Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik engelim var. İl sağlık raporumu vergi dairesi ısrarla muafiyet vermiyor!?

NiyoO

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
SAĞLIK KURULU RAPORU : 2016 YILINDA TRAFİK KAZASI GEÇİREN HASTA. SAĞ
PROKSİMAL HUMERUS, SAĞ TİBİA PLATO VE DİSTAL TİBİA EKLEM İÇİ KIRIKLARI
NEDENLİ PLAK VİDA İLE OSTEOSENTEZ UYGULANAN HASTA. GRAFİLERİ İSTENİLDİ.
Opere sağ humerus başı ve sağ tibia kırığı sekeli Hareket oranları muay.sonrası FTR
kannati uygundur Sağ diz hareketleri tam. ayakbileği ekst ve fleks 15 derece, omuz abd
80 derece iç ve dış rot ileri derecede kısıtlı

ortapedik engelliyim sorunum çok ama vergi dairesi vermemek için çaba gösteriyor.

Sizce alabilirmiyim araç engel raporum %63 sadece ortapedi den almadım ortapedi %13

ankara ilsaglık kurulu engelli araç alabilir engelli ehliyet alabilir raporu verdigi halde vergi dairesi alamazsın diyor vergi dairesini mahkemeye vericem vergi dairesinden evrak istiyorum ret cevap verdigine dahil 3 ay oldu daha sonuç yok sabırsızlıkla bekliyorum.

Bu tanimla kabul etmeleri zor.Herhangi bir tertibat gereksinimi yazılmamış.

NiyoO

İdare hukukuna göre idareye dava açabilmeniz için red kararını takiben 60 gün içinde dava dilekçenizi vermiş olmanız gerekirdi. Dava bu şartlarda açılamaz. Yeniden idari başvuru yapmalı, red kararı alınca 60 gün içinde dava açmalısınız.

red kararını daha bana iletmediler ankara vergiler dairesine gönderdiler dikmene ordan sonuç bekliyorum.

NiyoO

Tamam o zaman, tebliğ edilmemişse, tarihe aman dikkat edin.

NiyoO

Raporunuzun tarihi nedir? Bir de il sağlık müdürlüğü size hangi kodları verdi?

Bir de red cevabı gelirse vergi mahkemesinde dava açmanız gerek. Yani süreniz 60 değil 30 gün olacak.

Hüseyin İlik

Evet, sahiden vergi mahkemesi bu... 60 gün değil 30 olacak. Düzeltme için teşekkürler.

raproum 2019 tarihli
1.sınıf grup (B) engelli
sınırlı kullanım kodu 102,75,47,64
Araç uyarlama kodu 10.02,35.03

raporum %63 ortopedik engelliyim

75 ve 64 neye karşılık geliyor anlamadım? Cetvelde bu maddeler yok.

102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
10.02*Otomatik vites
35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları

[FONT=Verdana]64. Aracınının hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.
75 i de sanırım 78 yerine hatalı yazmış olabilir. [/FONT]

Ugraştım Kazandım Yurt Dışından Araba Getirebilirmiyim Bilgilendirirmisiniz..

2019 da engelli sağlık kurulu raporu ile ilgili Yönetmelik ve ÖTV tebliği değişti. Vergi dairesi için öncelikli tebliğ hükümleri geçerli. Ötv muafiyeti için engelli sağlık kurulu raporu içeriği gerekliliklerini de kontrol etmek lazım. Yani diyeceğim sadece sürücü raporu ile ötv muafiyeti olmuyor. Engelli sağlık kurulu raporu içeriği de önemli

Şimdide Vergi Dairesi.

Vergi dairesi ben bu rapora araba vermem diyor benim rapora daha ne yazdirmam gerek allah bunların eline düşürmesin kimseyi.

NiyoO
bu rapora araba vermem diyene sorsaydın keşke bu soruyu, hakikaten sorarmısınız, ne yazılması gerekiyormuş araba almak için, sorarsanız sonucu buradan paylaşırsanız faydalanmış oluruz

Sizin raporunuzda mevzuata uygun görünüyor raporun ön kısmında ötv indirimi yazıyor mu?

hocam artik ötv falan yazmiyor raporun ön kısmında

yok yazıyor yalnışınız var ben dah yeni girdim heyette daha yolun başındayım ÖTV İndiriminden faydalanma ve araba lımı için yazıyordu benim dilekçemde Bayramdan sonra belli olacak olumlu yada olumsuz..

Ahmet T
MTV (motorlu taşıtlar vergisi) muafiyeti için en az %90 olması gerek Ahmet
ÖTV indirimi için en az %40 olması gerekir

rapor burda başvurum ötv muafiyetli araç içindi ama raporda böyle bişey yazmiyor.

