Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik rahatsızlığım ve depresif nöbet tanıları ile engelli raporu alabilir miyim?

HülyaStalin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba;

• 2017-2018 yıllarında depresif nöbet tanısı ile tedavi gördüm.
  • 2019-2020 yıllarında tedavi görmedim, doktora gitmeyi bıraktım, öyle bir karar aldım.
  • Geçtiğimiz Mayıs ayında fenalaştım yeniden doktora götürdü ailem, tedavi görmeye başladım düzenli yeniden.
  • MISOL 100 MG / RILEPTID 3 MG İLAÇLARINI ŞUAN KULLANIYORUM.
  • ŞİKAYETLERİM: İntihar düşüncesi, hiç bir şeyden zevk almama, öfke, öfkelenince kendime tokat atmam saçlarımı yolmam, eşyaları veya camları kırıp dökmem, Mutsuzluk, Umutsuzluk, Sürekli düşünme, Uyuyamama, Ağlama krizlerine girme.

Benim ortopedik ayaklardan sorunum var %25 oran veriyorlar. Çıplak ayakla gezemiyorum, ev içinde bile ayakkabı giyiyorum. Uzun süre ayakta duramıyorum, yürüyemiyorum. Hem ayak tabanı hem parmaklar sorunlu. Gelen oran ortopediden %25. O yüzden pskiyatri den gelecek olan orana ihtiyacım var.

Yukarıda belirttiğim şikayetlere göre pskiyatriden oran almam mümkün mü? Sağlık kuruluna müracaat ettim bütün doktorları gezdim. Pskiyatri doktoru benimle konuşmadı. Raporlarıma baktı, ilaçlarının çıktısını çıkart sağlık kuruluna teslim et, heyet günü karar veririz biz dedi. Görüş kısmına da "Üçlü Heyet" yazdı. Yani üçlü heyete gireceğim pskiyatride

Aslında bizim size oran verirlermi vermezlermi bilmemiz zor çünkü doktorunuzun ne düşündüğü önemli ama büyük ihtimalle %40 olarak tamamlayabilirler

Anladım,
Psikiyatriden oran gelecektir, 3lü psikiyatri heyetinde ailen ile birlikte olun, 3lü heyette karar verilip genel heyette onaylanacaktır...
Tedavilerinizle ilgili ne varsa toplayıp 3lü heyete girin...
HülyaStalin

Çok teşekkür ederim. Bir arkadaşım eğer sağlık kurulu evrağına pskiyatri doktoru 3 lü heyete girecek yazdıysa kesinlikle oran alırsın dedi. Ben kesin oran alır mıyım 3 lü heyete gireceğim için? OğuzHan112

Ailenizle birlikte gidin, yukarıda yazdığınız şikayetleri 3lü heyette paylaşın, oran gelecektir.
HülyaStalin

Nasıl isterseniz,
Sorun olur yada olmaz bir şey söyleyemem.

Psikiyatriden heyete giren hastalarda aileden öykü almak önemlidir, doğru sonuca varabilmek iiçin bazen aile görüşü de alınıyor.

Karar sizin/İyi günler...

Ona sizi takip eden hekim karar verecek,
Depsesif nöbet,hafif orta ve ağır nöbet şeklinde sınıflandırılıyor, ona göre puanlama yapılıyor.psikotik özellikli ağır depresif nöbet ise %40 ila 70 puan verilebilir..

Buna hekiminiz karar verecek...
HülyaStalin

Ben 2017/2018 de düzenli tedavi gördüm. Sonra kendi kendime ilaçları vs bıraktım kontrollere gitmedim dedim ya hani. Ben 2017/2018 in belgelerini, bide mayıs ayından bu yana düzenli gidiyorum 2017 de gittiğim doktora. Bana sen mayıs ayında tedaviye başlamışsın demezler inşallah hocam. 2017 / 2018 yılında da aynı tanı konulmuş. 1 sene Ordan var, 2021 yılından da 3.5 aylık tedavim var. Hepsini belgeledim fakat bu heyete gireceğim hastane araştırma hastanesi. Ben devlet hastanesi var yaşadığım ilçede orda tedavi görüyorum fakat heyete araştırma hastanesinde giricem. %20 verilse onada razıyım. Sizce % kaç verilir düz depresif nöbet ve unipolar depresyona. Tabloda 20 yazıyor kısmen düzelene. Oran vermezler diye korkuyorum OğuzHan112

Pskiyatri doktoru 3 hekimli heyete gireceksin dedi. Ne oluyor bu 3 hekimli heyet?

Engelli raporu için başvuru yaptım. Pskiyatri doktoru benimle hiç konuşmadı. İlaç raporlarını eczaneden çıkart, sağlık kuruluna teslim et. 3 hekimli heyete gireceksin dedi. Oran verilir mi 3 hekimli heyette?

Size cevap yazmıştım ama tekrar yazalım,
3 lü heyet sizi tepeden tırnağa araştırıp bazı sorular sorup hakkınızda bir karara varma olayıdır...

Yukarıda muhtemel alacağınız puanları yazmıştım...
HülyaStalin

Üst Alt