Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik protez kullananların ilgili firmalardan çektikleri!

fatihgunel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

Adım Mehmet Fatih Günel. 2007 Yılının Ağustos ayında geçirdiğim trafik kazası sonrasında bir bacağımı diz altından, diğer bacağımı ise diz üzerinden kaybettim. Uzun bir yatarak tedavi süresinden sonra taburcu oldum ve yeniden hayata dönebilmek için protez bacak yaptırmak için maceralı olduğunu sonradan öğreneceğim bir yola çıktım. Araştırmalarım sonrasında Ankarada Bilim Ortopedi isimli firmaya ulaştım. Yapılan protezin bedelinin yarıdan fazlasını cebimden ödemek zorunda kaldım. Cebimden derken, cebimdeki geniş delik yüzünden borç almak zorunda kaldım. Devlet bana insanca yaşamayı hak görmediği için protez bedelimin yarıdan az bir kısmını ödedi. Sonuçta zorlanarak da olsa protezimi teslim aldım. Ne var ki protezdeki imalat hatası yüzünden bacağımda yaralar açıldı. Protezim son derece dengesiz yapılmıştı.
Firmadan imalat hatasının giderilmesini talep ettiğimde firma benden ek ücret istedi. Haliyle karşı çıkarak ; '' siz bana problemsiz kullanabileceğim bir protez teslim etmek zorundasınız ve ben bu protezin bedelini ödedim'' dedim. Firma yetkilisinden şaşkınlıkla ve dehşetle karşıladığım şu cevabı aldım : '' Hayır, biz size problemsiz kullanabileceğiniz bir protez vermek zorunda değiliz !. Bu protezi size teslim ettik. Eğer değişiklik istiyorsanız ücret ödemek zorundasınız.

Yapabileceğim şey kanuni yollardan şikayet etmek ve hakkımı aramak idi. Eminim bu yolların ne kadar zor ve engelli olduğunu bir çoğunuz tecrübe etmişsinizdir. Ne kamu kurumlarından ne de özel sektörden vicdan, insaf, merhamet gibi insani duyguları beklemenin iyimserlik ve hayalcilik olduğunu acı tecrübelerle öğreniyoruz.
Allah bizi Bilim Ortopedi gibi firmalardan korusun ve yardımcımız olsun.

geçmiş olsun fatih günel

hakkınızı sonuna kadar arayın. protezlere garanti vermedimi .protezcilerin işi özürlü vatandaşın daha rahat yürüyebileceği protezler yapmaktır ilk başta .tekrar geçmiş olsun

Topunun... Malesef hakkını arayacağın bir resmi kurumda yok!
Ne garantisi vericekler. Adım başı ortopedi dükkanı.. Böyle devlet olmaz olsun.
Bu devletin dünyada bir örneği daha yok!
İngiltere gibi bir ülkede ilkokula müslüman inancı gibi tesettürlü giirebiliyor.
Sözüm ona müslümanmış bu ülke:confused: Allah bunların....

Üst Alt