Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik engelim var ama 10.02 ve 78 kodları ile araç alamıyorum!?

Kurt05341

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İstanbul da bir bayi ile anlaştım araç alımı için ortopedik engelim var sağ kolumda brekial pleksus rahatsızlığım
sağlık raporum güncel tertibatlı araç raporu ehliyetim de 10.02 ve 78 kodları var
evraklarımı bayi müşavirliğe göndermiş ilave kod eklenmesi gerekiyor diyor

Ümraniye vergi dairesine gittim onlar da ona müşavirlik ne karışıyor diyor bayide bu şekilde işlem yapamam diyor!
ne yapmam lazım bu durumda? Otomatik vites tertibat değil mi? Bu durum da ne yapmam lazım bu şekilde araç alan oldu mu yakında.

@Kurt05341

Merhaba, ümraniye verği dairesi ötv muafiyeti veriyorsa raporunuz ve ehliyetinize istinaden o zaman müşavirliği aradan çıkartın bayyiden gerekli evragınızı alın vergi dairesi ötv muafiyetinizi sisteme girsin tertibt için de bu işi yapan firmalar belli onlara verin işi taksın tse den onay alsın ruhsat ve plakayı da kendin çıkart çok zor değil yani ben kendim yaptım işlemleri muameleci beni 15 gün ümraniye vergi dairesi onay vermiyor diye oyaladı kendim gittim işimi o gün hallettim plakayı bastırdım ruhsatı aldım bayii ye gittim verin arabamı dedim adamlar bile şok oldu muafiyeti nasıl sen hallettin diye biraz vakit harca kendi işini kendin hallet derim.

Bunlarla görüş işini iyi yapan bilgili firma:

olayı yanlış anlamışsınız arkadaş kodlarının eksik olduğundan araç alamadığından bahsetmiş. Aynı engel durumunda olan eşimin üzerine araç aldık, sizin 10,02 78 kodlarına ek olarak 47 78 35,03 kodları var ehliyetinde. Sizin bu kodlar eksik olduğu için vergi dairesi onay vermez. tekrar dan heyete girmeniz lazım, Aile hekiminizden sevk alacaksınız, süreç uzun sürmüyor biz 1 ay geçmeden ehliyetimiz elimize ulaşmıştı..

Bayi fatura kesmem lazım onu da kabul etmiyor size verilen evraklar neydi ?

Bayi fatura kesemem diyor bu durumda size verilen evrak neydi ? İlave olarak tertibat kodlarınız neydi ?

Ben ehliyetimi alalı 2 ay oldu şimdi aradan 2 sene geçmesi lazım diyorlar komisyon ilave tertibata ihtiyaç duysa yazmazmıydı ? Sadece otomatik vites tertibatsız araç olanda çok var grupta anlamadık gitti

Musavirlige gidin bu sizin isiniz degilmis vegi dairesi boyle dedi bu evraki verdi diyin

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sağ kol ile alakalı ilgili mevzuatta tertibat istiyor diye hatırlıyorum yani sadece otomatik vitesin tertibat sayıldığı durum sadece sol alt eksremitede kısıtlık olduğu durumlarda veriliyor. Belki bununla ilgili olabilir diye tahmin ediyorum. Kurt05341

Merhaba aynı durum bende de var naptınıZ halledebildiniz mi

Aynı durum bende de var. SadeceHareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir. Raporum var.ehliyetimde de 10.02/78/ve35.04 kodları var. Sol el engelliyim. Ötv den faydalanabilirmiyim.

Üst Alt