Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik engelliyim. Aşağıdaki ifadelere göre alabileceğim oran nedir?

Konular
45
Reaksiyonlar
0
merhaba 10.12.2018 tarihinde engelli raporu için heyete girdim ortopedik bir problemim var heyet doktorlarının bnm için söyledikleri tam olarak bu .
Heyet fizik- 6 YAŞINDA BELİNDEN OPERE EDİLMİS Bel ağrısı VRA,BEL ROM AĞRILI AÇIK MOTOR DEFİSİT YOK.
Grafide T10,T11,T12,L1 veretbralarda füzyon mevcut.
HEYET NÖROLOJİ= Genel tıbbi muayene 6 YAŞINDA OP HİKAYESİ
AĞRI TARİFLİYOR
DESTEKSİZ BAĞIMSIZ AMBULE
HEYET ORTOPEDİ=EKLEM AĞRISI 6 YAŞINDA İKEN OMURGADAN OPERE
EKİPİRİZ YOK
LOMBER VERTEBRA ROM AĞRILI AÇIK
DESTEKSİZ BAĞIMSIZ AMBULE.
Bu durumda heyet 'ten ne gibi bir sonuç çıkar yüzde kaç olabilir bilgilendirmenizi bekliyorum tşk ederim

Epikriz raporum kayboldu

1992 yılında ameliyat olmuştum sağlık kurulunda epikriz raporu istediler fakat benim raporum yok 26 sene geçmiş hastaneye gittim raporları sakladigimiz depoyu su bastı dediler şimdi o raporlar bana lazım nasıl bulabilirim bilgisi olan varmı?

Yeniden başvurcanız hastsneye sağlık kuruluna zateneskiymiş raporunuz

Sağlık kuruluna girdim 3 önce zaten inceleme yapmıyorlar sağlık kurulunda

merhaba 10.12.2018 tarihinde engelli raporu için heyete girdim ortopedik bir problemim var heyet doktorlarının bnm için söyledikleri tam olarak bu .
Heyet fizik- 6 YAŞINDA BELİNDEN OPERE EDİLMİS Bel ağrısı VRA,BEL ROM AĞRILI AÇIK MOTOR DEFİSİT YOK.
Grafide T10,T11,T12,L1 veretbralarda füzyon mevcut.
HEYET NÖROLOJİ= Genel tıbbi muayene 6 YAŞINDA OP HİKAYESİ
AĞRI TARİFLİYOR
DESTEKSİZ BAĞIMSIZ AMBULE
HEYET ORTOPEDİ=EKLEM AĞRISI 6 YAŞINDA İKEN OMURGADAN OPERE
EKİPİRİZ YOK
LOMBER VERTEBRA ROM AĞRILI AÇIK
DESTEKSİZ BAĞIMSIZ AMBULE.
bakın raporumu bugün aldım ve %12 rapor verdiler:(

Kağan52 bey numaram su size izniniz olursa WhatsApp tan mr sonucumu göstermek istiyorum benim numaram

Mrcharming34
Sosyal medya hesaplarımı yada Numaramı paylaşmayı uygun görmüyorum.sizde numaranızı silin, Kötü amaçlı insanlar çıkabiliyor rahatsız olursunuz.Mr raporu varsa buraya yapıştır,yada özelden yolla.

Kağan52 Hastanizin çekilen Lomber Spinal MR incelemesinde
Uygulanan Sekanslar: Sagital planda ve aksiyal planda SE T1,FSE T2 ağırlıklı kesitler alınmıştır.
İnceleme...
Lomber lordoz belirginlesmistir.
T10 T11 T12 vebtebrala korpus yükseklikleri doğal ancak anteroposterior boyutları azalmış olarak izlenmektedir.
T11'T12 vertebralar arasında intervertebral disk aralığı izlenememektedir (blok vertebra ) bu düzeyde vertebral kolon posteriora doğru açıklanma göstermektedir
T12 L1 vertebralar arasında ise intervertebral disk aralığı sol yarıda izlenememektedir hemiblok vertebra
T10-11 düzeyinde intervertebral disk aralığı ileri derecede dar olarak izlenmektedir.
L2-3 düzeyinde hafif derecede diffüz periferal bulging izlenmekte olup end platolarda düzensizlikler ve modic tip II sinyal değişiklikleri izlenmektedir.
L3-4 düzeyinde hafif derecede diffüz periferal bulging mevcuttur bu düzeyde grade I ile uyumlu minimal etrolistezis izlenmektedir sağ lateral reses ve nöral foramen hafif derecede daralmıştır.
L4-5 düzeyinde hafif derecede diffüz periferal bulging izlenmekte olup bilateral lateral reses ve nöral foramen sağda daha fazla olmak üzere hafif derecede daralmıştır.
L5-S1 düzeyinde hafif derecede diffüz periferal bulging zemininde minimal posterior santral disk protruzyonu izlenmekte olup her iki S1 sinir köküne solda daha fazla olmak üzere temas dikkati çekmiştir.
( Onus medullaris L1 düzeyinde doğal biçimde sonlanmaktadir kauda equina liflerinin dağılımı tabiidir

Mrcharming34 Sizin anlayacağınız şekilde yazayım,omurga arasındaki diskler de doku kayıpları var,buna bağlı aşınma ve düzleşme var,hafif derece sinir sıkışmasına bağlı sinyal kaybı var,omurga kanalında daralma var,sol tarafınızda sinire bası yani Fıtık var...

