Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ortaöğretimde ilk 300'de olanlar tercihlerinde nereyi yazdılar?
348.yim. Memurluk yazmadım hiç. Üniversitede hizmetli kadroları, sonra ticaret bakanlığı en son da meb. Ortaöğretim. Türkiye'nin dört bir yanı var her şehri yazdım diyebilirim
Bende buna benzer tercihler yaptım. Yalnız hizmetli memur arasındaki fark nedir? Diyelim hizmetli olarak işe alım yapılsa ileride yükselme olanağı varmıdır? Bu arada hepimize hayırlı olsun umarım aksilik olmazsa önümüzdeki hafta açıklanır
Memur masabaşı iş yapar hizmetli temizlik yapar. Bu durum çok nadir durumlarda tersine olur. Yani memura hiç bi şekilde temizlik yaptıramazlar ama hizmetli olup masabaşı iş yapan da var,örneğin benim gibi. Bu da tamamen engel durumunuza ve amirinizin insiyatifine bağlı. Yükselme var elbette. Üç senede bir yükselme sınavı oluyor,sınavla yükselme şansınız var.
Mustaffa3838 yükselme sınav zamanları kurumdan kuruma değişir a kurumu 3 senede bir yaparken b kurumu daha uzun sürede yapabilir sözlü durumunda dezavantajlı değilsiniz
Yükselebiliyor evet,sınavdan geçene mülakatta zorluk çıkarmazlar diye düşünüyorum ama emin olmam bu konuda. Misal benim çalıştığım okuldaki memur arkadaş hizmetliymiş ve yükselme sınavıyla memur olmuş.
lacivert21
Benim kurumum yok. 2018de girdim sınava 18 19 tercihi yaptım her hangi bir yer çıkmadı bu sene girdim aldığım puandan 2 puan düşük aldım 26 ocakta atama yapılacak çıkarsa çıktı çıkmadı ise daha ne sınava girerim nede her hangi bir şey farklı rota oluşturacağım hayırlısı diyelim zaten okusanda okumasanda bir şey ifade etmiyor
Mamigfb
Kocaeli'nde yaşadığım için sadece buraya tercih yaptım, farklı bir yere taşınma olanağı yok çünkü. Kocaeli'nde de sadece hizmetli tercihleri vardı, hepimiz için hayırlı olsun.
sneyper
MEB en son2018 aralik ayında görevde yükselme sınavı yapmış bu sınava aday memurluğu kalkan hizmetli yani yardımcısı hizmetler sınıfında bulunun herkes girebilir hizmetli yada aşçı veya şoför olsun farketmez memur olabilir sınavı kazanması yeterli hizmetli kadrosundan korkmayın arkadaşlar amir sizin engel durumunuza göre görev verir bir kaç yılda yükselirsiniz MEB te çalışan bir çok hizmetli yükselerek şef olmuşlar şuan hizmetli maaşı bekar için 3986 lira evliyseniz çocuğunuz varsa daha fazla alırsınız başlayın devamı gelir
Diğer kurumlarda aynı kişilere derken?
Üstte ne yazdığıma bakmadın mı?
Meb kurumunda yükselme var diye biliyorum ama diğer kurumları bilemem dedim.
Diğer kurumlarda hizmetli olup görevde yükselenler varsa gerekli bilgiyi verir zaten değil mi? Her neyse.
Hala cevap vermedin? Diğer kurumlarda hizmetli olup sonradan memur olup yükselenleri biliyor musun ya da var mı bildiğin? Meb bünyesinde memursun diğer kurumlardan haberin vardır belki diye söylüyorum.