Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedi engel türleri ve heyet raporu oranları..?

Suret

Aktif Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Herkese merhaba,

Böyle bir başlık da yok, ortopedi ile ilgili engeli olanlar heyet raporu aldilarsa eğer, raporlarindaki engel türlerini burada paylaşabilir mı? Böylece hangi durum için hangi tablo kullanılıyor, hangi oran veriliyor herkes daha rahat doğru bilgiye ulaşmış olur.

Saygılar

ben 1998 tarihinde poliosekeli için % 40 engelli raporu aldım ankara numune hastanesi

Sag kalca cikigi ve 5 cm kisalik olup yeni rapor alan varmi.99 tarihinde %40 almistim ist taksim dev.hast.den.Ama simdi o orani vermezler galiba

Deneyin, belki kısalık yüzünden omurganizda da tahribat oluşmuş olabilir. Deneseniz nolucak ki sanki

Her 2 el ve ayakta 3 parmak ampute olmak üzere yarık el ve ayak anamolisi teşhisi ile %64, %58, %57, %54 aralığında 7,8 adet farklı orana sahip rapora sahibim. Sanırım her kurula çıktığımda zar atıp oran belirliyorlar :)

istikbal

Haklısınız, insan sasip kaliyor açıkçası...

Bu raporları hangi zaman aralıkları ile aldınız acaba?

2016/haziran kartal eğt araş polio sekeli %19 aldım

Raporunuzda ne yazıyordu? Yani hangi doktorlar bu orani verdi? Sadcee ortopedi mı muayene etti bu engeliniz için?

Fizik verdi ve asla omurga yapiniza filan bakmadı mı? Denge durumlarinizi kontrol etmedi mı muayene esnasında? Korege

@Suret

Raporlar 2005 - 2016 arası tarihilerinde ve Şişli Etfal'den alındı. Yani 7-8 rapor var hepsi aynı kuruldan ama hepsi farklı. Bu daha da tezat. Rapor oranının çıkarılmasında her ne kadar tüm branşları keyfen gezdirseler de tüm oran parametreleri Ortopediye ait. Fizik tedavi filan yok yani. Bir de en garip olanı şu ki her rapor alımında bir önceki heyet raporunun fotokopisini bu heyete sunardım ki oranlarda kafalarına göre oynama yapmasınlar! Bir o kadar bilinçliydim yani. Ama nafile yine de toto-loto tarzı oynadılar her defasında rapor oranımla.

Başka bir hastaneyi deneseydiniz keşke istikbal, ne saçmalık gerçekten nasıl insanlar var engelliler çok mağdur oluyor zaten hassasiz bı de böyle travmalar daha da torpuluyolar insanı, yine de pes etmek yok tabi, bütün güzel şeyler sabirdan sonra gelir...

emg ye soktular baya detaylı bakıldı %20verdiler oda %19 a indi Suret

Bugun ankara sincanda hastaneye gittim rapor icin.sag dkc 6cm kisalik icin.ortopedi doktoru hic film falan istemeden kisaligi bile olcmeden en fazla %19 verebilirim bosuna ugrasma dedi.fizik tedavi ise kisaligi olctu.6cm kisaliga gore tablo3.3 e gore yuzde 13 verebilirim dedi.bende vazgectim rapor kuruluna giris yapmadim.yani sapasaglam ciktik hastaneden.agrim var falan desemde raporda hic onemi yok dediler.iyice moralim bozuldu.

Heyet raporundan ziyade SGK'nın verdiği oranları yazarlarsa daha iyi olmaz mı?

Çünkü asıl gerçek oran artık SGK'nın verdiği oran.

Bence onun bir tablosu yapılırsa iyi olur.

Kim hangi rahatsızlıkla hangi oranı almış aşağı yukarı gözlemleriz.

(Gerçi eğer Heyetlerden verilen oranlar başka işlerde kullanılabiliyorsa, onun da tablosu olması iyi olur tabii).

Üst Alt