Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ortopediden %14 puan verilmiş. ÖTV'siz araç alabilir miyim?
Eylül 2019 yılında almış olduğum %44 engelli sağlık raporumda ortopedik %14 puan verilmiş. içerik olarak "bel ağrısı sol bacağa yayılım uyuşma ve dizlerde ağrı artroskopi yapılmış FM: Bel EHA ağrılı MD yok Diz EHA tam antaljik yürüme Aralık 2018 LOMBER MR: L 4-5 Geniş Tabanlı Sol Faraminal Estraforeminal Disk Protuzyonu izlenmiştir. Bu düzeyde sol çıkan sinire temas mevcuttur. L5 S1 Minimal Asimetrik Taşma "
Ağrılar geçmeyince Yüksek Tibial Osteotomi ameliyatı oldum Eklem hasarı tespit edildi ve mikro kırık uygulandı sağ dizime platin takıldı. Sağ dizimi etkin kullanamıyorum. sol dizimle kullanacağım otomatik özel tertibatlı araç için H sınıfı ehliyeti sağlık raporu almam gerekiyor sanırım.
Bu durumda:
1) Belirttiğim durum için ÖTV siz araç alma şansım var mı?
2) Sağlık raporunu sadece ortopedi için mi alacağım yoksa mevcut tüm hastalıklar için mi başvuracağım?
3) Engelli raporumu SGK ya gönderdim ve diyelim ki onaylandı. Yeni rapor alırsam yeniden göndermeli miyim ?
) Belirttiğim durum için ÖTV siz araç alma şansım var mı?
2) Sağlık raporunu sadece ortopedi için mi alacağım yoksa mevcut tüm hastalıklar için mi başvuracağım?
3) Engelli raporumu SGK ya gönderdim ve onaylandı. Yeni rapor alırsam yeniden göndermeli miyim ?
İlk saglık kurulunun vereceği rapora göre bence alabilrisin.Özel tertibatlı ehliyat olunca Ötv siz arac alma hakkı bulunmakta
Bende sana benzer sürec yasadım.Sag ayak hareket kısıtlılıgı ve güç kaybı bulunmakta.Hali hazırda 58 % sürekli engelli raporum mevcut.
Önce aile hekimine basvurdum .O beni hastaneye sevk etti . Sevk kagıdında Göz, Ortopedi ve Nüroloji muayenesi istedi.O doktorları hepsini gezdim ve beni il saglık müdürülüğü komisyona sevk ettiler.Şimdi oradan randevu bekliyorum.
Mevcut durumdaki engelli raporumu yenilemedim .Açıkcası forumda yenilemem gerektigini yazanda oldu , yenilememem gerektigini söyleyende.Bende sürece bıraktım.
Engelli saglık raporunda yazmıyor.Rapor almak için başvuru yaptıgımda, dilekçe verirken özellikle yazdım ama çıkan rapor sonucunda sadece süresiz oldugu ve oran yazılıydı.
Ehliyet yenilemek için saglık raporu sonucu henüz çıkmadı.İl saglık müdürlüğünde komisyona girecegim
Engelli saglık raporu çıkarmak için dilekçe verirken özellikle yazmıştım 2018 yılında
Ötv ve ehliyet bilgisi yazılsın diye .Ama o zamanki kuruldaki memur artık raporlara yazılmayacak demişti.
Şimdi arac almak için englli saglık raporunda yazılması şart derlerse sacma sapan şekilde 2 iş yapmış olacagız
[FONT='inherit']Arkadaşlar bu tebliğe göre rapor alınması gerekiyor yoksa vergi dairesi kabul etmez.
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL[/FONT][FONT='inherit']TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ[/FONT][FONT='inherit'](SERİ NO: 6 MADDE 4 â Aynı Tebliğin (II/C/1.3) bölümünün; [/FONT]
[FONT='inherit']20/2/2019 tarihinden itibaren düzenlenen engellilik sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için raporun âSadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekirâ değerlendirmesini içermesi şarttır. Bu tarihten itibaren düzenlenmekle birlikte söz konusu değerlendirmeyi içermeyen raporlara istinaden işlem yapılmaz.[/FONT][FONT='inherit']Bununla birlikte, 20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen engelli sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için ise raporun, maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın sadece otomatik vitesli taşıtların) kullanılması gerektiğine dair değerlendirme içermesi gerekir. 20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen raporlardan; taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirme bulunmayanlar ile âÖzel tertibatlı araç kullanabilirâ, âOtomatik vitesli araç kullanabilirâ, âOtomatik vitesli araç kullanması uygundurâ gibi bir zorunluluğu değil, tercihi veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeleri içeren raporlara istinaden işlem yapılmaz. Ancak, taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirmeyi içermemekle veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeler içermekle birlikte, raporda yer alan tespit ve açıklamalardan (sağ veya sol kol/bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri) özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir.[/FONT][FONT='inherit']Diğer taraftan, istisnadan yararlanılabilmesi için ayrıca H sınıfı veya engellilik durumu itibarıyla istisna kapsamındaki taşıtta bulunması gereken özel tertibata/tertibatlara ilişkin ibareleri (kod numarasını/numaralarını) içeren sürücü belgesini haiz olunması şarttır. Ancak, sürücü belgesinde özel tertibat kodlarının bulunması, istisnadan yararlanmak için gerekli olmakla birlikte tek başına yeterli değildir. Engelliliği ile sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanılması gerektiğine dair değerlendirme bulunan engellilik sağlık kurulu raporunda belirtilen engel durumunun ne yönde bir tertibat gerektirdiğinin tespitinde, sürücü belgesinde yer alan özel tertibat kodları dikkate alınır. Bu kodların engellilik sağlık kurulu raporunda tespit edilen engellilik durumu ile uyumlu olması gerekir.
[/FONT]
burda bi yanlışınız olabilir mi il sağlık rapor vermiyor ehliyet almaya uygun olup olmadıgınız tespit ediyor. il sağlığa gitmek için hastaneden uygun raporu alıp il sağlığa ehliyet için gitmeniz gerekiyor
ilk önce aile hekimine muayene oldum.Beni hastaneye sevk etti .Hastanede 3 ayrı doktor muayene sonrasında beni ilk saglık müdürlüğü komisyonuna sevk etti.
Hangi ehliyeti alabileceğim komisyonun verecegi rapora göre olacak.