Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikozun yinelememesi için ne önerirsiniz?

gokhan34

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
3
merhaba. Organik olmayan psikoz var bende. çalışmama ciddi derecede engel oluyor. sabahları depresif olabiliyorum sık sık. ağlıyorum sızlıyorum. majör depresyon ve okb var bende.doktor izin verince rahatlama geliyor ve gerçek dünyaya dönüyorum. sonrasında da yoğun bir pişmanlık ve acı oluyor.
psikozu tekrar yaşamamak için ne önerirsiniz ?

Benim teşhis organik olmayan psikoz ama sinirlenme ağlama sızlanma falan yok hayat umrumda değil gibi duygulanım kisitli ve ömür boyu süren hastalık bu fakat doktor bana 5 yilda hastaligin seyri değişebilir dedi

bildiğim kadarıyla psikolojik sorunlar için en çok tavsiye edilen yöntem sürekli beyni meşgul edecek şeyler bulmak. kendine bir meşgale ya da hobi edinmek, oturup bir şeyler düşünmeye hiç fırsat bulamamak.

Zihni meşgul edecek faaliyetler lazım Negatif belirtileri azaltmak için. En güzel yolu iş bulup çalışmak...

gokhan34

Yaptığın işler herhangi bir iş olmamalı çok severek isteyerek zevk alarak yapabileceğin işlerle meşgul olmalısın

Koalaaa

üzüntü keder harici duygularım öldürüldü. cenazesini gömdüm. hoşluk hissediyorum sadece.

Ilaçlarıni düzenli kullanmalısın

el becerin varsa evde eşyaları tamir et telefonunu bilgisayarını temizle, bozuk ne varsa tamir et,sanat merakın varsa kursa git gitar kursu beceri kursları vb...

Ben halk eğitim merkezine gidip girebileceğim tüm kurslara kayıt yaptırdım. Adam bir bana bakıyor bir kağıda bakıyor. En kısa sürede hangisi açılacaksa artık, ilk onun bilgi sms i geliyor. Zaman geçirmek için uygun faaliyet bulabilirsiniz. Üstelik ücretsiz.

Biz lanetli miyiz neden yıllardır bir adım dahi atamıyorum.

şizofrenı gıbı agır psıkotık olayların tekrarlayıp tekrarlamaması senın elınde olan bısı degıldır hapda ıcsen yıne ruh halın bellı atak donemlerıdne degısır zaten senın elınde olsa bu gıbı durumları hıc yasamazsın. sen sadece kendını guclu tutabılırsın ugraslar edınebılırsın mantık cızgısınden ayrılmayabılırsın olumsuz etkılerını aza ındırebılırsın ama bazı seyler ıcın yapabılcegın bısı yok halusınasyonlara ses duymalara paronaıdsen saplantılı dusuncelerden felan kurtulamazsın.Ama psıkotık temellı deprasyonlarda var bu kısılerde psıkoz sade bır kere gorulebılıyor ve bunlar anca kurtulursa kurtuluyor. Baslangıc asamasında kurtulursan kurtulursun benım tahmınımce kategorıze edılmısse allahtan umıd kesılemez ama ılerlemıstır zor kurtulursun.Deprasyon degıl sonucta bu pozıtıf neselı mutlu olunca gecsin.

Üst Alt