Ahmet T
Her ne kadar doğru söylüyorsanız'da bir yerde doğru değil özetleyecek olursak %90 üzeri sen arac kullanamiyorsun bir yakının kullanabiliyor raporda önemli olan raporda doktorların yazdığı ibare önemli 1.si puan kaç olursa olsun yeterki şu İbare olsun yalnız otomatik vites araç kullanabilir 2.si özel tertibatlı otomatik vites araç kullanabilir ibaresi olsun bu iki ibare ve il sağlık müdürlüğü komisyonunda aldığın H Sınıflı Ehliyet ya da B sınıflı bunlar olduktan sonra Rapor puan oranı bence okadar da önemli değil diye düşünüyorum...

yergun02

Yeni mevzuata göre otomatik araç kullanır felan yazması bisey değiştirmiyor vergi dairesi onay vermiyor ama vergi dairesi bu şekilde Sadece hareket ettirici akşamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir yazanlara onay veriyor ve benim raporumda bu yazmıyordu ötv indirimi felan yazıyodu vergi dairesi bu ibare ekletip bu şekilde gelin dedi sizin rapor uygun görünüyor bence NiyoO banada bu ibarenin olması gerektiği söylendi benimde sol bacağımdan rahatsızlığım.

Ylmzk
Ekletin nasıl ekleyecekmiş yeni rapor almadan

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

(Değişik ibare:RG-10/8/2019-30858) Engellilik sağlık kurulu raporunda veya ÇÖZGER’de,raporun süresiz olduğunun belirtilmesi halinde herhangi bir tarihle sınırlı olmaksızın; belirli süre içinde geçerli olduğunun belirtilmesi halinde, raporun süresinin bitimine altı aydan az bir süre kalmaması

kaydıyla, bu süre içinde, ilk iktisabı yapılacak taşıtlar bakımından söz konusu raporlara dayanılarak istisnadan yararlanılabilir.
Süreli raporlara dayanılarak istisnadan yararlanılması halinde, raporun süre bitiminde ÖTV istisnasının devamı için yeni rapor ibrazı aranmaz.

Göksal Sazak

Raporda düzenlenme yapılmıyormuş Yeni rapor almadan nasıl eklentilecek yeni rapor alınacak ekletilecek...

yildizzozkan
Kesin net bilgi önceki raporun iptal olur burada %99 fikir o yönde

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim vergi indirimi için aldığım raporumu ÖTV indirimi alabilirmiyim fiyr vergi dairesine gösterim. Sol ayağım ayak bileğinden itibaren çalışmadığı için sadece otomatik araç kullanabiliriyorum. Bunu belirten ehliyetim de var. raporumda "SOLDA FRÜST HEMİPAREZİ, SPASTİK YÜRÜYÜŞ.* INTRASEREBRAL HEMORAJİ SEKELİ, FRÜST HEMİPAREZİ*" diye bir ifade var. raorum %48. Vergi dairesi bu raporla ötv indirimi alınabieceğini fakat raporda ÖTV indirimi ibaresinin olması gerektiğini söyledi. ÖTV indirimi için Hasekiden tekrar sağlık kurulu randevusu aldım. Bakalım ne diyecekler.

Arkadaşlar engellilerin kanayan yarası nalet olası ötv den faydalanma da zorluk çekiyor olması.
Başımdan geçen olay şudur sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı taşıt kullanması gerekir raporum var bilkent şehir hastanesinden aldığım.
Bide ehliyet için komisyonlu raporum var

47.İkitekerlekliaraçkullanamaz,64.AraçhızıKarayollarıTrafikYönetmeliğinin100üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır. ,10.02 Otomatik vites ,10.04 Uyarlanmış vites kolu,20.03 Sol ayağa uyarlanmış fren pedalı,20.09 Uyarlanmış park freni,25.08 Soldaki hız pedalı,35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları ,40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.),78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir,102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz…

Yeğenbey vergi dairesi halâ araba alamazsın diyor aklımla oynuyorlar Gelir idaresi başlanlığına dilekçe verdim daha sonuç bekliyorum söylenecek söz yok.

ı sağ tibia plato ve sağ proksimal humerus kırığı sağ ayak bileği Dorsi Flex 20`, Plantar flx >20` sağ kalça ve diz ROM ları açık antaljik yürüyor. sağ omuz flex 100`, ekst 50`, abd 100`, add 50`, dış rot 45`, iç rot 0 Belirgin motor defisit yok Şekil 2.10. 11. 12 ve T 2.3 = %9 kişi Tablo 3.4 %8 Toplam = %17

yok yazıyor yalnışınız var ben dah yeni girdim heyette daha yolun başındayım ÖTV İndiriminden faydalanma ve araba lımı için yazıyordu benim dilekçemde Bayramdan sonra belli olacak olumlu yada olumsuz..

yazmasa da oluyor vergi dairesindeki memurdan öğrendim . isteyen ötv kelimesini mevzuatı bilmiyor bizi uğraştırmak dertleri bu

Üst Alt