Engelli indirimi ve rapor sürecim
Merhaba arkadaşlar ;
Engelli raporu nasıl aldım , başvurumu nasıl yaptım ve ne aşamadayım sizlerle buradan paylaşacağım.
10/01/2019 da Samsun Eğitim Araştırma Hastanesine ( hakem hastanedir ) sevk almadan kendi talebimle başvuru yaptım. İlk önce 6 ana branşdan kayıt açılıyor. Bu branşlar dışında hastalığınız varsa kayıt açılan branşdaki ilgili doktor hemen hastalığınızla ilgili diğer branşa bölüm açıyor oraya gidiyorsunuz. Ben 10 doktor dolaştım.
Dahilye : Tansiyon hastasıyım dedim T.C. Kimlik no mu sordu ekranda raporumu gördü hemen %10 verdi, obezite heyettde görüşülecek diye not düştü,OSAS(Uyku Apnesi) için göğüs hastalıklarına sevk etti.
Göğüs Hastalıkları : Yakın tarihte uyku testi yaptırmıştım gene bu hastanede onu sonucuna baktı AĞIR OSAS tanısıyla direk %35 verdi.
Üroloji : 2010 yılında böbrek tümörü nedeniyle (RCC) böbreğim alınmıştı şuan ise diğer böbreğimde taş var , hiç puan vermedi Onkolojiye sevk etti.
Onkoloji : 2010 yılında geçirdiğim böbrek amelyatı (RCC) sonucunda aldığım patoloji sonucunu gösterdim %20 verdi.
KBB : 2009 yılında geçirdiğim kulak amelyatı (Radikal Masdoidit) sonucunda sağ kulakda işitme kaybı vardı hemen Odio testine yolladı çıkan sonuçla tablodan bakarak %6 verdi.
Diğer branşlarda bir sıkıntım olmamasına rağmen bütün doktorları doloşıp verilen evrağı imza kaşe yaptırdım.
12/01/2019 öğleden önce evrakları tamamladım . Hemen öğleden sonra heyete çağırdılar , heyete girdim. Dahiliye obezite heyetde görüşülecek yazdığı için tartıya çıkartıp boyumu kilomu alıp. Gide bilirsiniz sizi mesajla bilgilendireceğiz dediler.
21/01/2019 tarihinde mesaj geldi gittim raporumu aldım fotokopi çektirip aslı gibidir yaptırdım işim bitti. Bu arada obezite için de %20 vermişler ( Vucut Kitle İndeksi 41 çıkımış)
Baltazara göre %65 ile ömür boyu (sürekli) raporumu aldım.