Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik engelli biri hizmetli kadrosunu seçebilir mi?

vuralh

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
MEB.- Hizmetli- YH- 10 adet nitelik.

Klavuza göre başvurma niteliklerim tutuyor lakin ben bedensel engelliyim. Temizlik işi yapamam. Diyelimki başvurumu yaptım ve seçildim. klavuzda yazmıyorki ortopedik engelliler başvuramaz diye peki nasıl sonuçlanır. ? ve ne yapmalıyız ?

benımde merak ettıgım sey bu hizmetli olursak ne iş yapacağız

aynen bende buraya takıldım ne biçim iş anlamadım

yapamayacağın işi yap diyemezler heralde. Roporda ayakta kalmayı gerektirmeyecek yada efor gerektirmeyen işler diye belirtilmişse ona yönelik iş veririler diye düşünüyorum ama yinede ildeki milli eğitim müdürlüğüne danışın

bende aynen

aynen sabahtan beri hizmetli ne iş yapar ona bakıyorum sanıyorum kurumdan kuruma değişiyor ama maaşları iyi orası kesin 1500 den aşagı alan yok döner sermaye ile birlikte.Bilen yok mu ?

gençler çok iyi düşünün ona göre tercih yapın.

aile ve sosyal politikalar bakanlığı'na sordum
CEVAP
657 Devlet Memurları Kanunu
VIII - YARDIMCI HİZMETLER SINIFI:
Yardımcı hizmetler sınıfı, kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karşılamak ve yol göstermek; hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını yapmak; ilaçlama yapmak veya yaptırmak veya tedavi kurumlarında hastaların ve hastanelerin temizliği ve basit bakımı ile ilgili hizmetleri yapmak veya kurumlarda *3* koruma ve muhafaza hizmetleri gibi anahizmetlere yardımcı mahiyetteki görevlerde her kurumun özel bünyesine göre ve yine bu mahiyette olmak üzere ihdasına lüzum gördüğü yardımcı hizmetleri ifa ile görevli bulunanlardan 4 üncü maddenin (D) bendinde tanımlananların dışında kalanları kapsar.
[FONT=Tahoma][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2]
YETKİLİ CEVABI
[/SIZE][/FONT]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE][/FONT]
Hizmetli görev tanımına bakıldığında hizmet alanının geniş kapsamlı olduğu görülmektedir. MEB'nın istihdam etmeyi planladığı hizmetli personelin hangi amaçla değerlendirileceği önemlidir. Tercih kılavuzunuzu dikkatle inceleyiniz. Kadronun özelliklerinin sizin durumunuza açık olup olmadığını inceleyerek tercihinizi yapınız. MEB ile bağlantıya geçerek alınacak personelin nerede değerlendirileceğini öğrenmeniz de yardımcı olabilir.

Devlet bile yan çiziyor. Bu bile yapılan işin ne kadar göstermelik olduğunu gösteriyor.

Hizmetli kadrosu öyle sanıldığı gibi masa başı iş değildir. Genellikle ve hele Devlet dairelerinde
devamlı bir aşağı bir yukarı in çık işlerdir. Temizlik işini söylemiyorum bile.
Hizmetli kadrosunu ancak çok hafif ortopedik engelli bir arkadaş yapabilir. Sakatlığı bilhassa ayaklarında
olanlarda sorunu dahada büyütecektir.
Aile ve sosyal politikalar bile ne yaptırılacağını MEB sorun demiş.
Bu gün amirin iyidir işin nispeten rahat olur. Yarın anlayışsız biri gelir, Bana ne kardeşim kadron bu
o na göre seçseydin diyebilir.
Yanlış anlaşılmasın benim amacım seçtiğiniz kadro hakkında biraz bilgilendirmek gözünüzü yıldırmak değil.

komisyondan geçeceğimi aklım kesse son 1 kaç tercihi hizmetli yazcam ama benimde aklıma takılıyor.1de şöyle bir durum var ilk ve ortaokul paso hizmetli o zaman ortopedik,görme engelli insan kuradan çıksa nolcak almayacaklarmı?bu konuyu tam ve net nerden ögrenebiliriz?

xxxman kardeşim bunlar o yanlışı; meslek kadrolarındaki dağılımda, özür gruplarını göz ardı ederek baştan yaptılar. Bu sınavdan önce denmiyor muydu, bu 5 kişilik komisyon yanlış kadro seçilmesini önlemek için var diye, eee kardeşim madem bunun önüne geçmek istiyorsun, bunu kılavuzdaki şartların içinde belirtirsin olur biter. Komisyona bile gerek kalmaz, siz asıl atamalardan sonra bakın, bu özür gruplarının göz ardı edilmesinden doğacak sorunlara....

kardeş gruba göre ayıramazlardı o zaman ortapedi olan hizmetliyi hiç yazamazdı az kusurlu yapabilcek durumda olanda var herkezi bir tutmakta olmaz kadronun çoğunluğu hizmetli mesleki kadroyu zaten tercih edemiyor bu millet nereyi tercih edecek?memurlukta görünen klavuza göre istisnalar hariç 90dan aşağı kapatmaz ilk 768 garanti ama adam sadece kendi ilini yazcak olanda var kendi ili atıyorum 95 puanla kapattı adam 94 aldı o zaman ne olcak?işini garantiye almak isteyen her yeri yazcak onun için ama ne nasıl olcak hiç bir bilgimiz yok...

