiliyorum yinede...

Atipik psikoz ve şizofreni ilişkisi

Atipik psikoz yeni tip şizofreni hakkında bilgiler

Atipik psikoz =organik olmayan psikoz=şizofreni

senin teşşizin ne tam olarak merak ettim bir şizoeffektif dedin şimdide a tipik psikozdan konu açmışsın diger konuların paranoid tip

benım bıldıgım atipik psikoz sizofrenı demek degıl baslı basına ayrı bı hastalık ama sızofrenıye benzıyor.

Atipik psikoz ve şizoaffektif bozukluk gölge

Aynı anda paranoid de olabilir?
Sizosalgun
şizofreni kardeşim şizofreni

Şizofreni ile paranoid bozukluklar arasında dalgalanma gösteren; ne şizofreni ne de tam paranoid teşhisi konamayan diğer psikoz vakaları dört ayrı grupta incelenir.
a)Şizofreniform Bozukluk:
Belirtileri şizofreniyi andırmakla beraber; aniden başlayan ve altı ayını doldurmadan iyileşen psikoz vakaları.
b)Kısa Reaktif Psikoz:
En az birkaç saat, en fazla iki hafta devam eden; kişinin hastalık öncesi normal mizacına dönmesi ile neticelenen kısa psikoz vakaları.
c)Şizoaffektif Bozukluk:
Manik ve depresif türde hissetme bozuklukları ile ile şizofrenide rastlanan hezeyan veya varsanılardan birkaçını karışık olarak gösteren psikoz vakalardır.
İntihar fikirleri ve teşebbüsleri ağırlıktadır. Nöbetler şeklinde geldiği gibi, daimi olan vakalar da vardır.
d)Atipik Psikoz:
Yukarıdan beri sayılan sınıflardan herhangi birine dahil edilemeyen karışık ve sınırları belli olmayan psikoz vakalarıdır.
Doğum sonrasında ve aybaşlarında görülen geçici psikoz işaretleri birer atipik psikoz vakası sayılır.

bunu bı arkadasımız acıklamıs .

Şizosalgun şizofreni aşırı kaygı ve takıntı olur mu merak ettim

Benım tanı basit şizofreniden atipik psikoza dondu yuzde 65 den yuzde kırka dustu oran doktor sendeki hafıf duzeyde dedı sade bırkez nobet gecırdım hastalıgın baslarında o gun bugundur ne nobet gecırıyorum nede ses duyma olayı felan var tek hapla ıdare edebılıyorum paranoyam yok sanrılarım yok. Şizofrenide bu dedıklerım olur kişi kendını engelleyemez bende psikoz oldu ama sizofreni degil ona benzer yani adamlar tam anlamıyla şizofrende diyemiyorlar.

Şizosalgun şizofreni aşırı kaygı ve takıntı olur mu merak ettim

sızofrenıde kaygılar olur ama takıntılık yapmanın nedenıde sızofrenlerde alıngalık sendromuda gozukebılıyor ondan dolayı takıntılık yapabılırsın ama takıntılık aslında obsesiflik ayrı bı hastalık .

İlaç raporuyla eczaneden ilaçlarımızı yazdırmadan alabiliyor muyuz?

ben 2020 den beri sadece eczaneye gidiyorum eczacı getirtiyor

Kastım raporu olmayandandı.ben oryva 15 kullanıyorum eczaneden onun yerine aripa 15 veya ignis alabilir miyim bilgisi olan.

bende organik olmayan psikoz tanısı ile Abilify maintena 400mg iğne her ay kullanıyorum. benimde raporun süresi bitti ancak ellerimde titremeler var heyacanlanınca dahada artıyor bu durum iğnenin yan etkisimi acaba tremor diye geçiyor sanırım

Bende paranoid tip şizoyum atipik şizoeffektif ayni anda görülmez psikoterapi şzosalgün güzel açiklamiş

Psikoterapi

Ben biten ilacımı eczaneden parayla almıştım 2017 yılında.

İlacımı 4 gündür almıyorum halüsinasyonlar başladı.

Hastalik

Kardesim organik olmayan psikoz hastasi abilify kullaniyor. Bakislari ve durusu farkli. Doktora soyledigimde hastaligindan dedi ve devam edecegini soyledi. Sinava girecek hazirlanmiyor calisack durumda da değil. Baska ilacla duzelmezmı cok genc daha. Bu hastaligin tedavisi yok mu

Bu OOP ise bu gayet normaldir. Hastalık kaynaklı olması.

Bu arada yaşı kaçtı kardeşinin?

Benim bu TEMMUZ ayında 10 yıllık kesintisiz tedavim devam etmiş olacak.

Bu hastalıklar hiç kolay değildir.

Evet 22 yasinda bu sene oldu hastanede yatti. Sizde boyle misiniz insanlar yorum yapiyor mu calisabiliyor musunuz

Üst Alt