Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik raporu olup ehliyet alamayanlar araç alamaz mı?

Murat252525

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
MERHABA ARKADŞLAR Bİ KONUDA YARDIMLARINIZA İHTİYACIM OLACAK BİR KAÇ SORU ALTINDA BİRLEŞTİRDİM
babam üzerine engelli saglık kurulu raporu için ötv istisnalı
kbb %46
kardiyolıji %30
göz %6
üroloji %5
ortapedi %17
ftr %17
dahiliye romotolji : raporun arkasına romatit artit tanı yazdı oran yazılmadı kurulda verilecek dendi
solınum : j44 koah yazdı oran verilmedi rapor sunucu hala çıkmadı
1 soru : ortapedi ve ftr aynı dal oldugu için tek bir oran mı baz alırlar
2 soru : ötv muafiyeti için ortapedik engelli olması ve ehliyet olaması şartı var fakat babam 67 yaşında ve ehliyet alabilecek durumda degil bu durumda nasıl bir yol izlenilmelidir
3 soru : ortapedik engeli olup ehliyet alamayan engelli bireyler için eş çocukları vasi ve refakat belgesi alarak ötv muafiyetli araç alabiliyor mu
4 soru : aracı alacagı taktirde kullanım kısıtlamaları ne yönde olacak tır

Yazdığınız oranlar %90 üzeri 90 üzeri raporlarda ehliyetin önemi yok 90 altı ise maalesef ehliyet yoksa araçta yok kanun böyle

Mümin Çelik
sol diz de yıllardır kireçlemeden dolayı kemik başları biribirne sürttügü için protez takıldı bundan dolayı yürüyüş bozuklugu oluştu ayrıca babamda romatit artit eklem romatizması var ileri düzeyde parmaklarda eklem aralarında yumru şeklinde taş misali dolgular var ellerini tam açıp kapatamıyor bir bardagı dahi tutmakta zorlanıyor kol ve bacakta egilmeler mevcut

Murat252525
Raporu aldınızmı, raporu aldıysanız açıklama kısmında ÖTV ile ilgili ibare yazılmışmı, yazılmadıysa alamazsınız, yazıldıysada ehliyeti olmadıgı için yine alamaz, alacağınız raporun oranı % 62 olarak verilecektir, mümin üst üste toplamış ve cevap vermiş ama öyle hesaplanmıyor, baltazar formülüne göre hesaplanır, sözün özü rapor oranı % 90 altındaki raporlarda rapor sahibinin ehliyeti olması gerekir, % 90 ve üzeri oranlarda ehliyet gerekmez

Rapor almadık. 2 dahiliye. Ve solunum. Oranları. Belli degil. Bir kaç yerde okuduguma. Göre. Eger ortapedi engelli olup. Ehliyet alamayan. Bireyler. Çocukları veya eşleri. Mahkemece. Vasi ve refakat. Kararı ile. ÖTV muafiyetinden yararlanabiliyor Muş. Buna benzer bi durum da kalan araç alabilen. Oldumu acaba diye. Sordum

Murat252525 benim de sol diz protez 2018 yılında araç aldım engelli raporumda tertibat yazmamasına rağmen teşhis netti ve sorun çıkmadı ama sizin içi engelli raporu şart oranın önemi yok ama bazı yerler sorun çıkarıyor diye okudum forumda eğer risk alacağım diyorsanız ilk önce ehliyetinizi değiştirin komisyondan geçerli kodları alıp engelli heyetine girin ama babanız için tek yol 90 üzeri rapor çıkması aksi halde ehliyet olmadığı için alamazsınız. Vasi kararı alsanız da rapor 90 altı olduğu için araç alma şansınız bu kanunlar ile yok
kazazede biliyorum ben tam okumadım aldığı oranlar diye düşünerek cevap verdim zaten diğer görüşlerimiz aynı 90 altı olursa alamaz

Üst Alt