Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopediden %58 raporumla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

imparator1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ortopediden yüzde 58 raporum var
bana hastaneden engelli raç için yüzde 90 engel şartı var dediler doğru mu

Her ortopedi engeli olan alabiliyor mu Annemin ortopedi engeli var kalça protezi takıldı rapor oranı %70 alabilir mi ÖTV siz araç cevap bekliyorum emirrr

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

sezinsema

Annenın ehlıyetı var ise . uygun rapor ve sürücü sağlık raporu ilgili kodları ehlıeyete işleterek arac alabılırsınız .

arkadaşlar peki benim sol ayakta hafif lenf ödem var arada ağrı yapıyor haftaya heyete giricem sol ayak hafif derecede lenf ödem %10 özür oranı verdiler bende mi alabilirim?

kalp kapağım falan değişti onları yazmıyorum sadece sol ayak lenf ödem ya da %5 verdiler mesela?

imparator1

Ortopedı rahatsızlıgı olan kısıler de uzuv kaybı durumuna bakılır % aranmaz. Doktor arac kullanma da sıkıntı goruyor ise ozel tertıbatlı yazar sızde ılgılı kodları ehlıyete işletip ÖTV siz arac alırsınız . iç hastalıklarında % 90 ve üzeri olmalıdır oran .

matpcy
doktor sol ayagın ıcın arac kullanmasında sorun teskıl eder tertıbatlı arac kullandır derse . Arac alabılırsın . Onemlı olan hasarlı olan uzuvun arac kullanımına etkı edıp etmeyeceği...

Arkadaşlar araç kullanamayacak olan ortapedi engelli kardeşlerimiz hastaneden aldıkları raporla başvurabilir

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sezinsema "[FONT=sans-serif]burdan daha doğru öğrenebileceğim bi yer mi var" derken ilk yazdığınız "[/FONT][FONT=sans-serif]Doğru %90 olması lazım" cevabını konu hakkında bilginiz olmadan yazdığınızı anlıyorum, soru karşısında verilen yanlış cevap kişiye yardımcı olmaz tam tersine mağdur edersiniz..
[/FONT]
imparator1 araç sahibi olabiliyorsunuz, özel mesaj atabilirseniz size araç aparatı konusu hakkında destek olacak birinin numarasını yollayabilirim, diğer taraftan elinizde ki raporla alıp alamayacağınızı vergi dairesinden de öğrenebilirsiniz, araç satan firmaların distribütörleri de bu konuda yardımcı oluyor.

cvp için tşk ederim. ortopedi doktoruna hatırlatmak lazım sanırım orda ricamı etcez ayağı gösterip. rapora ayrıca sol ayak lenf ödemden dolayı otomatik araç kullanmalı falanmı yazması lazım?

cvp için tşk ederim. ortopedi doktoruna hatırlatmak lazım sanırım orda ricamı etcez ayağı gösterip. rapora ayrıca sol ayak lenf ödemden dolayı otomatik araç kullanmalı falanmı yazması lazım?

sol ayak otomatık vites . ANcak dedıgım gıbı debrıyaja basarken sıkıntı yasıyor olman gereklı doktorun gozunde .

Orotpedik engeliniz araç kuallnımına etki ediyor ise %40 engeli olanlar için H sınıfı ehliyet ile galerilere başvurmak ÖTV den muaf olarak araç almak için yeterli %90 engeli olanlar içinmse ehliyet şartı yok gerekli sağlık kurulu raporu ile galeriye başvurulabilir. (Yeni kanunlarda H ehliyet kalktı fakat otomatik vites araç kullanır yada tertibatlı kullanır kodu ile rapor alırsanız yine ÖTV muafiyetinden yararlanarak araç alırsınız. ) Önemli olan nokta MUAF olabilmek için %40 ve üzeri ortopedik engel şart yani %1 ve %39 arası engel raporlasrında MUAFİYET yok. Kendiim %52 raporlar araç aldığım için bu bilgileri veriyorum. (bilmedenyorum yaptığımı düşünenler olursa diye dip not olsun buda bilerek yazdım :) )

caqla
Arkadaşım sizin paylaştığınız bilgi yanlış.Araç kullanmanızıda engeliyen otapedik engeliniz varsa oran %1 de olsa araç alımında ÖTV siz araç alımından faydalanıyorsunuz.

natilius

Cevap için teşekkürler ederim demekki hastane çalışanları tam bilgili değil ortopedik engelliyim ve alabiliyorum sanırım teşekkürler

E5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

caqla doğru ama %40 ve üzeri ortopedik engel şartı kısmı yanlış. Bu konu da yeni başvuru yaptığım için söylüyorum.
Benim ortopedik engelim %24 bunun dışında tansiyon ve astım var bunların toplamıyla %45. Raporumu otomotiv firmasına yolladım daha sonra bana dönüş yaptılar, -aparatsız araç alımı için raporunuz uygundur buyurun gelin denildi, ben yinede hastanenin kurul bölümünde ki masaya başvurdum raporunuzda sorun yok ötv indiriminden faydalanabilirsiniz denildi.

Yapılması gereken tek şey engelinizin araç kullanımına etkisi ne kadar, ehliyet için tekrar kurula girilmesi gerekiyor. Orada doktorun biraz iyi niyetine kalmış, otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi eklerse tertibatsız eğer aparat kullanmayı gerektirecek engeliniz varsa ona göre kodlama yapılıyor.

sonuç olarak %40 üzeri rapor var elinizde aslında bahsetmek istediğim buydu ÖTV muafiyetinden yararlanmak için en az %40 rapor gerekiyor denildi bana

caqla

yanlış denilmiş . Ortopedik rahatsızlık varsa % önemli değil .

Tamam sizin dediğiniz olsun ben plazadan aldığım bilgiyi paylaştım inşaallah alan arkadaşa hayırlı olur şimdiden.

Üst Alt