aynı konuyu bende açmıstım EKPSS lisans puan 82,57 sıralamam 1287 falan atanamadım 2016 da lisans kadrosu çok azdı 2017 dede az olur diye OGM ye işçi kadrosuna başvurdum memleketim oldugu için (iktisat mezunuyum OGM de bana açılan tek kadro diger orman işçileri yani vasıfsız iş ekpss istemiyor ilkokul-lisans herkes başvurabiliyor) zaten bana çıkma ihtimali milli piyangonun bana çıkmasıyla aynı oranda hemen hemen milli piyango şans işi OGM de memurluk şanstan da öte şu ana kadar baktım 8000 kişi ilanı görüntülemiş ilan daha 1 hafta yayında en az bi on bin kişi başvurur(zaten ekpss ve diploma istemiyor) bu on bin kişi içinden kurayla 3 kişi içine girecemde bu üç kişi sözlü mülakata girecekte beni seçecekler vay anam vay(milli piyangoyu tutturma ihtimalim daha fazla en azından onda sözlü mülakatta senin durumun 3-5 kişinin iki dudagı arasında degil) maaşlar bildigin memur maaşı 2600-2700 den başlar ama ne iş yapılacagı muamma amelelik yani haa şunuda söylüyüm bir mucize olurda bana çıkarsa üniversite mezunuyum falan demem giderim özel sektörde masa başıyımda ne oluyor ön muhasebe maaş 1500 TL onuda alamıyoz bile dogru düzgün şirket battı batacak.EKPSS tercih işine gelirsek bu kadrolar işçi kadrosu oldugu için EKPSS de kesinlikle alanından tercih yapabiliriz (tabi açılırsa ben iktisat mezunuyum) ama 4001 lerden şüpheliyim %99 onada yaparız mantıken düşünürsek biri memur kadrosu biri işçi farklı şeyler.