Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkaslar benim size kısa ama cevabı da öz olan bir soru sormak istiyorum araslar : şimdi ben öss sınavına gireceğim 280 -300 arası bir puan aldım diyelim yerlestirmeler nasıl olacak bizim için ayrı bir prosedür uygulanacak mı
2 yıl önce engelli arkadasımız haccetepe tip fakültesine yerleşmştı kendı puanı 350 hacettepe 370 ıle kapatmıştı yerleştı.fakat sen hacettepe tip yazarsan buyuk ıhtımal gırersın derım..
Yerleştirmede engelli adaylar (engelli olarak adaylıkları kabul olmuşsa) aldıkları puan, özür durumu (özellikle özründen dolayı okul hayatı en çok etkilenenden en aza etkilenene olmak üzere bir sıralama bu) ve yaptıkları tercihler dikkate alınarak yerleştirilecekler.
Diyelim ki aynı okulu iki engelli aday seçti. Bunlardan özür durumundan dolayı okul hayatında en çok etkilendiği düşünülen adaya öncelik verilecektir.
Bu konuda da en kısa surede daha ayrıntılı yazacağım...