Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikoz tanısı ile ne kadar oran alırım?

xdedahii

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
196
Merhaba gerçirdiğim rahatsızlık üzerine vasi tayin edildi. 6 ayı geçti ve belirli ölçüde iyileştim. Doktorumla görüştüm. Engelli raporu alabilirsin dedi. Bunun üzerine randevu aldım. Engelli raporu almak için sormak istediğim.

Engelli raporu için ücret ödüyormuyuz?
Engelli raporu sisteme girdiğinde ösymden Ekpss direk başvuru yapabiliyor muyuz?
Birde ne kadar oran alırım?
*Tedaviye cevap verdim. Sürekli olarak ilaç kullanmam gerekiyor.( Ömür boyu)
Hastalık süresi 6-7 yıl

Tedaviye rağmen kısmen düzelen oranı 40 yada 45 sanırım. benim atipik psikoz oranım 40 mesela.
bu arada raporun çıkması benim zamanımda 1 ay kadar sürmüştü. umarım artık daha hızlıdır ekpss ye yetişirsin.
ekpss ye girmek için önce raporumla aile sosyal il müd. gitmiştim oradan tanımlıyorlar sanırım oradan aldıgım kağıtla ösym bürosuna gidip başvuru yapmıştım

@xdedahii, Eğer sonuç 0 çıkarsa ücret alıyorlar, % 1 ve üzerinde ücret almıyorlar. (araç-ehliyet alımı, durum bildirir, silah ruhsatı için alınanlar, durum bildirir raporu vs. bunların dışında.) Hastaneden bilgi alabilirsiniz ücret konusunda.

İlk defa başvuracakların ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden de belge alması gerekir. ÖSYM kullanıcı girişi yaparak engel bilgilerinizi kontrol edin, <%=pagetitle%> size yakın ÖSYM Koordinatörlüklerini arayabilirsiniz.

E- Atipik veya başka türlü adlandırılamayan psikozlar
1-Tedaviyle işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedaviyle çalışma olanağı veren 45
3-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen 80

@xdedahii,
%40 ve üstü olacaktır gerisi doktorun insiyatifinde ve senin sağlık durumuna bağlı. 😁😁

BU HASTALIK BENDEDE VAR.
GEÇMİŞ OLSUN.
2012 TEMMUZ dan beri düzenli olarak ilaç kullanıyorum.

35 yaşındayım organik olmayan(atipik psikozdan) engelli raporu almak için randevu aldım. Bu rapor bana ne gibi faydası olur? ya da ne gibi engeller çıkarır?
Rapor alırken bilmem gereken birşeyler var mı ? Randevu günü gelmedi. Hala ikilemdeyim. Alıp almamakta. Yardımcı olur musunuz?

Bugün istesende istemesende engelli olduğun için bugün almazsan yarın mutlaka alırsın.

Rapor almasan ne olacak sistemde senin hastaneye yatışın tedavi geçmişin gözüküyor bilişim uzmansın kafan çalışıyordur ekpss ile memur ol hayatına kaldığın yerden devam et olan olmuş tedaviyle düzelen %40
Tedaviyle kısmen düzelen %65
Tedaviye rağmen düzelmeyen %80
Başlar. Geçmişe silgi çekmelisin artık sen engelli sin. Ve engelli hakları sayesinde önünde yeni fırsatlar olacak. Bunlara odaklanmalısın.
Engelli raporu ücretsizdir engelin varsa yoksa ücret alınır.

@KKELEBEKK,
Şizofrenin tedavisi yok o nedenle yanlış yazmışsın tedavi ile düzelen şizofreni de %40 TIR.

Bana %45 "tedaviyle çalışabilen şizofreni" ibareli heyet raporu vermişlerdi.

Rapor almaktan vazgeçtim. Belki ileride alırım.
İşe girerken sorun yaşarım diye rapor almayayım dedim. Kararsız kaldım.

Kolay gelsin arkadaşlar muayene tanıda paranoid psikoz(organik olmayan psikoz)belirlendi.2 kontrole gittim süreç daha yeni sizce engelli raporuna başvuru yapmam erken mıdır?Yani engelli kpss yetişme açısından.Engelli raporu ne verirler onuda bilmiyorum

@romantizm25, zaten randevu almaya çalışsan en az 15 gün sonraya veriliyor. Ben almaktan vaz geçtim bugün rapor randevusunu iptal ettim.

Rapor alayım derken vasi atanmasın sana,
Doktorun görüşüne bağlı. Bu gibi durumlarda vasi ataması uygundur da çıkabilir.

İyi araştır.

vasi atanıp atanmadığını nasıl anlayabilirim ki?
önceden randevuyu almistim sağlık kuruluna oyuzden sormak istedim arkadaşım.Yani asıl merak ettiğim sağlık kurulunda bana sen daha yeni muayene olmuşsun erken vs vs derler mi?
doktorun tanı koyması sonrası 6ay mi geçmesi lazim.Yoksa direk gidip heyete girebilir miyim?

Belli bir süre geçmesi gerekiyor tabi ama bu tamamen heyetin değerlendirmesine bağlı. Öncesinde doktor ile görüşseydin. Heyet doktorun görüşünü alıyor ama bu süreçte vasi atanması uygundur diyip heyet otomatik mahkeme açılabilir. Birde onunla uğraşırsın.

Heyet görüşte vasi tayini uygundur derse sana istemesende vasi tayin edilir herşeyin kitlenir.

@romantizm25, Şu aşamada alamazsın engelli raporu en az 6 ay takipli hasta olman lazım 1 yıl daha garanti bir durum teşhisin bu şekil devam ederse minumum %40 dir bu rahatsızlığın oranı.

Şizofrenide tedavi ile düzelen 45
Kısmen düzelen 65
Tedavi ile düzelmeyen 80 dır..

Arkadaş paranoid psikoz yazmıştı sanırım?

Tedavi ile düzelen 0
Kısmen düzelen 40
Tedavi ile düzelmeyen 80 dır .

@romantizm25,

Tam olarak tanı nedir?

Hiçbir şekilde "0" sıfıra düşmezmi?
YA DÜŞERSE KURAL HATASIMI OLUR. Evet ben şizofreniden bahsediyorum.

DÜNYADA BUNUN ÖRNEĞİ YOKMU? DÜNYADAN VAZGEÇİYORUM ÜLKEMİZDE DE YOKMUDUR?
Hiç ara vermeden ilaçlarını içiyordu tam olarak 12 yıldır.

@xdedahii, Engelli Sağlık Kurulu Raporu kişisel müracaatta her bölüm için tedavi tetkik muayene ücreti siz ödüyorsunuz ancak vakıf kanalı ile giderseniz sadece muayene ücreti ödersiniz tüm bölümleri dolaşıyorsunuz.

Merhabalar konunun dışında bir soru sormak istiyorum 20.02.2024 tarihinde heyete girdim raporun e-devlet sisteminde 1 hafta içerisinde görüneceği söylendi. E-devlet sisteminde ki e-İmzalı Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporları Sorgulama" bu başlıktan mı bulacağım raporu acaba ?

Bagimsizmi. Kismi bagimlimi yuzde 40 atipil psikoz raporunuz

Atipik psikoz bagimsizmi abi raporunuz

Üst Alt