Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikozun tedavisi var mı?

Sunshineee1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kardesim suan 22 yasinda bu sene hastalandi hastanede yatti suan abilify kullaniyor ama biraz saf gibi ve bakisi ve durusu farkli disaridan anlasiliyor pek konusmuyor bunlar duzelmez mi gecmez mi?

25 Senedir ilaç kullanıyorum kardeşinin şeyi bi kurusun bakıyım...

İlaçlarını düzenli kullanırsa zamanla iyileşir

Net olarak birşey demek çok mümkün değil. Belki iyileşir belki kısmi iyileşir. Belki daha kötüye gider. Bunu kim bilebilir ki. Zman gösterecek.
Başağrısı mı bu.. bi tablet ilacınan iyileşsin.

zaferim34
Bir tabletle iyileşir demiyoruz.. İlaçları düzenli kullanırsa zamanla iyileşir ...

Sunshineee1
ben de şizofrenim. Bunda moral bozacak bir durum yok. Biraz zaman alır tedaviye yanıt vermesi ilk başta zorlanabilir. Ama belli süre sonra stabil hale gelir. Sosyal faaliyetlere katılsın TRSM gibi kurumlara gitsin. İyileşme konusunda karamsar olmayın

İlaçtanmı durgun oldu bende olmuştum hastalık belirtileri kaldım ilaçtan sonra eğer yan etkiler olursa akineton istesin doktordan canlandırır moreli düzelir

Sunshineee1

Şizofreni olursa 1 kişi ve etrafında döner (aile) doğruyu söylemek gerekirse en kötülerinden birisidir (şizofreni)

Bendede var::
☆Şizo Affektif Bozukluk
☆Obsesif Kompulsif Bozukluk
☆Asperger Sendromu

MUTLAKA DÜZELME OLACAKTIR:
10 YIL ÖNCESİ=Ben sağıma soluma bile bakamazdım. Psikolojikmen rahat da değildim, stres de yüklüydüm ben. Sokağa çıkmaya korkardım bildiğin.
10 YIL SONRASI= FULL TİME olmasada şimdi çalışabiliyorum belkide ilaçlar sayesinde bu. En azından başkasına muhtaç olmuyorum. 3 yıldırda kamu kurumunda HİZMETLİ olarak çalışmaktayım ben.

Ilactan boyle olabilir mi doktor hastaliktan dedi. Ihasta oldugu anlasiliyor yani. Ilacida degistirmiyor. Siz duzeldiniz mi

Sunshineee1

Ben istediğim kadar kontrol altına aldım. TABİKİ DE İLAÇLARLA OLDU BU ŞEKİLDE.

ŞİMDİ HERŞEY BENİM İNSİYATİFİMDE.

ABİLİFY 30mg
PAXERA 60mg
REXAPİN 20mg
DİDERAL 40mg

bende Organik olmayan psikoza 24 yaşında yakalandım abilfy ilacı sayesinde sesler kesildi trsm iyi geldi zamanla daha iyiye gidiyor ama sessiz sakin bir insandım hala öyleyim

ben sessizdim hep ve sessiz kalmak isterim ama diğer insanlar sessiz olmamdan memnun değil maalesef

Antipsikozla bende hemen belirtiler gitti ondada gider biraz zaman lazım kardeşine o düşüncelerden belirtilerden üç dört ayda kurtulacak sonra ilacı hafif te olsa yaşamını sürdürür, bence 3 yılda anlaşılır kronik olup olmadığı hastalığın

Aldehit00

Bu arada ben birden sessizleşmiştim.
(BAŞIMA GELEN KAZAYLA BERABER)
(22 yıl önce olmuştu bu kaza bana)

Paxera 40 mg
Rexapin 20+10 mg
(YENİ ŞEKERLERİM BUNLAR)

F29 organik olmayan psikoz kalıcı bir rahatsızlık mıdır tedavinin bir sonu var mıdır?

Alper16

Tedavinin sonu olduğunu ben hiç duymadım vede görmedimde. Ama çalışma olanağı verirmi diyorsun %90 ı bulabilir bende oldu hemen hemen.

2012 TEMMUZ dan beri düzenli
olarak tedavi olmaktayım ben.

Bu 10 yıllık zaman zarfında
Olması gereken 3.600 gün
Prim, benim toplam 3.158
gün primim yatmış.

HESAP ORTADA.

Psikozu n Tedavisi yok ilaçla kontrol altına alınıyor.

Kardesim suan 22 yasinda bu sene hastalandi hastanede yatti suan abilify kullaniyor ama biraz saf gibi ve bakisi ve durusu farkli disaridan anlasiliyor pek konusmuyor bunlar duzelmez mi gecmez mi?

Atipik psikoz ve şizofren birbirine çok çok yakın şeyler aynı ilaçlar veriliyor.
Uzun yıllardır yapılan incelemelere göre bu hastaların uzun yıllar ilaç tedavisi sonunda %30 tamamen düzeldiği %30 ilaçlarla hayatını devam ettirip okuyabildiğini,çalışabildiğinin ve evlenenebildiğini geri kalanının ise hiç bir şekilde düzelmeyip tek başına hayatını devam ettiremediğini okumuştum bazı doktorlar tamamen düzelmenin hiç olmayacağını sadece kontrol altına alınabileceğini söylüyorlar.

Aynı doktora gitmeye çalışın ve moralinizi yüksek tutun bu hastalık psikiyatrinin en zor hastalığı ve ruh kanseri deniyor ilaçlarını içerse , stressiz ortamda bulunursa ve bence çok önemli olan hem hasta hem ailesi maneviyatını yüksek tutarsa hayatını kendi başına devam ettirebilir bazı şeyleri kabullenin beklentinizi yüksek tutmayın biz eşimle sabahlara kadar çok ağladık durgunluğu hem hastalığından hem ilaçların yan etkilerinden yan etki için verilen ilaçlar durgunluğu bir miktar alıyor ama o durgunluk,tutukluk,isteksizlik hep biraz oluyor tabi bu hastalıkta kişiden kişiye belirtiler,ilacın etkileri,iyileşme süreci ve verilen tepkiler çok farklı oluyor hastaların çoğu hastalığın başlarında ve ağır zamanlarında veya her zaman hasta olduğunu kabul etmiyor veya yalan söylüyor kabul ettim diye hasta olduğunu kabul edip tedaviye direnç göstermemek ilaçlarını düzenli içmek başarının % 50 si kısmende olsa düzelmeyenler tedaviyi reddedenler tedavi geciktikçe hastalığın yaptığı yıkım kalıcı oluyor ve geri dönüş imkansıza yakın oluyor moralinizi bozmuş gibi oldum ama kabullenirseniz daha kolay olur ve bir sürü okuyan ve çalışabilen şizofren bildiğim kişi var ama bakkala ekmek almaya bile gidemeyen kişilerde var ve bu kötü durumda olan kişiler tedaviye geç başlanılan tedaviye reddeden ve bence ön önemlisi aile huzuru ilgisi olmayan kişiler allah tez zamanda şifasını verir inşaallah.

Son düzenleme:
Üst Alt