Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik %43 raporum ile ehliyet ve ÖTV'siz araç nasıl alabilirim?

Zaloglu44

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Merhaba ortopedik rahatsızlığım var %43 Benim ehliyetim yok ve raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir ifadesi yok
Benim nasıl bi süreç işlemem gerekiyor ilk kurulda bu yazıyı yazdırıp kodları raporuma yazdırıp o şekilde mi ehliyet alıcam yoksa ehliyete ilk yazdırıp o şekildeki kurula gireceğim ?

Merhaba ehliyet alacaksın engelli tipi il sağlık kurulundan önce kodlar verilecek sonra ehliyet çıkaracaksın ardından sağlık kurulundan tertibatlı araç kullanabilir yazılı raporun çıkacak öyle

Teşekkür ederim peki ÖTV siz araç için hangi kodları almam gerekiyor 10.02 ve 78 diyolar ÖTV siz araç için yeterli mi

Bu süreçte ilk adım ehliyet için sürücü sağlık raporu almaktır, engelli oran raporu ile karıştırılmamalı. Mevcut %43 engelli raporunuz, ehliyet için tek başına yeterli değildir ve üzerinde “özel tertibatlı araç kullanır” ibaresi bulunması şart değildir. Önce aile hekimi → ortopedi (gerekirse fizik tedavi) yönlendirmesiyle sürücü olur / özel tertibatlı araç kullanır değerlendirmesi yapılır, burada size uygun tertibat ve kodlar (ör. sadece otomatik vites, elden kumanda vb.) belirlenir. Bu raporla ehliyete kodlar işlenir. Daha sonra araç alımı aşamasında gerekiyorsa engelli sağlık kurulu raporunuz tertibat uyumuna göre güncellenir. önce sürücü sağlık raporu ve ehliyet, sonra araç/rapor işlemleri.

Üst Alt