Mhr43
Nörolojik rahatsızlıklar ortapedik rahatsızlık yaratıyor ki siz elden tertibatlı araç kullanıyorsunuz. Engelli sağlık raporunuzda "Ortapedik Engelli" yazmıyorsa ÖTV indirimi için direk raporu geri gönderiyor vergi dairesi. Kanun gereği onun işaretli olması gerekiyor. Benim bu yüzden raporum geri gönderildi, Başkhekim imzası ortapedik engelim, raporda düzeltildi.
metin13
Hiç üşenmeden cevap vereceğim. İçinizdeki nefret o kadar büyümüş ki saracak yer arıyorsunuz. Daha iyi bazı şeyleri size anlatabilmek için maddeleri farklı sıralayacağım bu sefer:
a)
"Ayrıca sizin davanız hiçbir şeyin emsali olmaz, sadece siz mahkemeyi kazanır ya da kaybedersiniz, her mahkeme kendi şartlarını taşır, bir kararın emsal olabilmesi için yüksek mahkemenin ilgili dairesinden çıkması gerekir, bunu da ekleyeyim." çok bilgili eklemelerinize hayranım. Da siz benim üst mahkemeye gitmeyeceğimi nereden biliyorsunuz? Şimdide hakim mi oldunuz?
Bu arada, her dava bir emsaldir. Sadece şu sitede, otomatik vitesli aracına MTV ödememek için sök/tak aparat yapan ya da mecburen MTV ödeyen arkadaşlar var. Ben davamı kazanırsam, o arkadaşlar da mahkemeye gideceklerini yazıyorlar özel mesajdan. Bu mücadeledir işte, sizin yapmadığınız ama sadece konuştuğunuz mücadele...
b)
"toplum o kadar çok poh pohlanmaya alışmış ki birisinin fikirleri hoşuna gitmediğinde küçümseme, küfürleşme, hakaret başlıyor, sizin ki küçümsemeye girer, gidişat hiç iyi değil ne yazık ki." Siz önce bir kendinize bakın. Yazılarınızda aşağılayıcı tona bakın. Sürekli bi rşeyler öğretme adabınıza bakın. Toplumsal analiz yapmak yerine önce kendinizi analiz edin, ben neden bunları görüyorum/yaşıyorum/neden böyle yazıyorum/düşünüyorum diyin. Önce kendinizi değiştirin ki, toplumdan bir beklentiniz olsun... Bu arada bu başlıkta küfür nerede? Kim kime küfür etti? Hayal mi okuyorsunuz acaba? Örnek olarak verdiyseniz, bu örneğin bizim yazılarımızda ne yeri var? Hiç bir zaman saygımı bozmam hele sizin gibi arkadaşlara... Çünkü ben inanıyorum ki böyle çatışa çatışa sizde doğru yolu bulacaksınız ve bizim gibi mücadele edenler kazanacak.
c)
"Akşam haberler izlediğinizde iki farklı görüşten izleyin en basitinden, bununla başlayabilirsiniz, bu kadar yeter, yazım sizin şahsınızda herkese yazılmıştır, sadece size değil." Herkes beni ilgilendirmiyor. Ben şuan size yazıyorum.
d)"
Suistimal sadece engelli raporlarında mı var, kaldı ki sıkı denetimi, kontrolü var, her yerde var, bunlarla ilgili ne düzenleme yapılmış, sorgulamayan bir toplumu yönlendirmek kolaydır." Bizde bundan bahsediyoruz. Yazılarımı tekrar okuyun. Suistimal var ki denetim var, sıkı kontrol var, çağırma var diye yazmışım. Zaten konu bu. Yine toplumsal analiz...
e)
"Aranızda birlik, beraberlik yok, net olarak yazayım, size suistimal var diyenler neden makam araçlarında bir düzenleme getirmedi en basitinden, onlar daha üstünler mi, samimiyse getirsin oraya da bir düzenleme, yok, niye yok, hiç düşündünüz mü ?"
Net olarak yazayım, birlik beraberlik olmasa bu forum olur muydu? Benim çalışmamda ben birlik oluşturayım, çoğunluk kurayım, yığınlar yaratayım gibi bir idealim yok ki. Bir sürü dernek, bir sürü vakıf var bu konuda. Onlar birlik olsunlar. Ben hak aramaktan bahsediyorum. Tüm engelli arkadaşlarımıza örnek olursak hepsi hakkını ararsa, mevcut kuralları uygulatırsa, zaten birçok sorun düzelecek. Yazım da da yazdım amaç mücadele etmeyi göstermek...
f) Ortada bir avantaj var. ÖTV indirimli araç. Ve konusu geçen otorite bunu kontrol ediyor. Usulsüzlükler var diyor. Bunu neden o düzeltsin? Bu avantajdan faydalanan biziz, sorun varsa biz takipçisi olacağız. Adam noter bunu niye düzeltsin, nasıl düzeltsin? Emniyetin görevi uyarmak, onlarda bunu yapıyor. Emniyet mi düzeltecek bu suistimali?
g)
"Ben engelli değilim, bir yakınımın ehiyet alması icap etti, bu forumla tanıştık, yardımcı olmak için de birkaç şey yazdık, istisnalar hariç tek bir yardım almadık,sadece daha önce yazılan yorumlardan yararlandık." Önceki yazılardan yararlanmak birlik beraberlik olmuyor mu? Ya da şöyle sorayım, burada bu forum birlikteliği olmasaydı siz bir yazıdan faydalanabilir miydiniz?
h)
"Bu forumda biraz yoklama yaptım ve sonuç alınamayacağını anlamam çok uzun sürmedi, Sürücü Olamaz Raporu verilen HER ENGELLİ AĞIR ENGELLİ STATÜSÜNDEDİR, bu engelliye kafadan ÖTV indirimi verirsin Sosyal Devlet, Engellileri Topluma Kazandırma Yönetmeliği vs gereğince, uygulamada hata var dedik, şablon dilekçe hazırlayalım, ama sizler de başvurun dedim, bir tane cevap alamadığım gibi forumda engelli olan arkadaşların engelli yakınlarına tek bir yorum yazmadığını gördüm."
