Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedi ve monoküler sürücüyüm. Ehliyet kodlarına göre nasıl bir donanım..?

hsenx

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

ortopedi ve monoküler hastası olarak il sağlık müdürlüğünden raporumu aldım , raporda otomatik vites araç kullanabilir yazıyor ve ilave olarak 3 adet kod var bu kodlardan 42.03 ün ne olduğunu bulamadım , alacağım araçta nasıl birşey olması gerekiyor bu kod için bilgisi olanlardan destek ve yönlendirme rica edeceğim
teşekkürler

42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz / geri görüş kamerası
42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz / bulamadım ne olduğunu ?
42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı / adı üstünde kor nokta asistanı

hsenx

"42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz" dediği bence düpedüz yan aynadır!

Bilgisi olan var mı arkadaşlar?

OturanBoğa

Üstad merhaba,

02.11.2016 istanbul il sağlık müdürlüğü onaylı sağlık raporumda B sınıf ehliyet alabilir , otomatik vites araç kullanabilir ve monoküler yazmakta
fakat bu rapor ile trafik şube müdürlüğünden aldığım ehliyette otomatik vites araç kullanabilir kodu yazmamakta !
ehliyetimde 42.01 - 42.03 - 42.05 ve 47 yazmakta arkada sol alt köşede ise 101 ve 102 yazıyor
bu ehliyet ve bu rapor ile ötv indirimli kör nokta asistanlı otomatik vites araç satın alabilirmiyim ?
ehliyeti değiştirmem gerekirmi ?

hsenx

Monoküler sürücü olarak ötv muafiyetinden yararlanamazsınız.

Ortopedik kısıtlılık nedir?

hsenx
Otomatik vites demişsiniz ama ehliyetinizde otomatik vites kodu yok.

Merhaba, 2020 yılında devlet hastenisi sevki ile il sağlık müdürlüğü tarafından aldığım ehliyette ( 42.01 - 42.03 - 42.05 - 42.06 - 102 - 78 - 10.02 - 102 - 101 - 01.01 - 103.03 - 64 ) yazan kodlar mevcut , bu ehliyetle nakil vasıtalara 2011 de aldığım süreğen ( kronik ) engelli raporumla başvuru yaptığımda engelli raporumu güncellemem gerektiği bilgisi aldım , engelli raporumu geçen ay yeniledim ve tekrar nakil vasıtalara gittiğimde ise bu seferde raporuma ( sadece hareket ettırıcı aksamda özel tertıbatlı taşıt kullanması gerekır ) ibaresi olması gerektıgı bılgısını verdıler , raporu yenıledıgım hastene ye donüp sordugumda ise ilçe sağlık gidip rapora itiraz etmemi tekrar baştan heyete girmem gerektiği bilgisi verildi ve o şekilde itirazda bulundum 1 hafta içinde sms geleceği yeni hastaneye sevk edileceğim bilgisini de ilçe sağlık verdi ve şuan sms bekliyorum , benim anlamadığım ÖTV 78 ve 10.02 kodlu ehliyet ile neden araç alamıyorum ? yada ala biliyorum ama nakil vasıtalardaki bilgi ve yönlendirme yapan memurmu eksik bilgi veriyor ? bu konuda bilgi ve yönlendirmenizi isteyeceğim teşekkürler.

Ötv hakkı var mı ? Yok mu ?

Merhaba, 2020 yılında devlet hastenisi sevki ile il sağlık müdürlüğü tarafından aldığım ehliyette ( 42.01 - 42.03 - 42.05 - 42.06 - 102 - 78 - 10.02 - 102 - 101 - 01.01 - 103.03 - 64 ) yazan kodlar mevcut , bu ehliyetle nakil vasıtalara 2011 de aldığım süreğen ( kronik ) engelli raporumla başvuru yaptığımda engelli raporumu güncellemem gerektiği bilgisi aldım , engelli raporumu geçen ay yeniledim ve tekrar nakil vasıtalara gittiğimde ise bu seferde raporuma ( sadece hareket ettırıcı aksamda özel tertıbatlı taşıt kullanması gerekır ) ibaresi olması gerektıgı bılgısını verdıler , raporu yenıledıgım hastene ye donüp sordugumda ise ilçe sağlık gidip rapora itiraz etmemi tekrar baştan heyete girmem gerektiği bilgisi verildi ve o şekilde itirazda bulundum 1 hafta içinde sms geleceği yeni hastaneye sevk edileceğim bilgisini de ilçe sağlık verdi ve şuan sms bekliyorum , benim anlamadığım ÖTV 78 ve 10.02 kodlu ehliyet ile neden araç alamıyorum ? yada ala biliyorum ama nakil vasıtalardaki bilgi ve yönlendirme yapan memurmu eksik bilgi veriyor ? bu konuda bilgi ve yönlendirmenizi isteyeceğim teşekkürler.

bilgeadam

Hocam sol ayak ekstremite ortopedi rahatsızlığım var ama ben anlamadım ehliyet te 78 ve 10.02 olması yeterli değilmidir ÖTV muhafiyeti için ? neden engelli raporumda ( sadece hareket ettırıcı aksamda özel tertıbatlı taşıt kullanması gerekır ) ibaresi aranıyor ki ?

Üst Alt