Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖSS'ye engelli salonunda girmek nasıl bir şey?

okan_ses

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,öss başvuru sırasında sıkıntılarımı sizle paylaştım ve sizde bana yol gösterdiniz.öss giriş kartım az önce geldi.engelli salonu yazıyor.sonuçta raporum ve dilekçem doğru ellere ulaşmış,ama benim sorularım yine bitmedi:) .engelli salonu sıra no 1.yazıyor. yani salonda sınav olan bir ben mi olucam.ve şunu çok merak ediyorum.yanınızda verilen görevliyle nasıl bir iletişim sağlıyorsunuz,acaba benim gibi pimpirik o doğruyu işaretledi mi diye kontrol ederken zaman kaybeder mi?ve şunu soruyorum,giriş kartında sadece engelli salonu yazıyor yani bu görevli verileceğini gösteriyor değil mi?birde engelli kontenjanından(varsa tabi...)yararlanabileceğimi ? şu anki puanımla öğretmenliği girebilirim ama bi avantajım olsa mühendisliğe girmeyi çok istiyorum ,daha önce bu tecrübeyi yaşamış arkadaşlarımdan tavsiyelerini bekliyorum.öss'ye girecek arkadaşlara başarılar diliyorum...

ilk öss de bende engelli sınıfına girmiştim. baştan hazırlanmak çok önemli. beni müdürün odasına almışlardı ve 2 görevli kontrol için nöbet tutuyordu düşün yani makam makam koltuğuna oturup öss ye giriyorum.:D ilk yarım saat rahatlıktan olsa gerek ağır ağır ilerliyordum akabinde telaş ettim çok düşük puan almıştım. ertesi sene engelli olarak başvurmayıp normal sınıfta sınava girmiştim. şimdi uygulama değiştimi bilmiyorum en azından sınavdan bir kaç gün önce odanı görebilirsin. hatta görmekle yetinme oturup test çöz. hedefini mühendslik olarak belirle çalışmalarını ona göre sıklaştır.mühendislik başaramıyacağın birşey değil

valla kardesım okan_ses benımkı hala gelmedı herkesın gelmış beklıyorum bakalım

arkadaşlar ben bu konuda bir şey sorucam. görme engelli adaylara karmaşık şekillere dayalı sorular sorulmayacak yazıyo. benim anlamadığım eksik soru mu cevaplayacaklar görme özürlüler. mesela ben dgs(dikey geçiş) ye giricem. benim gözüm peşpeşe 30-40 soru çözünce yoruluyo ben de refakatçı istedim. ben eksik soru mu cevaplayacağım.karmaşık şekilli soruları cevaplarsam ne olur? dikkate alınmaz mı?

Arkadaşım görme engelliler şekilli, geometri, grafik, ve harita gibi sorulardan muaftır. Eğer soruları kendiniz okuyamıyorsanız. Sınav başvuru belgenizin yanında sağlık raporunuzuda eklerseniz size iki tane öğretmen görevlendirirler. Birisi soruları okur diğeride sizin dediğiniz şıkkı işaretler...

muaf derken puanlama nasıl olur? ben tüm soruları cevapladığımda engelsiz kişinin tüm soruları cevaplamasıyla aynı puan mı olur?

arkadaşım puanlama da görme engellilerin muaf olduğu sorular çıkartılır ondan sonra kalan sorular üzerinden değerlendirme yapılır.

eshat arkadaşım seni yorumyorum ama yardımcı olur musun? ben muaf soruları cevaplasam ne olur? beni muaf sorularım dışındaki soruların hepsini cevaplamak beni kurtarmıyor.ben soruları görüyorum fakat 30-40 soru oluduğumda gözüm yoruluyor.atıyorum 100 soru var ve her soru 1 puan toplam 100 puan yapıyor.özrlü 25 tanesinden muaf bu durumda özürlünün alacağı maksimum puan 75 mi yoksa soruların katsayısı 1,33 mü oluyor?yani engelsiz 100soru*1puan=1000 puan
engelli 75soru*1,33 puan=100 puan böyle mi?

Tabi kide tamammını cevaplarsan 100 puan alırsın yani bir kayıp söz konusu değil. Soruları kendin okursan ve işaretlersen sorulardan muaf olmazsın bunuda belirteyim.

Örnek 100 sorudan 10 tanesi iptal edildi. 90 sorunun tamamını cevaplarsan 100 alırsın.

arkadaşım beni sevindirdin yani ben başvuru yaparken refakatçı istedim ama sorulardan muaf olmak istemiyorum. senin dediğine göre cevaplarsam muaf olmam. teşekkürler...

Arkadaşım zaten sana sorarlar soruları sen mi okuyacaksın diye kendin okursan sorun yok yani ozaman soruların hepsini yapmak zorundasın eğer okutman okursa dediğim sorulardan muaf olursun...

arkadaşlar,ya görevli nasıl davranıyor?iletişim nasıl oluyo ben bunları merak ediyorum.bir de o salonda sadece sınava giren sadece siz mi oluyorsunuz?çünkü benim sıra no 1 yazıyo.?

öss

merhaba arkadaşlar ben yürüme engelliyim bu sene öss sınavına girmek istiyorum tekerlekli sandalyeyle öss ye girebilmek için ne yapmalıyım nasıl başvurmalıyım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Ben de ortopedik engelliyim.Dilekçemde sınav yerimin zemin kata girişe yakın olmasını belirtmiştim. O zaman Gaziantepte tüm engelliler aynı binada girmiştik.Harita odasında girdim.Çok rahattı. Görevliler yardım ediyor.Gürültü problemi yoktu.Makina mühendisliğini kazandım.İnşallah sizde istediğiniz bölümü kazanırsınız.
Kübilay289 durumunu belirten dilekçe yaz raporunu dilekçeye iliştir.ÖSYM bu konuda duyarlı.Başarılar

bende istanbul üniversitesinde sınava girdim, o kadar rahattıki , tek başımaydım,1 hoca vardı, sters, korku hiç bir proglem yoktu, süre sorunu yaşamadım, sanırım bir öğretim görevlisinin odasıydı sınava girdiğim yer, koltuk rahattı, masam genişti, oh keyfimize diyecek yok, sınav konusunda

Merhaba

radikal52;
Selamün aleyküm kardeşim
Değerli kardeşim
Sen görne engelli olarak sınava girersen sen yapsanda yapmasanda GEOMETRİ den tamammen COĞRAFYADA haritalı ve şekilli sorulardan
Matematik de de şekilli sorulardan muafsın...
onları yapman sana bir şey kazandırmaazzzz.
Cünkü OSYM sınava girecek görme engellilerin hangi soruları yapacaığını hangisni yapamayacağını zaten belirliyor...
Kİ görme engellilerin dikkatle söylüyorum GÖRME ENgELLİLERİN YERLEŞTİRMESİ bilgisayar ile dğeilde komisyon maarifeti ile oluyor...
Bir komüsyon toplanıyor bu komüsyon engellinin durumu engel oranı ve aldıığı puanı değerlendiriyor ve normal puanların dışında bir puanlama sitemi ile seni yerleştiriyor....
Mesela ben 162 puanla (şekilsiz sorular hariç)
178 puanlık bir yere girdim...
burada öğrencinin başarı kanaati önemli tabiki.
Onun için kendini çok yormana gerek yokkk...

bende albinoyum ama normal oss ye girdim kimse de bana solemedi sen şu sorulardan muaf olcan falan

Üst Alt