Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik engelliyim. Araç almak istiyorum, ama karar veremiyorum..?

hayatlal

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben de ortopedik engelliyim.Otomobil almak istiyorum ama bir türlü karar veremedim.Çünkü deneyimsizim ilk arabam olacak.2.el engelli otolarına mı bakmalıyım.0 alıp indirimden mi faydalanmak daha akıllıca ya da genel olarak 2.ellere mi bakmak gerek kararsızım.Almak istediğim 2.eller neredeyse indirimli 0 fiyatı gibi tabi daha pahallı ama kararsızım.Yardımcı olur musunuz?

hayatlal;

arkadaşım önce hayırlısı olsun
sıfır araç alıcaksan
1- terbibat şartını unutma 500 ile 1000 tl arasında ortalama maliyeti olucak sana
2- 5 yıl satamıycaksın onun için alırken iyi düşün
3- aracını ötv muafiyetli alırsan sadece sen kullana biliyorsun senden başka kimse kullanamıyor unutma
4- 2. el engelli araçlarına hiç girme bencede seninde dediğin gibi sonuçta sıfır alırsan o fiyatlara alıcaksın
5- ehliyetinde ne yazıyor özel tertibatlı araç kullanır mı? yoksa otomatik vitesli araç kullanırmı?
6- özel tertibatlı otomatik viesli araç kullanır ibareli ehliyetin varsa 2. el normal pilakalı araçlarıda ala bilirsin sadece bandrol parasını ödersin pilakanı değştirmenin gereyi yok sana artısı o zaman aracını senin dışındaki HERKEZ kullana bilir bir kısıtlama yok bilgine
7- unutma sıfır araçlarda 1600 cc motor şartı var.

engelin nedir ve hastaneden aldığın raporda hangi tür aracı kullanman uygundur yazıyor bunları yazarsam sanırım daha hızlı yardımcı olunur. eğer sadece otm vites yazıyorsa ve hiç şöförlüğün yoksa sıfır al derim çünkü zamanla öğrenir araca en az zararı vererek acemiliğini atlatırsın. eğer kol felan takılacaksa araca buna alışman çok daha uzun sürecektir ve daha fazla sıkıntı yaşayacaksındır.

Üst Alt