kurulun kurulma amacından biriside bu durum arkadaşlar 2010 da alınan hizmetlilerin birçoğu masa başına verildi ve bizleri ayak bağı gördükleri içi birçok kurum engelli talebinde bulunmadı açıkları olmasına rağmen atamadan önce il bazında kurulack kurulda kılavuzdada yazdığı gibi işe uygunluğa bakılacakmış anlamadım gitti herkes yan çiziyor bu insanlar zaten engelli nasıl bir anlayış bu yüzden kimse hizmetli kadrosunu yazmayı düşünmüyor veya çevresindekiler ona hizmetli kadrosunun ne demek olduğunu anlatığında yazmakdan vazgeçiyor hep soru işaretleri hep engeller bu durumları çözeceklerii söyleyenler şimdi tatilde keyifdeler engellilerde almış bir telaş mücadele gidiyor dünya hali herkesin gönlünden geçeni rabbim versin inşallah saygılar....

BİO kardeşim o zaman bu kadar hizmetli kadrosu açılmazdı işe girmek isteyen ister istemez yazcak başka altarnatif yok mesleki kadroyuda yazamıyor o zaman niye sınava girdik?valla kardeşim bana iş olsunda hizmetli olsun fark etmez yarın iyice bi araştırcam olursun derlerse tercih etcem ben ha başkası eder etmez istemez beyenmez beni bağlamaz.

kurulacak komisyonun keyfi hareket etmiyeceğini bilmiyoruz.ve hangi kriterlere göre seçim yapacak hiç belli değil.

Meb de hizmetli kadrosunda olupta engeli nedeniyle masa başında çalışanlarında olduğunu söylediler ama bu komisyon akılları karıştırıyor..

klavuzda komisyonun inceleyeceği 5 madde sayılmış engel gruplarıyla alakalı bir madde yok nitelikleri taşıyorsanız sorun olacağını sanmıyorum

arkadaşlar bal gibide her işi yaptırırlar bunu atanınca görürsünüz,helede o okulda bir sen bide hizmetli memur varsa tamam işte bak sen işe ozaman yanarız,allah yardımcımız olsun,arkadaşlar bu komisyon muhabbetini hala anlamış degilim,anladım ama tam anlamış deilim,biz neden aile ve sosyal politikalara belge beyan ettik ordan belgeler ösym ye gitti artı bakım maaşı 2022 maaşı alanları elemek için die düşünüyorum,sistemden otamatik yerleşemeyecekleri yüklemişlerdir die tahmin ediyorum,devletimizin maksatı özürlünün arkasındayız işe yerleştirmek için ugraşıyor denilsin die,yani karıncayı incitmiyorlar muhabbeti yani şuan kimse alınmasn hepimiz engelliyiz bi tekerlekli sandelyedeki arkadaşımız şuan hizmetli kadrosuna başvurabiliyor ama yanlış bence,o arkadaşlarımıza uygun iş tercihleri açmaları gerekli idi bence..

Arkadaşlar önemli olan rapor burda;
eğer raporunuzda beden gücü gerektiren veya aytakta durmasını gerektiren işlerde çalıştırılamaz yazıyorsa kimse o işte çalıştıramaz sizi.

iyilmaz;

İyi güzel yazmışsın ama benim raporda " Uzun süreli ayakta duramaz ve ağır işlerde çalışamaz "yazıyor.
Şimdi benim tercihlerden biri olan hizmetli kadrosu denk gelse yani atamam olmuyacakmı ? yazmayım mı hizmetli ?
Birisi ne yapmam gerektiğini söylerse sevinirim..

selam arkadaşlar ben bu platforma yeni üye oldum düz lise mezunuyum ve sizler gibi ortopedik özürlüyüm, ömss den 77,00983 puan aldım terciklerimin ilk on tanesi memurluk ve son beş tanesi hizmetli olarak yaptım, şu an da özel bir bankada engelli kadrosunda memur olarak çalışmaktayım ve sorduğunuz soruların cevabını ben bu kurumdan örnek vererek cevaplandırayım özel veya kamu neresi olursa olsun engellilere hiç bir zaman temizlik vesair zor şartları olan iş yaptırmazlar yaptıramazlar çünkü daha hafif işler olan evrak memuru danışma görevlisi müşteri temsilcisi santral memuru vs işler var temizlik vb işlere gelince genellikle kamuda şirketlere ihale ile verirler ve bizler gibi engelli olmayanlar çalışırlar ve işi onlara yaptırırlar ben yaklaşık 15 yıldır kamu kurumlarında ,şirketlerde çalıştım ama hemen hemen hepsinde hafif işlerde çalıştırıldım,sorularınıza yanıt olabildiyse ne mutlu ,inşallah bu platformda daha çok görüşürüz hepinizle tanışmak ve bol bol çevre edinmek isterim

eyvallah muro umarım dediğin gibi olur. biz buradayız tanışırız tabii

Üst Alt