Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik engelli olup sınavda hem okuyucu hem işaretleyici talep edenler oldu mu?

sunfungun

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Ben omurilik felçliyim sınavda işaretleyici talep edeceğim (elim bazen kasılıyor)

bazende üst taraftada kasılmalarım oluyor bunun için okuyucuda talep edeceğim.

fakat başvuru klavuzunda sace CP hastaları okuyucu ve işaretleyiciyi aynı anda alabilir yazıyor. ortobetik engellilere sadece işaretleyici verilebilir yazıyor.

benim durumumda olup başvuru yapan oldumu, ortobetik engelli olup hem okuyucu hem işaretleyici alabildiler mi?

bende öyle yaptım hem yarım saat avantaj tanıyorlar ama ben ygs için bunu yaptım.

ben işaretleyici isteyecem ek bi süre verirler mi

ösym başkan yardımcısı ile görüştüm,

kılavuz hazırlanırken tetrapileji hastalarının elini kullanmakta zorlanıp, dik durmakta zorlananlara okuyucu ve ek süre verme seçeneğini forma koymayı unutmuşlar,

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ndan ÖN KABUL VE TAAHHÜT BEYANI belgesini alırken "Özürlüye ait çok özel durum" kısmına mutlaka tetrapileji hastası olduğunuzu, okuyucu ve işaretleyici istediğinizi yazdırın,

başvuru işlemleri tamamlanınca ösym "Özürlüye ait çok özel durum" kısmında tetrapileji yazanların sağlık kurulu raporlarına bakıp, beyan doğru ise okuyucu ve işaretleyici + ek süre verecek.

eğer bu mesajı okumadan önce başvuruyu yaptıysanız ösym ye dilekçe ile durumunuzu belirteceksiniz.

herkese kolay gelsin

Üst Alt