Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik engelliyim. %70 oranında raporum var. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

yalnızneco

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar. ben Ağrı'dan Necati: Dün araba almak için renault bayisine gittim. Orda bana: % 90 raporlu olmam gerektiğini söylediler, yoksa alamayacağımı söylediler. Benim hastalığım ortopedik, ehliyetimde de "özel tertibatlı otomobil kulanabilir" diye yazıyor. % 90 bizim için geçerli olmadığını söyledim. Ama oradaki satış danışmanı tüm engelliler grubu için yuzde: % 90'ın altındaki roparlara ÖTV indirimi olamayacağını söylediler. Var mı bunun doğuluk payı, yoksa bu arkadaşı nasıl ikna edebilirim. KDV indirimini de daha sonra mahkemeye baş vurup öyle alacakmışım. Bu arada benim rapor: % 70. Saygılarımla.

halt etmiş ordaki satış görevlisi
ortobetik engellilerde oran önemli değildir.
sende başka bayiye git veya oradaki yetkiliye şikayet et o satıcıyı

kdv indirimi yok
onu doğru sölemiş

Renault bayileri normalde en bilgili bayilerdir ordaki şahıslar halt etmiş kendi sayfalarını açtır engelliler ilgili mevzuatı okumalarını sağla kendi sitelerinde birebir var ....

Ehliyetinizdeki "özel tertibatlı otomobil kullanabilir" yazısı, özel tertibat yaptırabileceğiniz bir aracı ÖTV indirimli olarak alabileceğinizi gösteriyor.
Bayinin bilgisi olmadığından size yanlış bilgi vermiş.

KDV konusuna gelince;
Şimdilik KDV indirimi söz konusu değil. Dava açan arkadaşlarımız var ama henüz lehte bir sonuç alınmadı.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

tşkler arakaşlar bugun fiyat ve fort bayılarınada gittim. fiyatta :%90 raporlu olman gerekiyor dediler. fortda aynı şeyi söylediler ben ortopediler için gecerli değildim ordakıler araştırırız dediler ama fiyat ve renaultda :%90 olmasa olmaz diyorlar.ayrıça kango,doblo,fiyorino. gibi aracları :%37'le değil %15 gibi bir indirimle alacağımı söylediler. bu benım şansıma mı yoksa her yer böyle mı

yalnızneco;
ehliyetinizde "özel tertibatlı otomobil kulanabilir" yazıyor mu?
o ehliyeti hangi raporla aldınız...??
o rapor halen duruyor mu?

eğer duruyorsa o raporla birlikte bayiye gidip;
"bak burada kapı gibi rapor var, özel tertibatlı otomobili bana ÖTV indirimli olarak vermelisiniz" diyeceksin..

Tabiki ticari olmayan ve 1600 motoru geçmeyen araçlar içindir bu ÖTV indirimi... Ticari araçlarda % 15 indirim yapılır..

ÖTV hesaplanmasına gelince aracın çıplak fiyatını 1.37'ye bölüp, KDV'yi ekleyeceksiniz..

Size her söylenene inanmayın...

raporum duruyor ağrı devlet hastahanesınde heyete girdim aldım. gösterdım raporu bunu zamanı geçmiş dediler yenı rapor alacağın dediler gittim aldım yenı rapor :%70 ve uzerıdede özel tertibatlı otomabil kulana bilir yazıyor. buna rağmen getiremeyız diyorlar. nette baktığımda ankarada kı bayılarda konuştuğumda onlar olur diyorlar bizim burda olmaz diyorlar. doğrusu her zaman kı gibi doğu zorluklarını yaşıyoruz. her zaman engel koymazlarsa olmaz. doğuluysan bunlara katlanacağın.

yeni geldim bayiden, adam bana işimi mi öğretiyorsun dedi, tersledi. bende tersledim bilmiyorsun dedim. çıktım geldim. acaba bu yasal yerlerde hakkımı arayabilir miyim. anladığım kadarıyla, raporuma: %37 değil de: %20 civarında bir indirimle alırsına getiriyor adamlar, ne yapmalıyım. arkadaşlar bir yol gösterin.

yalnız kdv'yi mahkemeye verirsen :%99 geri alacağımı söylüyor, bu doğrumu ?

Arkadaşım sende sana yakın başka bir ile git saçmalıyorlar nerde olursa olsun aracınızı otomobilde %37 ticari araçta %15 ötv indirimi ile alırsın

başka ile gitmek kolay benım amacım eğer bu benım hakımsa alırım öyle veya böyle onların hayrına değil. artık susa susa bu hallere geldık zaten.

KDV iadesi söz konusu bile değil.

Bilmeyen o bayii çalışanını müdürüne şikayet edin...

sonunda yola geldıler çok şukur. ama ben onlardan araba almayacağım...

Yalnızneco , Alacağınız arac için en az üç dört bayiden fıyat alın. Benim Bir müşterim doğuda bir bayiden aldığı araçla , aynı özellikli aynı marka ve model araçla konya daki bayi ile doğudaki bayi arasında 3000tl mağdur edildiğini söyledi.
Onun için alacagınız araçın bayiden bayiye fiyat farkı olacaktır.

çok haklısın erzurumda bana c5 için navigasyonsuz 55 000 tl pazarlıksız söylendi. ankara maltepede esra hanım c5 navidasyonlu 50 000 tl oda oraya gidersem bana bir güzellik daha yapacaklarını söyledı baya fark var. doğuda hiç insaf yok kesınlikle kımı ağlarına duşurmuşlerse artık...

Üst Alt