Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopediden %23 raporla ÖTV'siz araç alamaz mıyım?

nihatgs

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam ben bi şey sormak istiyorum Benin ortapedik sorunun heyet raporu yüzde 23 özel tüketim ve tertibatli otomatik vites arac kullanir yazılı ama Maliye raporu kabul etmiyor yüzde 40 olacak diyor ben burdan okudum bi kaç kişi yüzde 17 ile alan var ne yapmam gerekli acaba bir bilginiz varsa suylerseniz sevinirim tskler

Selam Benin sağ elinde bir parmak kopuk 2 parmak his yok hatta keselim dediler ben istemedim heyet raporunda yüzde 14 bide bende hipertansiyon var onada yüzde 10 verdiler 2022 gelir vergisinden yaranlanamaz ama ÖTV özel tertibatli otomatik araç kullanır raporu verdiler ama Maliye bunu kabul etmiyor ve araç alaman dedi

Ortopedi için oran önemli değil ilgili kanunu gösterip varsa bir yanlışları düzeltmelerini talep edin boşa vakit kaybetmeyin
nihatgs

Maliye de mudur yardımcısı gittim oda kabul olmaz dedi valla şaşırdım ne yapacami

Benimkide 9 ay sürmüştü özelgenin cevabı ve yeniden rapor işleriyle uğraşıyorum bakalım çarşamba sağlık komisyonundan ehliyet raporu alıcam ne yazıcaklar kod numarası bilmiyorum onuda alıp maliyeye gidicem yenilettiğim ötv raporumla bakalım bir kulp bulacakmı yaşayıp görecez,

Raporda oranlar belirtilmemiş diye,hareket kısıtlığı vardı diz ve dirseklerimde örneğin sağ kol ne kadar sol kol nekadar sağ diz ne kadar sol diz nekadar gibisinden ayrı ayrı belirtilmemiş diye şimdi ona göre yazıldı bakalım ehliyet raporumuda alıp öyle gidecem yeni raporu maliyeye daha göstermedim şimdi korkum olmuşmu diye bidaha özelge istermi diye endişeleniyorum sırf bizlere eziyet yeminle 1,5 sene bu işlerle özelgesi raporu uğraşıyorum allah hepimizin yardımcısı olsun engelli olmak böyle işkence bizlere...

Arkadaslar ben 183 aradım engelliler için Benin ortapedik sorunun olduğunu heyet raporu yüzde 14 verdiğini ve raporda ÖTV indirimi otamatik araç alır komisyona sevki uygundur yazısı var dedim toplam heyeti raporunu n yüzde 40 olması şartı var dedi Benin toplam yüzde 23 oluyor dedim o yüzden yararnamazınız dedi yani olmuyormus ortapetik sorunun yüzde 1 dahi olsa heyete verilen rapor yüzde 40 olmasi lazımmış

nihatgs kardeşim 183 değil sen 189 nolu numarayi ara sor gelir idaresi başkanliğini otv muafiyetini onlar belirliyor aile ve sosyal politikalar bakanlığı değil

183 engelli için sordum onlarda özelge talep formu doldur diyor

nihatgs

Ah be kardeşim bu kadar bilgisizlikle buralara böyle şeyler yazmayın milletin aklını bulandırmayın ortapedik engellerde oranın önemi yok. o yüzde 40 saçmalığını hangi öküz söylüyorsa bir boktan anlamayan işgüzarın tekidir o. % 10 % 20 ile ötv den faydalanan çok kişi var onlar nasıl faydalanmış peki bunuda açıklasınlar

kardesim sivasta dolanmadigin yer kalmadi sosyal hizmetlere araba galari satan yerlere maliyeye gelir vergi idaresine hepsi ayni seyi diyor vermiyor bana yuzde 23 raparun var veren yer varsa suyleyin oraya gidim ogreniyim

%23 hangi konuda var rahatsızlığın ortabedi mi sol ayağinda veya sağ ayağinda problem varmi doktorlar raporuna aciklamasini iyice yapmişmi ve surucu belgenle raporun birbirini tutuyormu surucu belgesi raporu farklidir otv muhafiyeti araba almak icin olan rapor farklidir

@Murciva yazdım arkadaş yazdım her yere yazdım hiçbir sonuç yok izmir dem başvuru yaptım.Cevap olarak Antalya dan yapmış olduğunuz başvuru inceleme aşamasında diye yazıyo tekrar yazdım Antalya ile alakam yok diye sehven yanlışlık yaptık diye cevapgeldi umarım incelerken de sehven yapılan yanlışlık olmaz. Kardeş yok öyle bişey bence bunu da derhal bimer e yazın yorulduk artık işi kanunu yönetmeliği bilmeyen memur hatalarınndan kaynaklı hakkımızın yenmesinden. Kesinlikle şikayet edin bence. Kanun çok açık. Ben aldım %22 oranımla yanlış yada eksik biliyor size o bilgiyi veren memur nihatgs

Ortopode engelinde yüzde önemi yoktur. %23 ile bu hafta aracımı aldım kullanıyorum.

selam beninde sag elimi et kiyma makinesi kaptirdim isaret parmagin kopuk orta parmak yuzuk parmagi dikildi ama hic his yok avuc ici sinirler hep kopuk

cok az his var heyete girdim yizde 23 verdiler otv yararlanir otamatik araba ala bilir raporu verildi maliye gittim bu raporla alamazsim dedi gonderdiler bide maliyede bu isleri ilgilenem kisi bana diyorki avuc icine alip vites atarsin diyor kadina his yok diyorum o zaman got özelge talabimde bulun dedi :)

Özelge göndermene gerek yok aslında daha önce cevaplanmış bir kaç tane var ondan çıktı al göster.

Bu maliyedekileri (ben de maliyeci olmama rağmen) ne yapmak lazım bilmiyorum. Ben Bursa'dan daha 2 hafta önce aracımı aldım, biniyorum. Oranım %26. Ehliyetimi aldım, ÖTV muafiyeti için raporumu da aldım. Her hangi bir sıkıntı çıkmadı. Peki aracı farklı bir ilden almayı denediniz mi? Maalesef bizim memlekette kanunun uygulaması bile memurdan memura değişiyor.

nihatgs

İki parmak yokluğu için Maliye'den ötv'siz araç alım izni almak çok zor.

2 ayda aldım ben heyet raporunda ötvsiz araç alabilir yazsın olay biter. işi yokuşa sürmüşler raporu al git bişey derlerse alan var dersin cimer yazacam de verirler

Üst Alt