Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopediden %52 raporla araç alabilir miyim?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ortabetik engelliyim kas rahatsızlığım var arac alabiliyor muyum %52 ile

3 ay once engelli raporu aldim26 yaşındayim daha onceden ehliyetim vardi ortobetik engelliyim kas rahatsizligi ptt den msj geldi ehliyetiniz en kısa sürede adresinize ulaşacaktır diye ehliyet baş vuruşunda bulunmadım konudan anlayan kişiler yardım edebilirmi nasıl bir ehliyet gelecek bana

İsmail1710

Ehliyet başvurunuz olmamışsa o mesajı dikkate almayın. Hatalı bir gönderidir.

Rahatsızlığınız manuel vitesli araç kullanmaya mani oluyorsa, özel donanıma ihtiyaç duyuyorsanız, evet, ötv istisnalı araç alabilirsiniz. Kimler araç alımında vergi avantajından yararlanabilir sorusunun cevabı burada

Ehliyetinizi kısıtlama kodu içerecek şekilde değiştirmelisiniz. Uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> nüfus müdürlüğü

Araç alımı içinse Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden oran bulunan, kısıtlı uzvu tanı olarak gösteren, "özel donanımlı araç kullanır" ibareli engelli sağlık kurulu raporu almalısınız.

Raporumda ÖTV ifadesi geçmediği için vergi dairesi raporu kabul etmiyor!?

Selamın aleykum Ufuk ustam bana yardımcı olur musun uz kimseden net bilgi alamıyorum araç alacağım süresiz raporum var nasıl tekrar rapor alabilirim ehliyetim 1 yıllık süreli tertibatı ama hastane raporunda ötv yazmadığı için vergi dairesi kabul etmedi yardım eder misin lütfen 05342811710 yada cevik1710@gmail.com

Raporunuzun tarihi nedir eğer 2019 daki son talimatnameden sonra aldıysanız raporda "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi yazmalı yoksa hiç uğraşmayın yeniden heyete girmek zorundasınız. Eğer rapor 2019 öncesi ise ortopedik engelinizin ve kısıtınızın açıklama kısmında tam olarak yazmalı yoksa yine alamazsınız sorun çıkarırlar

Raporum 2021 son aylarında alındı süreen kronik işaretlenmiş bu raporu tekrar dan çıkartmam lazım heyete falan tekrar gireceğim normal rapor bozulmadan sadece ötv için hastaneden rapor alabilir miyim

Yani tam olarak nasıl alabilirim aracı yardımcı olur musunuz

İsmail1710

Sen sürücü sağlık raporu alacaksın . Ehlıyetın var herhalde dıye dusunuıyorum . Sürücü sağlık raporunda ılgılı doktor hastalıgın tanısını yazacak Bır öncekı msjda kı gibi haraket ettırıcı özel tertıbatlı arac kullanır ıfadesi yazar . Sen sakatlık raporunu ve sürücü saglık raporlarını il saglık mudurlugune verırsın onlar da senın engelıne göre tertıbat belırleyıp ehlıyetıne işlerler. bu kadar

Ötv için ayrı bir rapor yok tekrar heyete girmek zorundasın başka türlü alamazsın

Selamın aleykum Ufuk ustam bana yardımcı olur musun uz kimseden net bilgi alamıyorum araç alacağım süresiz raporum var nasıl tekrar rapor alabilirim ehliyetim 1 yıllık süreli tertibatı ama hastane raporunda ötv yazmadığı için vergi dairesi kabul etmedi yardım eder misin lütfen yada teşekkür ederim yardımlarınız içimcevik1710@gmail.com

Olması gerekenleri yazdık başka yol yok o ibare raporsa yazmadığı sürece ehliyetinde gerekli kodlar olsa dahi alamazsın kanun bu tekrar heyete gireceksin bende Bursa da oturuyorum ve bu konuda yana yardımcı olmak için olacakları yazdık kimse kanunu değiştiremez.

Merhabalar bende araç için engelli raporu aldım raporda fizik tedavi açıklama kısmına sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatli araç kullanması gerekiyor yaziyor oran kısmı oran kısmı sıfır bu sebeble maliye rapora red cevabini verdi bunun için ne yapabilirim bilgisi olan var mıdır şimdiden çok teşekkür ederim

Üst Alt