Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OSAS, Tip 2 diyabet, hipertansiyon ile süreli emeklilik ve sonrası!?

selcob

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Bir sorum olacak , 2 yıl süreli %53 engel raporuma istinaden yine 2 yıl süreli %53 vergi indirimi almaya başladım.
( Engel teşkil eden nedenler %35 OSAS , %20 Tip 2 Diyabet ,%10 Hipertansiyon )
43 yaşındayım SGK 1995 girişliyim 6500 işgünüm var Özel Şirket te Yönetici statüsünde çalışıyorum.(SGK emeklilik şartlarını yerine getirdim)

Bu vergi indirimiyle emekli olabilirmiyim? Aynı nedenlerden bir arkadaşım süresiz rapor aldı , ben raporu süreli hale getirmek için ne yapabilirim? Rapor süresiz hale getirebilirsem tekrar mı vergi indirimine başvurmam gerekiyor.2 yıl sonra rapor %40 ın altına düşürse emekli aylığı kesilir mi? SGK 2 yıl boyunca ödediği maaşı geri istermi?

Lütfen bu konuda bilgili arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

selcob
Süreli vergi indiriminize istinaden emeklilik başvurusunda bulunabilirsiniz, emekliliğiniz de büyük ihtimalle süreli olur. SGK'nın gerek görmemesi halinde sürekli onaylanma ihtimali de mevcut.
Emekliliğiniz 2 yıl süreli onaylanırsa ve 2 yıl sonraki kontrol muayenesi sonucu oranınız %40 ın altına düşerse emekliliğiniz iptal edilir, ancak ödenen maaşların iadesi istenmez. Maaşınız kontrol tarihi itibarıyla kesilir.

Bilgilendirme için teşekkür ederim.Peki raporun süresize çevrilmesi ile ilgili bir bilginiz varmıdır?

selcob

Şu anda bir şey yapmayın bence. Emeklilik sonrası kontrol muayene tarihi gelmeden 4 ay önce sgk'Ya gidip sevk alın. O zaman verilecek rapor sürekli olsun diye hastanede çaba sarf edersiniz

Yani birşey yapmayın derken raporla lgili diyorsunuz herhalde.Emeklilik başvurusu yapıp bekle raporun dolmasına 4-5 ay kala git süresiz rapor almak için çabala diyorsunuz doğru mu anlıyorum.

Üst Alt