Kağan52 ortopedi Dr istedi aslında şöyle ben heyete girdim engelli raporu için bir defa girdim ama benim dosyam yoktu şimdi ben dosya hazırlayıp heyete tekrar müracaat etmek istiyorum

Mrcharming34 Anladım o halde hangi doktor istemiş se sonucu da o doktora göstermelisin...Ortopedi doktoru Birde beyin cerrahsi değerlendirsin derse zaten seni yönlendirir ...

Mrcharming34
Rapora göre bir şey söylemek doğru olmaz,Mr filmini görmek lazım en önemlisi fiziki muayene şart.o yüzden yorum yapamayacağım.kusuruma bakma .
Geçmiş olsun...

Mrcharming34
Engelli raporu mu almak istiyorsun?Eğer rapor için se zaten 7 doktor gezeceksin,ortopedi yada fizik doktoru zaten sizi görecek.duruma göre değerlendirme yaparlar...muhtemel fizik tedavi önereceklerdir...

Kağan52 ben daha önce heyete girdim fizik tedavi doktoru beni gördü bana dediği şuydu.
Siz bize dosya sunmadiniz heyette doktorlar sizin getirdiginiz dosyalara bakıp rapor verirler dedi.Zaten Kaan bey muayene etmiyorlar heyette rapor varsa ona bakıyorlar yani hazırladığımız dosya önemli sanırım onlar icin

Pluvia Hastanizin çekilen Lomber Spinal MR incelemesinde
Uygulanan Sekanslar: Sagital planda ve aksiyal planda SE T1,FSE T2 ağırlıklı kesitler alınmıştır.
İnceleme...
Lomber lordoz belirginlesmistir.
T10 T11 T12 vebtebrala korpus yükseklikleri doğal ancak anteroposterior boyutları azalmış olarak izlenmektedir.
T11'T12 vertebralar arasında intervertebral disk aralığı izlenememektedir (blok vertebra ) bu düzeyde vertebral kolon posteriora doğru açıklanma göstermektedir
T12 L1 vertebralar arasında ise intervertebral disk aralığı sol yarıda izlenememektedir hemiblok vertebra
T10-11 düzeyinde intervertebral disk aralığı ileri derecede dar olarak izlenmektedir.
L2-3 düzeyinde hafif derecede diffüz periferal bulging izlenmekte olup end platolarda düzensizlikler ve modic tip II sinyal değişiklikleri izlenmektedir.
L3-4 düzeyinde hafif derecede diffüz periferal bulging mevcuttur bu düzeyde grade I ile uyumlu minimal etrolistezis izlenmektedir sağ lateral reses ve nöral foramen hafif derecede daralmıştır.
L4-5 düzeyinde hafif derecede diffüz periferal bulging izlenmekte olup bilateral lateral reses ve nöral foramen sağda daha fazla olmak üzere hafif derecede daralmıştır.
L5-S1 düzeyinde hafif derecede diffüz periferal bulging zemininde minimal posterior santral disk protruzyonu izlenmekte olup her iki S1 sinir köküne solda daha fazla olmak üzere temas dikkati çekmiştir.
( Onus medullaris L1 düzeyinde doğal biçimde sonlanmaktadir kauda equina liflerinin dağılımı tabiidir bu rapora göre % kaç olur engelli raporu?

Mrcharming34
Evet Epikiriz raporu,Yani daha önce hastalığınız varsa bunla ilgili gördüğünüz tedavi bilgileri,ameliyatlar vs heyete gireceğin zaman yanında götür..heyet günü ayrıca 7 doktor geziyorsun,var olan hastalıklarını tekrar tahlil mr röntgen vs gerek duyarlar ise tekrar istiyorlar...

Kağan52 şimdi ben mr sonuçlarını göstermek için ortopedi ye gidicegim sonrasında sizinle tekrar irtibata geçeceğim fizik tedavi doktorundan randevum var ondan da rapor talep edeceğim değil mi heyete sunacağım demelimiyim?

Mrcharming34
Aslında bunlara hiç gerek yok,heyet günü 7 doktoru geziyorsun.Ama sen tabi ön bilgi almak için Mr sonucununla fizik doktoruna da bir görün istersen.Ancak heyette ortopedi varsa fizik doktoru olmaz,fizik doktorunun görüşünüde dosyana koy tabi ki...

Kağan52 bey sizinle irtibata geçeceğim sürecin ilerlemesini sizinle paylaşacağım tşk ediyorum hayırlı geceler

Kağan55 kardeşim engelli raporumu aldım %67 bana çok yardımcı olmuştun sürecin ilerlemesini size söyleyeceğim demiştim bilginiz olsun diye yazdım.

Mrcharming34
Buna çok sevindim, katkımız olduysa Ne mutlu.
Böyle güzel geri dönüşler almak ayrıca mutlu ediyor beni, Hayırlı olsun diyelim...

Üst Alt