Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikoz teşhisi koydular. Ne yapmalıyım?

Merhaba psikiyatri hastasıyım 5 buçuk yol önce yatışım oldu hastanede tanı olarak bipolar duygulanım bozukluğu, şimdiki nöbet hiponamik yazıyor bu süreçten sonra ki kontrollerimde bugüne kadar organik olmayan psikoz tanımlanmamış yazıyor sizce şizofren değilimdir değil mi bu konuda bilgisi olan varmı? organik olmayan psikoz tanısı ne demek?

@Alya.alıc06, psikoz dedilerse gerçeklikten kopma var demektir. Her psikozlu insan şizofren değildir.

@Pickle,

Abizol 15 mg kullanıyorum tablet günde birtane çok korkuyorum şizofren tanısı konmamıştır değil mi?benimle aynı hastalıkta olan var mı teşhisi ne yazabilir mi lütfen

@freedom01,

Yani bilgisayar sisteminde şizofren diye yazmazmı tanı doktor kontrol 2 ay sonra da sistemden bakıldı sadece hemşire ablam baktı

@Alya.alıc06, bunlar ayrı teşhisler. Psikoz yazıyorsa teşhis psikozdur.

Bende de organik olmayan psikoz teşhisi var.

Şizofreni ile psikoz birbirine yakın hastaliklar bende psikoz hastasıyım yalnız şizofreni biraz daha ağır galiba

Benim tanım da organik olmayan psikoz. Ben hastalığımı kabul etmiyorum benim gibi hastalığı reddeden var mı ?

@Alya.alıc06, Organik olmayan pisikoz teşhisi Şizofrenin türleri var paranoid, katatonik vb gibi şizofren belirtileri gösteren ama bu katagorilerden birinin belirtilerini tam olarak göstermeyen hastalara konuyor.
Yani şizofrene çok yakın bir tık altı bir durum.

@Emrekvk, Düzelteyim o zaman yanlış anlaşılan cümleyi. Doktorlara göre ve insanlara göre kabul edilen bana göre olmayan hastalığı kabul etmiyorum

Üst Alt