Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

OSAS ve diğer rahatsızlıklarımdan rapor aldım. Süreç..?

Teoman55

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar bugün apne için girdiğim uyku testinin sonucunu aldım ahi değerin %84 çıktı doktor şaşırdı beni bir çalışmada örnek hasta olarak kullanacak yukarda saydığım rahtasızlıklarla % 40 engell raporu alırım diye düşünüyorum
Sizlerin fikirleri nedir ?

Engelli indirimi ve rapor sürecim

Merhaba arkadaşlar ;

Engelli raporu nasıl aldım , başvurumu nasıl yaptım ve ne aşamadayım sizlerle buradan paylaşacağım.

10/01/2019 da Samsun Eğitim Araştırma Hastanesine ( hakem hastanedir ) sevk almadan kendi talebimle başvuru yaptım. İlk önce 6 ana branşdan kayıt açılıyor. Bu branşlar dışında hastalığınız varsa kayıt açılan branşdaki ilgili doktor hemen hastalığınızla ilgili diğer branşa bölüm açıyor oraya gidiyorsunuz. Ben 10 doktor dolaştım.
Dahilye : Tansiyon hastasıyım dedim T.C. Kimlik no mu sordu ekranda raporumu gördü hemen %10 verdi, obezite heyettde görüşülecek diye not düştü,OSAS(Uyku Apnesi) için göğüs hastalıklarına sevk etti.
Göğüs Hastalıkları : Yakın tarihte uyku testi yaptırmıştım gene bu hastanede onu sonucuna baktı AĞIR OSAS tanısıyla direk %35 verdi.
Üroloji : 2010 yılında böbrek tümörü nedeniyle (RCC) böbreğim alınmıştı şuan ise diğer böbreğimde taş var , hiç puan vermedi Onkolojiye sevk etti.
Onkoloji : 2010 yılında geçirdiğim böbrek amelyatı (RCC) sonucunda aldığım patoloji sonucunu gösterdim %20 verdi.
KBB : 2009 yılında geçirdiğim kulak amelyatı (Radikal Masdoidit) sonucunda sağ kulakda işitme kaybı vardı hemen Odio testine yolladı çıkan sonuçla tablodan bakarak %6 verdi.
Diğer branşlarda bir sıkıntım olmamasına rağmen bütün doktorları doloşıp verilen evrağı imza kaşe yaptırdım.
12/01/2019 öğleden önce evrakları tamamladım . Hemen öğleden sonra heyete çağırdılar , heyete girdim. Dahiliye obezite heyetde görüşülecek yazdığı için tartıya çıkartıp boyumu kilomu alıp. Gide bilirsiniz sizi mesajla bilgilendireceğiz dediler.
21/01/2019 tarihinde mesaj geldi gittim raporumu aldım fotokopi çektirip aslı gibidir yaptırdım işim bitti. Bu arada obezite için de %20 vermişler ( Vucut Kitle İndeksi 41 çıkımış)
Baltazara göre %65 ile ömür boyu (sürekli) raporumu aldım.

Son düzenleme:
Teoman55 Peki daha önce almış olduğunuz osas raporu özelden mi yoksa devletten miydi?

Teoman bey benim bir buçuk sene evvel fakülte hastanesinden orta derecede uyku apnesi raporum var. Sizce o raporu göstermem oran almam için yeterli olur mu yoksa yeniden yaptırır mı?

Bir de kendimi bildiğimden beri her iki böbrek sürekli taş üretiyor ve beni zor durumda bırakıyor. Şu an her iki böbrekte de birkaç tane taş var. Sürekli oluşan böbrek taşlarına oran veriliyor mu?
Yönetmelikte şöyle yazıyor: İntermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner sistem hastalığı: Tek böbrekte oran 5. İki böbrekte yüzde 10.
Devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı; tek böbrekte yüzde 10. İki böbrekte yüzde 20.
Bu üst üriner sistemi hastalıkları arasında sürekli oluşan böbrek taşları yok mu acaba?

Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Çok geçmiş olsun size ve tüm hastalara...

Teoman55 teşekkür ederim. Peki uyku testine girdikten sonra titrasyon testi için, yani cihazla birlikte test için ne kadar süre sonra çağırdılar. Onu da uzun süre beklemek gerekiyor mu?

Ocak ayının başında başvurdum hala sıra gelmedi. Samsun da 2 . Yatış için sıra 5 aya geliyor

Teoman55 Samsun'da aslında bayağı büyük bir şehir. Orada da 5 ayda geliyorsa İstanbul'da ne kadar sürede gelir 2. yatış bakalım göreceğiz.

Böbrek taşı ile ilgili aslında bana da vermeleri gerekiyor ama vermediler
Açıkca yazıyor tek böbrek yok diğer böbrekte taş %10 ama üroloji vermedi

Üst Alt