Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik Engelli için ÖTV muafiyeti sağlayacak engelli raporu alabilmek...

mtarim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
benim için 1,5 yıl süren koşturmacadan öğrendiklerim;
1- yüzde 40 ve üzeri engel oranına sahip olmalısınız
2- eğer sol bacakta engeliniz varsa raporunuzun açıklama kısmında mutlaka " sadece hareket ettirici aksamda özel techizatlı araç kullanmalıdır" yazmalı, otomatik vites kullanır ibaresi yeterli değil. Nakil vasıtalar dolayısı ile araç bayileri raporu kabul etmiyor.
3- Ne yazık ki hastanelerin hepsi bu konuda yeterince bilgili değil, hem sağlık kurulu için hekim ziyaretlerinizde hem de heyette bu ibareyi belirtin.
4- Raporunuza itiraz edecekseniz 1 ay içinde ilçe sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçesi ile başvurmalısınız. İlçe Sağlık Müdürlüğü sizi yakınınızdaki bir hastaneye 1 hafta içinde yönlendiriyor. Telefonunuza mesaj gelince ilgili hastanenin sağlık kurulundan randevu almalısınız.
5- Eğer 1 ayı geçirirseniz 6 ay beklemek zorundasınız, süre sonunda yeniden rapor için başvurabiliyorsunuz.
6- Bu ibareyi yazmaları için heyette size yeni engelli ehliyetiniz olup olmadığını soracaklar. Engelli Raporunuzu eksik ibare ile alsanız bile hemen ehliyet için önce aile hekiminize başvurun. Sürücü adayları ve sürücüler için sağlık raporu talebinde bulunun, aile hekimi sizi üzerinde uzmanlıkları yazdığı raporla uzman hekime yönlendirecek. Devlet Hastanesi veya üniversite hastanesinde uzmanları gördükten sonra İl Sağlık Komisyonuna yönlendirileceksiniz. Telefonunuza gelen mesajla randevuya gidip komisyona gireceksiniz. Komisyon kararı size kısıt kodlarınız ile birlikte bildirilecek. İlgili evrakla nüfus müdürlüğünden randevu alıp ehliyetinizi engelli ehliyetine çevirebilirsiniz.
umarım benim tecrübelerim sizin işinizi kolaylaştırır, sağlıklı günler dilerim.

1- yüzde 40 ve üzeri engel oranına sahip olmalısınız
Bu yanlış,yüzde 20 ile araç sahibiyim.Sağ bacak engelli.

benim sol bacak engelim var, min 40 olması gerektiği söylendi.

evet bende yuzde 21 ile aldım sol el den .yanlıs bilgi paylaşıp bilgi kirliliği yapmayın emin olmadıgınız konularda

mtarim

yanlış kardesım 1,5yıl kosturmusun ama yanlıs bılgı edınmıssın . % 14 sol bacak dan aldım ben .

@mtarim

kullanabilir değil gerekir ifadesi şart bazı ifadelerin yanlış sol bacak iin değil genel olarak bedensel engelliden istenen açıklama ''SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR''Şarttır

ifadesiz açıklamasız eski raporlar geçersiz....

Ben eski raporumla aldım gibi şeyler duyuyorm evet aldın ama bir daha asla alamayacaskınız....Çünkü ben alamadım yeni rapor çıkar dediler gittik seve seve çıkardık....

Şimdi GÜNCEL Duruma bakalım

Arkadaşlar güncel bilgiye hakimim şöyle ki artık ne yazıkk ki çoğu vergi dairesi %40 şartı aramakta....
ya da %25 veya %30 ve üstü şart koşmakta bazı daireler (bunun yanına mutlaka engelli b ehliyet kodları tam eksiksiz olmak zorunda)

Arkadaş yanlış bilgi vermedi ifade yanlışlığı var ama vergi daireleri engellilerin önünü kesmek için ellerinden geleni ardına koymuyorlar..

1 ve 2 madde hariç diğer tüm maddeler doğrudur...

Engelliye kolay kolay araç vermiyorlar sizler vakti zamanında araçlarınızı aldınız ama daireler her hafta başka saçmalıklarla engellininn ÖTV hakkını gasp ediyor....

Burda aylardır bas bas bağırdım yazdım çizdim bir Allahın kulu ulan bu adam doğru söylüyor demedi linç yedim sözde engelli yakınlarından...

Bu hak engelli dışında yüzbinlerce engelsiz kişilerce sömürülmeye devam ediyor seçime kadar böyle gider

Bedensel engelli araç alamayacak ve ilerde bunu iyi okumanızı tavsiye ederim...

Size fatura şartı getirecekler dedim bu oldu 450.500 TL üstü aracın fiyat değerlemesi yapıyor üstündeki her araca red verecekler dedim bu oldu

Şimdi diyorum ki kişinin engeline uygun araca göre onay verecek

Örnek; sol kol,sol ayak,sağ kol engelli bir kişi C VE D suv rüyasında görücek bunu bizzat vergi dairesi başkanı bana söyledi

Engel katagorisine göre araç sınıfı belirlenmiş malesef...

Bu keza yurt dışından araç getirenlerede kısıtlama geldi...
Gebze gümrük bana direkt red verdi orda komisyonda görüştüğüm bir kişi sadece 3 yaşa kadar sedan sınıfına izin var demişler 16 bin euro sınırla önce fatura isteniyor ardından gümrük ithal belgesi veriliyor

Haa bu durum nasıl düzelir Allah'ın izni ile seçimde kurtulursak yeni iktidarla bu iş değişir

Keşke daha düzgün ifade edebilseydiniz demek istediğinizi ancak yine de cevap vereyim, artık ortopedik engel için %40 şartı var, nakil vasıtalar bu şekilde istiyor. Bilgileriniz olsun egemmm

Teşekkürler Murat Bey yorumlarınız için, sadece son bilgilerimi paylaşmak istemiştim, diğer arkadaşlarda yenilemek gerektiğinde yüz yüze gelecekler nasılsa

fbalkan ne zaman aldığınızı bilmiyorum raporunuzu ancak yenilemeniz gerektiğinde siz de min 40 olması gerektiğini öğrenirsiniz maliyeden yada nakil vasıtalardan. Bilgi kirliliği yapmak ne kötü bir suçlama keşke siz de güncel olmayan bilgilerinizle yorum yapmasaydınız.
fbalkan ne zaman aldığınızı bilmiyorum raporunuzu ancak yenilemeniz gerektiğinde siz de min 40 olması gerektiğini öğrenirsiniz maliyeden yada nakil vasıtalardan. Bilgi kirliliği yapmak ne kötü bir suçlama keşke siz de güncel olmayan bilgilerinizle yorum yapmasaydınız.

turan1977
evet yazılı olarak haklısınız ancak iş araç bayilerine başvurup nakil vasıta onayına gelince öyle olmadığını öğreniyorsunuz.

Arkadaşlar kesin bilgi bu.....

Bilgi kirliği olmasın ama çoğu vergi dairesi artık malesef üzülerek söylüyorum %40 şart koşuyor

nerden biliyorsun diyorsanız kendi engelli bedensel telegram grubumuz var malesef çoğu arkadaş red yedi ama farklı illerden alan oldu uygulama malesef değişebiliyor ve malesef %40 şartına doğru evriliyor bu durum bir hak kaybı daha gitti gidiyor engelliden

Üst Alt