Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖSS ve engelliler için yerleştirme avantajı..?

ismail13

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkaslar benim size kısa ama cevabı da öz olan bir soru sormak istiyorum araslar : şimdi ben öss sınavına gireceğim 280 -300 arası bir puan aldım diyelim yerlestirmeler nasıl olacak bizim için ayrı bir prosedür uygulanacak mı

mrb; öss'ye engelli olarak başvurduysan eğer tercihlerinde de engelli kontenjanıyla istediğin bölüme girebilirsin. benim öyle olmuştu.

yani öncelik hakkı bizim oluyor öylemi? peki ya yaş? yaşı küçük olana öncelik veriliyordu ..bunların hepsi içinde mi acabaa salihacıım?

ben 539 aldım tıp içinde geçerlimi bu kontenjanlar acaba

2 yıl önce engelli arkadasımız haccetepe tip fakültesine yerleşmştı kendı puanı 350 hacettepe 370 ıle kapatmıştı yerleştı.fakat sen hacettepe tip yazarsan buyuk ıhtımal gırersın derım..

sınava nasıl engelli olarak basvuru yapılıyor acaba bende seneye denemek istiyorum da :) bilenler acıklayabilir mi acaba

Seneye başvururken klavuzda yazacak zaten elmaşekeri. Engelli oldugunu belirteceksin ve Özürlü sağlık kurulu raporunu gondereceksin. Ayrıntıları daha sonra bir başlık açarak eklerim. Şimdilik şurayı okuyun arkadaşlar: http://www.engelliler.biz/forum/oku...mi/22013-ossde-engelli-kontenjani-var-mi.html

Yerleştirmede engelli adaylar (engelli olarak adaylıkları kabul olmuşsa) aldıkları puan, özür durumu (özellikle özründen dolayı okul hayatı en çok etkilenenden en aza etkilenene olmak üzere bir sıralama bu) ve yaptıkları tercihler dikkate alınarak yerleştirilecekler.
Diyelim ki aynı okulu iki engelli aday seçti. Bunlardan özür durumundan dolayı okul hayatında en çok etkilendiği düşünülen adaya öncelik verilecektir.
Bu konuda da en kısa surede daha ayrıntılı yazacağım...

Benim 132 puanım var össyi kazanamdım üniverstieye girme şansım varmı engelli olarak :((

Üst Alt