Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik rahatsızlığım var. Araç alımında vergi avantajından yararlanabilir miyim?

Nail21

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhaba! Bende %56 engeli raporu var %45 ortopedi%20 iç hastalıklar fakat raporda vergi indirimi ile ilgili değerlendirme bulunmuyor 2022 ve indirimli ulaşım kartı çıkartım bu raporla araba alabilirmiyim

Nail21 ÖTV'den faydalanıp faydalanamayacağınızın ve özel tertibatlı araç kullanacağınızın belirtildiği bir raporun olması gerekir, yeniden heyete girerek alabilirsiniz bunu ancak.

Merhaba! Dediğiniz gibi sistem biraz farklılaşmış . Şuan ki sistem beden sağlığı değişen yani engeli rapor yeni alan birkişi tekrardan yeni sürücü olacakmış gibi gidip sağlık ocağından hastaneye sevk isteyecek sevk edilen hastane kontrollerde beden kas ve iskeletinde bi engel var ise sürücü olur fakat kurul kararı gerekiyor diye sağlık bakanlığı binasında beli günlerde kurulan kurul yani heyete girecek ordan alınacak sonuç ile işlemler yapılacak ben kendi şahsım adına raporumda %45 olan ortopedi rahatsızlığına istinaden araba bayisine raporumu gönderdim

ordan gelen cevap beni sürücü kursuna yönlendirilmem idi sürücü kursunu telefon ile aradığımda orda ki yetkili bana sistemin değiştiği bilgisini verdi bende sağlık ocağından aldığım sevk kağıdı ile devlet hastanesine gitim ortopedi ve göz e gitim göz sürücü olursun dedi ortopedi sürücü olabilirsiniz ama kurul kararı gerekiyor diye bilgi verdi bende şuan da sağlık bakanlığının kendi binasında bulunan kurul yani heyet kararı için kurula giricem.

Üst Alt