Dediklerinize katılıyorum ama cevap alamamanız sizin probleminiz. İnsanlar neden suçluyorsunuz? Ben basit bir liste çalışması yapıyorum, yığınla cevap aldım. Destekleyen, sizin gibi olumsuz yaklaşan bir sürü kişi var. Yap çalışmanı, söyle bide nereye gönderilecekse gönderelim diyen 6 kişi ezberden sayarım şuanda. Sorunu kendinizde arayın...
ı)
"Bunun yanında sürücü olamaz raporlarının keyfi verildiğini kanunları okuduktan sonra yazdım, doktorlar kendilerini sağlama almak isterken yanlış raporlar veriyor, kimse de hesap sormadığı için aynen devam ediyor, bu bir örnektir sadecece, forumdan bu kadar yazmak yeterli, anlamak isteyen anlar, anlamak istemeyen de anlamaz." Aynı şeylerden bahsedip, anlamak/anlamamaya bağlıyorsunuz. Suistimal sadece engelli suistimali değildir. Sistem suistimallerle doludur. Engelli ne kadar kötü niyetli olsa da, doktor idealist olsa, o raporu vermese engelli hiç birşey yapmaz... Yani tek taraflı bir şey yok. Her taraftan dökülüyoruz. Ben sizin de anlamadığınız yazımda, otoritelerde bilinçli ya bilinçsiz bu algıyı yaratmışız ki bunları duyuyoruz diyorum. Ve bu algı değişmedikçe, bize sunulanları almakta zorlanır hale geldik.
j)
"Şehit olan ailelerin çocukları arasında neden bir Bakanın, miletvekilinin, zengin ve ünlü bir işadamının oğlu yok, İl Belediye Başkanlarının bile yoktur, bunu hiç düşündünüz mü, şehitlik mertebesi yoksullara mı özel sadece."
Konu ile alakası olmadığından cevap vermedim. Sistemin kokuşmuşluğuna örnek olarak verdiyseniz, katılırım.
k)
"Forumdaki mesaj sayısı ile bilgi ölçülüyorsa yorum yapmaya gerek yok. Ayrıca şablon dilekçeyi hazırlayıp buraya koymayı teklif ettim, başvuru mercilerini de yazdım, kimseden ses çıkmadı, adam hala belki yasa çıkarırlar diyor, aranızda birliktelik yok, yardımlaşma sıfır."
Maşallah her şeyi anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Mesaj sayısı konusu yok yazımda. 30 tane mesaj yazmış bir kişi bana yardımlaşmadan bahsediyor diye imada bulundum. Ama siz dediğim gibi, kötü niyetli bir şekilde hep karşınızdakini suçlayıcı ve aşağılayıcı şekilde anlayıp, yazıyorsunuz.
l)
"Haberleri sorgusuz sualsiz kabul edenlere yazdım zaten onu, medya, gazeteler her zaman doğruyu yazmaz, çoğu zaman bir amaca hizmet eder, istatistik, veri varsa koyarsın linkini izleriz biz de, var sa yanlışımız düzeltiriz, o ambulansların geç kalmasının tek nedeni o telefonlar olduğunu düşünmek istiyorsanız düşünebilirsiniz."
Yine maşallah 1 paragrafta herkese yazmışsınız. Ben zaten bu yorumunuz ile ilgili yukarıda "Araştırın" dedim. Araştırın, sonuçlarını paylaşın gerçek verilerle bilelim bizde. Sizde gerçek verileri savunuyorsunuz ya...
m)
"Noterin lafını % 100 doğru kabul edip burada paylaşıyorsun, varsa belgeleri paylaşılır, kaldı ki her yerde suistimal olur, var diyorsan belgesiyle konuşulur, noterin lafı ile değil."
Noter benimle birşey konuştu. %100 doğru arkadaşlar falan demedim. Adam hafta da 1 böyle bir olay yaşıyoruz, Engellilerin Noterlerde avantaj sağlaması için çalışmanızda butür suistimalleri engelleyici öneride bulunursanız daha iyi olur diyor. Bende burada paylaştım. Ne var bunda? Hani yardımlaşma/paylaşım yoktu? Paylaşıyoruz ona da laf söylüyorsunuz? Forumda her paylaştığımız şeyde size belgemi sunacağız. Katılmıyorum der geçersiniz, bu kadar saçma bir yorum görmedim gerçekten...
n)
"Alıntı butonu kaldırılabilir rahatsızlık veriyorsa, yönetime başvurun, forumun işleyişini ben bilemem."
Burada yazıyorsanız, Forum Kurullarını bilmeniz gerekiyor. Her şeyi çok iyi biliyorsunuz ama işinize gelmeyeni ben bilmem diyip geçmeyin. Kurallarda art arda alındı yapılmaması (@) işareti ile kişiye yazılması gerektiği söylenmiş. Dediğim gibi sizin probleminiz aslında araştırmamak...
İnşaallah dediğiniz gibi son yazınızdır ve bana cevap hakkı doğmaz. Çünkü ben bu yazıları yazmaktan hiç mutlu olmadım, bilesiniz.
Dediğim gibi, sevgiyle kalın.