Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas + esansiyel tremor + anksiyete bozukluğu için hangi oranda rapor verilir?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Osas (ahi: 79) + esansiyel tremor + anksiyete bozukluğum var. Bunlardan rapor alınır mi. Oranları ne olur. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Osas % 35

Anksiyete
Bozukluğu için:

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

Esansiyel tremor durumunuza göre değişir, her rahatsızlıkta farklı oranlar alınabiliyor,
Ali nail can ;
İlinizdeki Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi listesinde bulunan bir hastaneye başvuru yaparak raporu alabilirsiniz. Yukarıdaki tabloya göre eğer oranlar tam olarak verilirse, en düşük ihtimalle dahi % 40'ı geçersiniz gibi görünüyor.

@KKELEBEKK

Kkelebek hanım yardımınız için çok teşekkür ederim.

Esansiyel tremor için 3×1 dideral kullanıyorum. İlacı alınca tremor ciddi oranda düzeliyor. Ilacı almadığım zaman sulu yemekleri döküyor ince işler yapamıyorum. Ilaçla düzelse de rapor alabilir miyim

Cok teşekkür ederim

Süreli rapor yenileme

MERHABA
osas (uyku apnesi ahi:77 ... %35 ) esansiyel tremordan(%20) ve yaygın anksiyete bozukluğundan(%25) balzahart ile %61 ile vergi indirimi alarak 09.04.2018 de emekli oldum.

yaygın anksiye bozukluğu sebebi ile rapor 1 yıllık süre ile verildi. benim merak ettiğim osas(uyku apnesi) için ilk yatış tarihi 15.03.2017.

Rapor geçerlilik tarihi 11.01.2019. yatış raporu nerede ise 2 yılı dolduracak. heyete gittiğimde eski uyku testi geçerli olur mu yoksa yeni uyku testi isterler mi. bilgisi olan lütfen yardım etsin.

teşekkür ederim.

Üst Alt