Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Orta derece işitme kaybım var. İşitme cihazı alacağım. Hangi markayı önerirsiniz?

aRiSe*

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Orta-hafif derece işitme kaybım var her iki kulaktada ama sol kulak daha az duyuyor.
Doktorum sol kulak için işitme cihazı kullanmalısın dedi. Kendisi İdis işitme cihazları firmasına yönlendirdi.

Fiyat bana pahalı geldi. 1750 tl dediler. Tek cihaz için. Acaba diyorum sizlerin tavsiyesi nedir?
Siemens önerirmisiniz?

Lotus pro m modeli nasıldır? 1225 lira dediler kampanya varmış eski chazını getirene 300 lira indirim yapıyorlar. 260 da ssk ödüyor?

naçizane görüşlerinizi bekliyorum.

öncelikle işitme kaybınız ilerleyici mi diye sormalıyım..

eğer ilerleyici bir kaybınız varsa ve hafif-orta kayıplar için cihaz alırsanız 5+ yıl sonra kaybınız ilerleyeceğinden verim alamayacaksınız... bunu gözönüne alarak orta-ileri derecede kayıplara yanıt verebilecek bir cihaz tercih etmelisiniz..

ilerleyici bir kaybınız yoksa rahatlıkla hafif-orta kayıpları karşılayan bir cihaz alabilirsiniz.. oticon, phonak, widex köklü markalardır..

alacagınız cihaz dijital değil mi? dijital ise sgk nın 420 lira ödemesi gerekiyor sanırım. siemens i hiç denemedim ama idis de oticon marka cihaz satılıyor, oldukca iyi bir markadır. sana tavsiyem ancak şu olabilir; iki cihazı da 1 er hafta dene, işitme cihazını ilk defa kullanıyorsan sesler biraz garip gelebilir ama yine de hangisinin sana daha iyi geldiğini test etmelisin.

Şöyle izah edeyim:
Ben bebekken Havale geçirdim bunun sonucunda kulaklarım etkilendiği için işitme kaybı yaşıyorum. genetik bir rahatsızlık değil.
işitme kaybım ilerlemiyor. Daha önce kulak arkası kullandım ama rahat edemediğim için çocukken kullanmayı bıraktım.
Alacağım işitme cihazı dijital ve kulak içi olacak. 1 adet olacak.

İşitme Cihazını sorduğum yerde bize 260 lira indirim yapıldığını söyledi. Babam üzerinden yararlanacağım. Kendisi Emekli SSK'dan.

ilerleyici olmaması güzel...
sizin kaybınıza yanıt veren dijital kanal içi cihazlar var piyasada...
"al bunu"'nun yazdığı gibi denemeden almayın..
hangisinden daha iyi duyuyorsanız onu tercih etmelisiniz..

sizin yerinizde olsam ilk tercihlerim (teknik servis ve destek açısından) oticon ve phonak'ın ürünleri olurdu...

İşitme cihazı kişiye özeldir. aynı derece işitme kaybına sahip iki kişiden X kişisi için çok iyi olan cihaz Y kişisi için iyi olmayabiliyor. Siz İşitme merkezlerine gidip test ederek en iyisini seçmelisiniz.

Üst Alt