Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osteogenesis imperfekta ve skolyozum var. Askerlikten muaf olabilir miyim?

fasilyeee

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

ARkadaşlar doğuştan bu hastalığa sahibim ve ileri derece skolyozum var ve bunun sonucunda %40 raporum var raporumu son yasaya göre aldım.Vergi indiriminden de yararlanıyorum.İşe de engelli kadrosunda girdim.Şimdi askerlik yoklaması kağıdım geldi bi süredir erteletmiştim ama süre doldu.Şimdi ben yoklamaya gittiğimde elimdeki evraklara istinaden hemen muaf tır derler mi yoksa tekrar kendileri de ayrı rapor isterler mi ?

Askeri hastaneye sevk ederler ve durumunuzu belirleyip muaf olmanızı sağlarlar.

Elimdeki son kanuna uygun ve vergi indiriminden faydalanmama olanak sağlayan raporum olmasına rağmen yinede yeni den rapor mu isterler.Zaten elimde de başbakanlın özürlü kimlik kartım var oranım %40 bu arada herşeye rağmen heyete gönderirlerse rapor oranımı artırma gibi durum söz konusumudur? Rapor u aldığım dönemde skolyozum çok ileri değildi şimdi baya ilerledi ve yaklaşık 1 seneden fazladır kaynamayan kalça ameliyatı geçirdim.Tüm bunlara istinaden rapor oranımın artma ihtimali varmıdır ?

Askerlik söz konusu olduğunda elinizdeki rapor hiç bir anlam ifade etmez. İlle de askeri hastaneye gidip kontrolden geçmelisiniz maalesef.

Sivil rapora dair de, rahatsızlığınız ilerlemişse veya başka bir rahatsızlık söz konusu olmuşsa, evet, yeni rapor için defterdarlıktan sevk aalbilirsiniz...

Üst Alt