Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik engelim olmasına rağmen doktor oran vermedi!?

TalanOldu

Yasaklı Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Balcalı hastanesine bir bucuk ay önce rapor için baş vurdum.
İlk başta çok oran alacağım ortapediye gittim, Ortapedi de muayeneleri im bitti. beni diğer 2 bölüme sevk etti.
Gittiğim 2 bölümden %'de oranı aldım tekrar ortapediye geldim. Diğer bölümlerin İnternet üzerinden verdiği orana baktı onu dosyada bir kağıdın arkasına yazdı.
Ama bana Ortapedi oran vermedi benden de 3 resim aldılar.
Sekreter bir ay sonra bizi ara dedi. Heyete çıkacakmıyım dedim seni ararlar dedi.

Kafam karıştı?
Ortapedi neden oran yazmadı?
Birde ben neden heyete çıkmadım?
Bide neden heyet günü için randevu verilmedi?
Bu işte bir yanlışlık var mı?

TalanOldu

ortopedi ftr ya da nörolojiden görüş ister çoğu zaman ve ona göre oran verir ftr ya da nöroloji gerekli oranları verdiyse ortopedi tekrar bi oran vermez.
çoğu hastane yogunluktan dolayı aynı gün heyet karşısına çıkaramaz hastayı sana zamanını bildirirler yakında aslında o anda söylemesi lazımdı şu gün gel diye ama sistemleri farklı olabilir.
heyete randevu değil dediğim gibi hastanenin istediği gün gireceksin.

bir yanlışlık görünmüyor raporu aldıgında sonucu paylaşırsan o zaman daha net anlaşılır ortopedinin neden oran vermediği

geçmiş olsun umarım istediğin oranları alabilirsin

ortapedi v nötololi ölçüp biçtiler rahatsızlıkları not ettiler %de oranını yazmadılar.
aceba oıranı ben yokken yazarlarmı?
yada ben gidip oranı yazmayı unuttunuzmu diye sorayımmı ?

özür var oran yook :)

TalanOldu

büyük ihtimal gereken oranı yazacaklar hiç merak etme.

heyet gittiğin bölümlerin teşhislerini bilgisayardan görüyo ondan sonra oranları yazıyor.

evet diğer bölümlerin verdiği oranları ortapedi doktorunun pc sinden gördük

Artık oranlar dijital veriliyor, sistemde görünür.

İlk başta ortapediye baş vurdum, ölçtüler biçtiler emg istediler nöroloji ye gönderdiler, muayene işi bitti bu sefer beyin cerrahı ve pskiatri ye gönderdiler oralarda işin bitince tekrar ortapediye gel dediler oralarda işim bitti tekrar ortapediye geldim.Ama genç bir doktor vardı eli ayağına dolaştı bir pskiatri nin verdiği oran görünmüyor bir hafta sonra tekrar gel dedi, sonra iyice baktı oran görünüyor dedi, dossyanı sekretere teslim et dedi.
Gittim 3 tane resim verdim dosyayı teslim ettim ama Ortapedi oran vermemişti. Aceba ben yokken mi oran verecek?
Bende yarın için randevu aldım gidip soracam hemde ilaç yazdıracam

TalanOldu

nöroloji ortopedi ve ftr bazı durumlarda ortak oran verebiliyor yani aslında seni yönlendirdiği nöroloji ortopedi oranını vermiş ortopedi tekrar oran vermez gibi görünüyor aynı durum bende de vardı. zaten raporu aldıgında nöroloji kısmında ortopedik rahatsızlıklarının yazılı oldugunu göreceksin ki şahsi fikrimi sorarsan nöroloji birimi ortopediden daha detaylı bakıyor. ortopedi doktorlarını çok sinir bozucu bulurdum demek ki her yerde aynıymış :D

bende rapor için gittiğimde hepsi oran verdi sadece fizik vermedi oda sistemde yazmış raporu alınca görürsün kaç verdiğini

Ortapedik
5 santim kısalık
Diz eklemi ileri derece kısıtlı(Diz kapak yok)
Ayak bileği orta derecede kısıtlı
Bacakta incelik var
Yararlanmaya bağlı sinir hasarı
Kas gücü kaybı.
Ayakta pes cavus
Parmaklarda deformite

%20 nin üzerinde oran verirse diğer rahatsızlıklar la beraber %40 edecek.

Verimi aceba 😫

benim sol dizde menteşeli protez var hareket kısıtlılığı var %38 verdi sağ omuzda platin kısıtlılık kulak da işitme kaybı toplam 54 aldım

mahmut85
Benim diz hiç bükülmüyor diz kapak yok protezde takılamıyor.
Aynı bacakta 5 santim kısalık var
Ayak bileği de kısıtlı.
Ayakta deformite Parmaklarda deformite.
Güç kaybı.
Var.
Bakalım bana ne verecekler

Üst Alt